caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Interziceți organizațiile fasciste românești și ungurești!

de (15-3-2010)

14 martie 2010, Cluj, colțul Pieței Unirii

Organizația neofascistă română Noua Dreaptă scandează lozinci naționaliste românești și șovine anti-maghiare.

Un video mai detaliat puteți vedea aici

http://kukker.manna.ro/showvideo/2162

15 martie 2010, Cluj, centrul Pieței Unirii

Plutonului Secuiesc al Noii Gărzi Maghiare scandează lozinci naționaliste maghiare și șovine anti-românești.

Da, extremiștii români sunt mai mulți, se plimbă mai lejer în centrul Clujului, maghiarii sunt puțin mai timizi și mai puțini.

Dar vedeți vre-o diferență ideologică? Că eu nu văd. Șovinismul, ura etnică, fascismul arată și sună la fel în amândouă limbi. Păcat că nu s-au întâlnit. Se merită unul pe celălalt.

Rușine să le fie la amândouă grupuri pentru incitare la ură etnică. Rușine să fie Poliției clujene care discriminează amendând întotdeauna numai pe extremiștii maghiari. Vezi azi, vezi și de 1 decembrie 2009. Toți ar trebuii amendați pentru discriminare, pentru incitare la ură etnică – până nu se satură. Nu avem nevoie de așa ceva la Cluj. Noi trebuie să ne uităm în ochii celuilalt în fiecare zii. Nu vrem mizeria voastră de nici o parte!

Interziceți Noua Dreaptă, interziceți Garda Maghiară! Aplicați naibii odată legea!

Ordonanţă de urgenţă nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii

Art. 9. – (1) Pot fi dizolvate prin hotărâre judecătorească persoanele juridice care desfăşoară una sau mai multe dintre următoarele activităţi:
a) activităţi specifice organizaţiei cu caracter fascist, rasist sau xenofob în sensul art. 2 lit. a);
b) răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe sau deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri ori utilizarea lor în public;
c) promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public.
(2) Cererea de dizolvare poate fi introdusă de Ministerul Public din oficiu sau la solicitarea oricărei persoane interesate.

Art. 2. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă:
a) prin organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile comerciale, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă;

http://tihiczika.wordpress.com/2010/03/15/de-ce-nu-se-aplica-legea/

Ecouri

  • Andrea Ghita: (15-3-2010 la 00:00)

    Bravo Tihi! Am vrut sa scriu acelasi lucru, dar e mult mai bine ca l-ai scris tu ! Sper ca foarte multi, tot mai multi clujeni gandesc ca noi !

  • Gyula Keszthelyi: (15-3-2010 la 00:00)

    Sunt perfect de acord cu autorul acestui articol. La fel ca şi prof. univ. Zoltan Biro şi Andrea Ghiţă în articolele lor precedente, d-l CZIKA se exprimă într-un spirit european.
    Legat de acest articol, aş propune ca tema autonomiilor administrative, politice şi culturale să fie dezbătută în public, deoarece nici opinia publică românâ, nici cea maghiară nu cunoaşte sensurile adevărate a acestei noţiuni. Dacă guvernele României şi Ungariei, când popoarele conduse de ele sunt sortite unui viitor comun nu beneficiază de avantajele posibile ale specialiştilor (dealtfel comisia mixtă interguvernementală de istoricieni a fost creată de comunişti, care asemenea guvernelor formate după 1989, a lăsat să existe această comisie doar pe hârtie), este rândul cetăţenilor, ca prin organizaţiile lor civice să înceapă un adevărat dialog între maghiari şi români.Gazda unei astfel de iniţitiave ar putea să fie chiar revista online Acum. De ce nu?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De câte ierni ?

De câte ierni am căutat cu sete ca să descopăr orele târzii firave ierburi de lumină bete să mă înţepe...

Închide
3.138.204.208