caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Poeme, Eseuri, Proza



 

De o suta de ori mai tare ( portret )

de (3-1-2010)

Nu mi-am inmuiat niciodata degetele in durerea din suflet ca dupa aia sa apas pe clape si sa iasa ceva adevarat. Sau poate ceva putred, rodul unei dureri care e produsa de prostie. In ambele cazuri esti sincer in fata lui Dumnezeu iar suferinta e egala. Poti inceta sa suferi din cauza prostiei personale? Crezind ca suferi din cauza rautatii altora?

Ma cred imaculat din cauza ca nu am ginduri rele cu nimeni. Dar cei din jur se pling ca ii fac sa sufere. Se poarta cu mine violent si asta ma face sa fiu de o suta de ori mai violent. Ma simt si atunci un inger, a pedepsi raul de o suta de ori mai tare e ceva sfint. Asa cred, si regretele dispar incet incet. Am produs educatia care e identica cu frica de a mi se face rau. Oamenii se pot schimba la orice virsta doar trebuie ajutati.

Ma dezgusta nedreptatea, dispretul gratuit, badarania, nesimtirea, setea de a exploata pe altul, minciuna, fatarnicia, demagogia, tradarea,
pe scurt ma dezgusta majoritatea oamenilor. Contactul cu ei ma face sa sufar dar si ei sufera de o suta de ori mai tare, dupa aia. Oamenii se pot schimba de frica reactiei mele. Cu timpul, le vine mintea la cap. Perioade lungi se poarta cum trebuie dar mereu cad in pacat. Recidiveaza. O iau de la capat insa energiile consumate sint din ce in ce mai mari, simt ca imi pierd mintile.

Linistea pentru mine inseamna ca viata sa decurga asa cum vreau eu. Se intimpla rareori si daca se intimpla, tine putin. Ma intreb de ce am avut ghinionul asta in viata sa fiu inconjurat de oameni dragi care ma fac sa sufar atit de mult. Care ma tradeaza, care imi calca in picioare intentiile bune, entuziasmul. Uneori am certitudinea ca prostia mea personala e inexistenta si ca detin tainele adevarului. Suferinta mea e doar rodul rautatii celor pe care ii iubesc si care profita de iubirea mea. Nu m-am intrebat niciodata daca e adevarat sau mi se pare din cauza ca se repeta de atit de multe ori. De atit de multe ori sint tradat in acelasi fel. Oamenii se pot schimba la orice virsta, se pot vindeca si de tradare cu o violenta de o suta de de ori mai mare. Ca sa le fie frica sa recidiveze. Pina la urma nu or s-o mai faca, sint absolut sigur.

Vreau sa ma simt liber in sfirsit, vreau sa traiesc, sa fiu lasat sa respir. Mereu se gaseste cineva care imi ia aerul, senzatia de securitate, libertatea si frica imi acapareaza viata. E vina lor, numai a lor ca eu sufar. Daca ar face ce le-as zice eu mi-ar fi bine si le-ar fi
de o suta de ori mai bine si lor. Ei nu inteleg. Ei …care ei?

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Platonia” de Mirela Roznoveanu – Un roman despre idealuri înfrânte

Coperta romanul PlatoniaMotto: „Destinul nu poate fi păcălit.” La prima vedere, „Platonia”, cartea scrisă de Mirela Roznoveanu, este un roman...

Închide
3.135.190.101