caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Teodor Mărieș vorbește cu revista ACUM după 74 de zile în greva foamei

de (20-10-2009)

Liderul Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, este slăbit după 74 de zile de greva foamei, dar la fel de determinat să continue lupta pentru aflarea adevărului despre evenimentele de acum 20 de ani care au condus la căderea regimului Ceaușescu.

Am stat de vorbă cu dl Mărieș timp de peste o oră la sediul asociației din str. Batiște din capitală. Mi-a arătat coastele care i se văd și pielea care îi atârnă după greaua încercare fizică și psihică la care s-a supus.

„Acum luptăm în proporție de 90% cu arme egale cu autoritățile,” mi-a declarat el vorbind ]n fața dulapurilor care conțin documentele eliberate de parchetul general în urma decizei Curții Europene a Drepturilor Omului. Mai rămâne ca SRI și Serviciul de Transimisiuni Speciale să elibereze restul de documente care conțin peste 12000 de declarații privind fapte petrecute în decembrie 1989 și care pot ajuta la reconstituirea imaginii acelor 14 zile care au schimbat soarta României.
!poza121!
Dl Mărieș neagă că ar purta o vendetă politică împotriva lui Ion Iliescu și a celor care s-au aflat în jurul său, dar dorește ca justiția să elucideze rolul pe care l-au jucat în acele evenimente și mai ales responsabilitatea în moartea a peste 1000 de persoane după data de 22 decembrie 1989 când au preluat puterea.

Toate acestea le puteți afla citind revista ACUM de luni 26 octombrie când vom publica interviul cu Teodor Mărieș.

Puteți asculta interviul cu Teodor Mărieș pe pagina Radio France Internationale http://www.rfi.ro/stiri/social_economic/Maries-la-RFI-Nu-avut-niciodata-tentatia-abandona.html

Ecouri

  • Liviu Antonesei: (20-10-2009 la 00:00)

    Felicitari, Petru! Marturisesc si aici, public cum s-ar spune, ca abia astept sa vina ziua aceea de luni!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Deocamdată băgăm limba…în gură. Nu în Constituţie.

Motto: În ce limbă comunică cetăţenii din Republica Moldova? O, moldovenii din stânga Prutului sunt poligloţi! Ei vorbesc mai multe...

Închide
18.226.166.214