caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Scena si Ecranul



 

Pianistul Radu Lupu in recital la Washington

de (24-1-2010)

Renumitul pianist român Radu Lupu va susţine, miercuri, 27 ianuarie 2010, începând cu ora 8.00 pm, un recital la Centrul pentru Muzică al Strathmore, din Bethesda, MD. Concertul este organizat de Washington Performing Arts Society şi reprezintă primul concert la Washington, DC al artistului român în ultimii 16 ani.

In concert vor fi prezentate lucrarile: Janácek-In the Mist; Beethoven-Sonata Nr. 23 în F minor, Op. 57, „Appassionata”; Schubert-Sonata în A Major, D.959

Radu Lupu, un interpret remarcabil al operelor lui Beethoven şi Schubert, şi-a lansat cariera solo de succes după câştigarea cunoscutului concurs Van Cliburn, în 1966. Artistul revine la Washington, DC în acest sezon, după o absenţă de 16 ani. Referindu-se la concertul susţinut de Radu Lupu în 2008 la Carnegie Hall din New York, criticul Bernard Olanda de la cotidianul The New York Times apreciază: „Domnul Lupu reuşeşte ca, stând la un capăt al acestei săli considerabile, să o umple cu culoare şi claritate. Nu există nici un indiciu că ar încerca din greu acest lucru, ci pur şi simplu se întâmplă.”

Ştire preluată de la biroul de presă al Ambasadei României la Washington

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Stare de urgenţă în Arizona

O furtună puternică a lovit joi, 21 ianuarie, statul Arizona. Pasageri rămaşi blocaţi în aeroporturi, autostrăzi acoperite de apă şi...

Închide
44.223.94.103