caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Romania



 

Totul pentru Front, Totul pentru România!

de (8-11-2009)

Cu cît ne apropiem de data alegerilor prezidenţiale, cu atît lupta dintre candidaţi se înăspreşte.Cu cît lupta dintre protagonişti devine mai acerbă, cu atît mai mult sunt mobilizate toate forţele pentru „victoria finală”. Cu cît „victoria finală” devine mai incertă, cu atît tensiunea creşte şi sunt trimise în luptă şi armele secrete şi trupele din „rezerva strategică”. Nu este nevoie să fii mare istoric militar pentru a analiza la rece şi, cît se poate, obiectiv, situaţia de pe „front”. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, aşa cum numeau sovieticii lupta lor împotriva agresorilor, au fost puse la bătaie toate resursele, militare, financiare şi umane pentru cîştigarea luptei. „Totul pentru front, Totul pentru Victorie” era conjugat bărbăteşte cu îndemnul plin de elan „Pentru patrie, Pentru Stalin!”. Revin în actualitatea noastră imediată multe evenimente-întîmplări din istoria secolului XX datorită multor similitudini pe care ultimele desfăşurări de forţe politice ale momentului ni le oferă.

Să încercăm să facem un scurt bilanţ al situaţiei de pe „fronturile de luptă” politice ale actualităţii politice româneşti.Criză economică – afacerile merg prost etc, criză financiară – nu mai sunt suficienţi bani pentru afaceri, leul e mereu în pericol,lipsa de lichidităţi, tranşele FMI incerte etc., criză socială – creşterea numărului de şomeri, protecţia socială pusă în pericol etc.,criza politică – guvern demis, ciondăneală prezidenţială cu noua majoritate parlamentară ostilă actualului Preşedinte etc., criza morală – lipsa de repere ale unei societătăţi care tinde spre haos şi anarhie etc. Peste toate acestea ameninţarea unei pandemii de „gripă nouă”, care ar putea da şi o componentă medicală a întregului set de probleme cu care se confruntă România şi românii.Inclusiv ungurii, inclusiv celelalte minorităţi, ce nu pot fi neglijate în actuala conjunctură politică.( Vom reveni asupra chestiunii „neromânilor” şi a „românilor verzi”)Toate aceste aspecte, parţial şi sumar enumerate coagulează o anume situaţie reală. Greu de contrazis sau omis, dincolo de simpatii şi antipatii, orgolii şi vanităţile unuia sau altuia. Dincolo de ce prezintă non-stop televiziunile – mai ales cele veşnic incriminate că ar aparţine marilor „moguli”, de unde nu lipsesc, însă, exact cei mai gălăgioşi portavoce a Marelui Incriminator al Mogulilor… – şi dincoace de se consumă în viaţa reală. Pe stradă, la locul de muncă sau de distracţie.Ciudat cât de multă lume se duce la munte în aceste zile sau cumpără bilete pentru noaptea de Anul Nou. Păi dacă e criza aşa mare şi nu vin banii de la FMI, tranşa II şi III, de unde „parai” pentru distracţie cît cuprinde? Etc.

Consemnăm deci.

Marele strateg economico-financiar Theodor Stolojan emite părerea că ar trebui micşorate salariile bugetarilor şi pensiile.Inteligentă mişcare.Şi vom avea rezerve de bani cu care să convingem FMI-ul să ne dea banii. Şi că şomajul nu va depăşi 6,9 % , cifră onorabilă care-l va menţine în cursa electorală pe Traian Băsescu ( Un 10 % şomaj l-ar fi obligat să nu mai candideze!!Hihihi, bună gluma, nu? Marele strateg politic Traian Băsescu – abil este, de ce să nu recunoaştem…- emite ideea că nişte alegeri anticipate ar putea avea loc cu succes, ca „instrument de lucru al ieşirii din criză”. Frumos gîndit, elegant oferit unei populaţii care după ce a pus deja murăturile aşteaptă înfrigurată venirea frigului şi a iernii. Aruncarea în lupta electorală a „armelor secrete” europarlamentare de tip Traian Ungureaanu şi Monica Macovei – oare unde au dispărut Elena Băsescu, Monica Ridzi şi Elena Udrea, parcă ieri erau pe toate ecranele şi pe la toate concertele din România, oare ele nu-l susţin pe Traian Băsescu precum dnii Miluţ şi Pavelescu de la un PNŢ-CD ajuns de rîsul lumii ? – ne confirmă comparaţia cu secvenţele din WW2. Cînd sovieticii au avut confirmarea cu japonezii nu vor ataca în Manciurea – faimosul spion Richard Sorge făcîndu-şi pe deplin datoria, ei au adus numeroase divizii din Extremul Orient ca să lupte pe Frontul de Est. Altfel nu ne explicăm apariţiile ofensive ale lui Traian Ungureanu – jurnalist hîrşit în polemici şi lupte de uzură/tranşee – şi a Monicăi Macovei – inedită şi suprinzătoare apariţie publică în campania din România. Retrasă de pe frontul de la Bruxelles şi pusă să polemizeze cu liderii PSD şiPNL într-o acţiune de învăluire a unităţilor de blindate retorice. Am urmărit sub semnul seninătăţii perturbabile – căci un zîmbet se iţea la fiecare lovitură de tun – violenţa cu care încerca Dna Monica Macovei să-şi domine şi învingă duşmanii. Lecţia „războiului total „ şi a „pământului pîrjolit” a făcut-o pe
Monica Macovei să facă o mare greşeală tactică. Credem noi. Atacîndu-i pe UDMR-şti la „lingurica” intereselor personale, şi nu naţionale, alde generalii Frunda şi Borbely au reacţionat ferm şi foarte corect. Indîrjindu-i pe unguri şi pe „neromîni”- pînă şi dulcele eseist de la „Dilema Nouă” nu s-a putut abţine să nu-i tragă o copită lui Klaus Johannis – adică ce, de ce neapărat un neamţ ar fi mai bun ca un român, ceea ce în pricipiu ar fi de digerat, dar nu în contextul belicos politic actual …- împotriva PD-L -ştilor s-ar putea ca tocmai aceştia să facă diferenţa. Între candidatul Preşedinte Jucător şi candidaţii ceilalţi care tot încearcă să se repoziţioneze pe un front mişcător. Credem că victoria va aparţine celui care va da mai puţin din mîini şi va reuşi să mobilizeze toate resursele umane locale.Prin orice mijloace.La război, ca la război, aşa se preconizează. „Totul pentru Front, Totul pentru România!”, la urma urmelor suntem cu toţii buni români!

Ştia Caragiale ce ştia.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
22 Noiembrie – Centre de votare

Urmatorul comunicat de presa ne-a parvenit din partea Ambasadei Romaniei la Washington: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat astazi, 5...

Închide
18.222.67.251