caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Universul Copilariei



 

Dacă nu vor chiuli de la şcoală elevii ar putea primi bonuri valorice

de (29-11-2009)

Părinţii au propus pe site-ul Ministerului Educatiei să înlocuiască programul \”Laptele şi cornul\” cu bonuri valorice. Doresc ca acestea să fie acordate după notele de la şcoală, prezenţă şi în funcţie de venitul părinţilor.

La rândul lor cadrele didactice sunt de acord cu regândirea programului la nivel naţional. Aceste bonuri valorice în familile sărace ar contribui pentru hrana, rechizite, carti, îmbrăcăminte, echipament sportiv. În multe unitati de invatamant este o imagine dezolană, recipiente cu lapte sunt aruncate pe jos , cosuri pline cu bucati de cornuri, risipă inutilă pe bani publici…bani aruncaţi pe fereastră.

În funcţie de efortul depus şi notele obţinute la sfarsitul fiecarui semestru , ar trebui un bonus pentru media generala 7 şi o departajare vizibilă pentru cei cu nota 10. Cei care sunt mai năzdrăvani şi vor avea nota scazuta la purtare nu ar trebui să primească bonuri.

Acest program ar trebui regândit şi diversificat mai ales pentru ciclul gimnazial, aceştia primind alimente recomandate pentru aceasta varsta. ….

Ministerul Educatiei ar trebui imediat sa faca o propunere in acest sens pentru a stopa risipa pe bani publici iar destinaţia acestor bonuri valorice să fie bine precizată.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Universitatile mele Trans-nistrene… (II)

( Continuare din editia trecuta, a interviului cu Liviu Beris - partea a doua, finala) - Execuţiile acelea ar fi...

Închide
3.133.160.156