caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Relativităţi Culturale



 

Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului de Film al UE organizat de American Film Institute

de (22-11-2009)

FILMELE ROMÂNEŞTI CARE VOR FI PREZENTATE SĂPTĂMÂNA ACEASTA:

Joi, 19 noiembrie 2009: NUNTĂ MUTĂ [Silent Wedding]
Mara şi Iancu, îndrăgostiţi nebuneşte unul de celălalt, plănuiesc o petrecere de nuntă memorabilă, 7 zile de doliu naţional pentru naţiunea comunistă. Neabătuţi, nuntaşii se strâng într-un hambar pentru o nuntă secretă, mută, pentru a evita să fie surprinşi. Amploarea eforturilor pe care oaspeţii le fac penru a evita orice zgomot aduce un indirect omagiu filmului mut de comedie, în timp ce absurdul iniţiativei lor subversive reprezintă un comentariu original asupra trecutului comunist al României. Filmul de debut al experimentatului actor şi regizor de teatru Horaţiu Mălăele reaminteşte atât reveria erei Fellini din anii 60 cât şi comedia neagră cehă a filmelor din New Wave.
DIR/SCR Horatiu Malaele; SCR Adrian Lustig; PROD Vlad Paunescu. Romania/Luxembourg/France, 2008, color, 87 min.

Vineri, 20 noiembrie 2009: POLIŢIST, ADJ. [Police, Adjective]
Într-un colţ obscur de provincie, ofiţerul de poliţie Cristi işi petrece timpul urmărind un adolescent suspectat de trafic de droguri. Deşi investigaţia sa absurdă nu dezvăluie nimic, superiorii lui insistă ca tânărul să fie arestat, ceea ce duce la o criză de conştiiţă pentru poliţist şi o dezbatere încinsă despre semnificaţia Legii. Un amestec de scene de cinema-verite, ironie fină şi referinţe intelectuale, acest film reprezintă o nouă performanţă pentru cinematogtafia română. A câştigat Premiul FIPRESCI şi premiul Certain Regard Jury la Festivalul de la Cannes, 2009.
DIR/SCR/PROD Corneliu Porumboiu. Romania, 2009, color, 115 min.

Stire preluata de la biroul de presa al Ambasadei Romaniei la Washington.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
In memoriam Adrian Boldan

Un om minunat cu zambet ingaduitor, acceptand dialogul pe cele mai diverse tematici, a disparut aidoma flacarii dintr-o stea unica....

Închide
3.15.190.144