caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Galele APLER 2009, Câmpina

de (22-11-2009)

În perioada 12-13 noiembrie la Câmpina a avut loc a 11-a ediţie a Galelor Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România, amfitrionul întâlnirii profesionale anuale a reprezentanţilor revistelor culturale şi editurilor membre ale asociaţiei fiind scriitorul Florin Dochia, directorul Casei Municipale de Cultură «Geo Bogza». Au participat oameni de cultură din România, Franţa şi Bulgaria.

Academicianul Nicolae Breban a declarat, în deschiderea manifestării, referindu-se la subfinanţarea culturii, că „şi în situaţii de criză pot fi găsite soluţii pentru literatură” pentru că este necesar „să fie scoasă din şant această căruţă, pentru că trebuie să fie pus accentul pe prestigiul literaturii române”. Breban a mai afirmat că „nici în perioada comunistă, publicaţiile literare nu s-au aflat într-o situaţie atât de dramatică din punct de vedere al finanţării”. (Ştiri locale – Prahova)
Programul acestei manifestări s-a desfăşurat pe parcursul celor două zile astfel:

Joi, 12 noiembrie 2009
18,00 – Deschiderea lucrărilor celei de-a XI-a ediţii a Galelor APLER
Sala Mică a Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza” de către preşedintele Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România, Ion Tomescu
Photobucket
18,30 – « Cât ne costă incultura? » Dezbatere – Sala Mică a Casei Municipale de Cultură „Geo Bogza”
Photobucket

Vineri, 13 noiembrie 2009
11,00 – Vizitarea Ansamblului parohial Sfântul Nicolae din Câmpina
18,00 – Galele APLER
Casa Tineretului
Premiile APLER pentru anul 2008

Juriul Galelor Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România a cuprins o serie de personalităţi din lumea literar-artistică:
– Mircea Muthu, critic literar, preşedinte juriului, Vasile Spiridon, critic literar, Radu Voinescu, critic literar, Dorana Coşoveanu, critic de artă, în calitate de membri.

Premiile APLER pentru anul 2008 au fost acordate următorilor:
Premiul Editura anului: Editura Timpul, Iaşi, director Cassian Maria Spiridon;
Photobucket

Premiul Revista anului: Revista „Feed Back”, Iaşi, director Daniel Corbu;
Photobucket

Premiul Graficianul anului: Florin Buciuleac, pentru albumul „Tîmpla”, Convorbiri literare, Iaşi, 2008;
Photobucket

Premiul pentru critică literară „Dan Alexandru Condeescu”: Emanuela Ilie, „Basarab Nicolescu. Eseu monografic”, Editura Timpul, Iaşi, 2008;
Photobucket

Premiul Autorul anului 2008: Florin Mihăilescu, „Critica sau judecata fără sfârşit”, Fundaţia Culturală Libra, Bucureşti, 2008.
Photobucket

De asemenea, în conformitate cu regulamentul Premiilor A.P.L.E.R., a fost atribuit
Premiul pentru jurnalism cultural pe anul 2008: Mădălina Cerban
, Agenţia Mediafax, Bucureşti.
Photobucket

Diploma de Onoare A.P.L.E.R. a fost acordată lui Jean Poncet, pentru merite deosebite în traducerea literaturii române în Franţa.
Photobucket

Un Premiu special alcătuit dintr-un tablou semnat de cunoscuta plasticiană Patricia Popescu precum şi Diplomă de excelenţă s-a acordat, din partea Cercului literar „Geo Bogza” din Câmpina, editor al publicaţiei culturale „Revista Nouă”, doamnei Ioana Geacăr,
Photobucket
pentru volumul „Dictatura auctorială. Eseu despre proza experimentală a lui Mircea Nedelciu”, Editura „Libra”, 2008.

Devenită deja tradiţie, a 11-a ediţie a Galelor Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România s-a bucurat de o largă audienţă.
Photobucket

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
In memoriam Adrian Boldan

Un om minunat cu zambet ingaduitor, acceptand dialogul pe cele mai diverse tematici, a disparut aidoma flacarii dintr-o stea unica....

Închide
3.144.16.254