caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Societate civila



 

Solidaritate cu dizidentul chinez Liu Xiaobo

de (10-1-2010)

Intelectualul critic Liu Xiaobo a fost condamnat de Craciun (2009) la 11 ani inchisoare doar pentru ca a initiat Charta 08, un document menit sa sustina drepturile civice in China. Condamnarea dizidentului in contextul aniversarii a douazeci de ani de la Caderea Zidului Berlinului a indignat lumea libera. Lideri marcanti ai opozitiei est-europene, intre care Vaclav Havel, au incercat sa sensibilizeze autoritatile chineze cu privire la acest caz.

Prin aceasta petitie dorim sa transmitem un semnal de solidaritate fata de un intelectual care intelege libertatea de expresie ca pe un drept fundamental al fiecarui om de pe aceasta planeta.

Ii invitam pe toti cei care slujesc cauza libertatii sa se alature demersului nostru, in speranta ca el va fi auzit si de autoritatile chinezesti de pe teritoriul Romaniei.

Initiatorii petitiei:
Vladimir Tismaneanu
Mihail Neamtu

http://www.petitieonline.ro/petitie/solidaritate_cu_dizidentul_chinez_liu_xioabo_condamnat_de_autoritatile_comuniste_la_11_ani_inchisoare-p40125039.html

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Taxa pe fast food si dulciuri

"Intenţionăm introducerea unei taxe pe fast-food, dulciuri, băuturi carbogazoase, exceptând băuturile naturale, pentru susţinerea programelor de sănătate şi a celor...

Închide
3.143.0.157