caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

România se pregătește să găzduiască scutul american anti-rachetă

de (4-2-2010)

În şedinţa de joi, 4 februarie 2010, convocată de urgenţă de preşedintele Traian Băsescu, Consiliului Suprem de Aparare a Ţării (CSAT) a fost de acord cu propunerea Statelor Unite ca România să facă parte din scutul antirachetă. „Invitaţia ca România să participe la dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă a fost lansată de preşedintele SUA, Barak Obama, prin intermediul subsecretarului de stat american pentru controlul armamentelor, Ellen Tauscher”, a spus Traian Băsescu. Şeful statului a mai arătat că „pe teritoriul României vor fi amplasaţi interceptori tereştri ca parte componentă a sistemului antirachetă”. Preşedintele a precizat că sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei. Vor urma negocieri bilaterale cu SUA, după care cele convenite vor fi supuse aprobării Parlamentului României.

“Decizia pe care am luat-o este extrem de importantă în consolidarea parteneriatului cu Statele Unite ale Americii. ” a declarat preşedintele ţării, care a mai arătat că instalarea scutului antirachetă va creşte foarte mult sistemele de securitate ale României, care nu era echipată împotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Eminescu propus pentru canonizare

Liga Scriitorilor Români Către, Prea Fericitul Patriarh al Bisericii Ortodoxe, DANIEL, Prea Fericite Patriarh, vă scriu în numele a peste...

Închide
3.139.72.200