caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Am incetat greva foamei

de (16-10-2009)

Către:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Plângerea – dosarul “REVOLUŢIA” – nr. 33810/2007: Asociaţia “21Decembrie 1989 Bucureşti” şi Mărieş (I), Vlase v. România

16 Octombrie 2009

Excelenţei Sale

Dl. Josep CASADEVALL

Preşedintele Secţiei a III-a, CEDO

Excelenţă,

Protestul meu extrem a luat sfârşit.

V-am simţit îngrijorarea justificată de la 2000 de km.

Vă mulţumesc pentru onoarea acordată, ce caracterizează de 50 de ani principiile Înaltei Curţi.

Presa din ţară şi străinătate a reflectat corect acţiunea mea, desfăşurată în limitele legii.

Prin mesajele trimise, opinia publica interesată caracterizează acţiunea ca temerară, mai ales prin finalitatea ei.

Specialişti în drept, într-un final, apreciază precedentul creat după 70 de ani drept unul de referinţa pentru sistemul judiciar din România.

Clasa politică, cu doar 3-4 excepţii, a tăcut.

Declaraţiile publice ale celor 3-4 oameni politici au fost de o ţinută profesională şi morală ce îi onorează.

Serviciile speciale, cu mici excepţii, au acţionat murdar pe întreaga perioadă a desfăşurării protestului, aşa cum o fac împotriva mea de mai bine de 20 de ani.

Dispoziţiile dDvs. susţinute de gestul meu, făcut pentru aplicarea lor în România, au dus la crearea acestui precedent juridic privind părţile vătămate în număr de peste 7.000, în dosarul 97/P/1990.

Dispoziţiile Dvs. procedurale exasperează procurorii şi serviciile speciale care au manifestat o reala rea-credinţă faţă de părţile vătămate din acest dosar. Două dintre aceste instituţii, adică SRI şi STS manifestă în continuare o atitudine sfidătoare faţă de o dispoziţie a CEDO.

Cu toate aceste neajunsuri am decis că respectul faţă de onorata Curte, precum şi invitaţia Dvs. personală, mă obligă să opresc protestul.

Nu pot să nu reamintesc Înaltei Curţi că unul dintre motivele grevei a fost întârzierea unei decizii a Curţii privind cele peste 190 de cereri ale colegilor mei.

Luptând de ani de zile pentru apărarea drepturilor omului alături de ei, nu pot să accept judecarea cauzei mele înaintea cauzelor lor. Din acest considerent Vă propun să fiu lăsat la rândul miilor de cereri din România, peste 12.000, iar cauzele lor să fie conexate şi judecate alături de cel al Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, Mărieş (I) şi Vlase.

În acest fel consider că trebuie să-mi arăt respectul faţă de colegii mei, parte în acest dosar, onorându-mi astfel funcţia de preşedinte al Asociaţiei „21 Decembrie 1989”, organizaţie de apărarea drepturilor omului.

Decizia Dvs., domnule Preşedinte, şi neînsemnatul gest al meu în susţinerea acestei cauze drepte a creat multe emoţii, dar a dat speranţa că istoria recentă a României poate fi descoperită cu adevărat începând cu acest proces.

Astfel am dovedit ca avem onoare amândoi, prin aplicarea principiilor Convenţiei pentru Protecţia Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale şi prin credinţa în spiritul dreptăţii pentru istorie şi oameni în timp real.

Va asigur, Excelenţă, de întreaga mea consideraţie,

Teodor Mărieş
===============================================

Mesaj catre prieteni

Un final pentru început

…eu vă mulţumesc tuturor.

Aţi fost alături de mine.

Cu fapta sau cu gândul.

De aproape sau de peste zări.

Dar toţi uniţi într-un suflet.

Am luptat 74 de zile pentru

ADEVĂR.

Ştiu că am fost puţini în acţiune.

Dar le-am dovedit îngerilor din decembrie

că ne pasă de sufletele lor,

că jertfa lor din însângeratul Decembrie nu a fost zadarnică,

ci UNICĂ.

Cred cu toată fiinţa mea

că mai buni, mai demni, mai solidari,

vom fi din ce în mai mulţi şi uniţi

PENTRU ROMÂNIA.

Cu aceeaşi sinceritate, pentru voi cei de aici şi pentru voi ce ce vă aştept acasă.

Doru Mărieş

Bucureşti, 16 octombrie 2009

Ecouri

  • Petru Clej: (16-10-2009 la 00:00)

    Doamnă Perciali,

    Nu vă oferiți dumneavoastră să dați lecții de civism pe gratis?

  • romanian museum: (16-10-2009 la 00:00)

    Veste buna! Felicitari Dlui Maries !

    Prima reactie este …respiram usurati..dar apoi ne gindim ” de ce este nevoie de atitia ani si de atita sacrificiu ca sa se ajunga la ceva ce trebuie rezolvat in 1-2 ani?

    Este trist si rusinos.

    Dar macar sa-u deschis usile jutsitiei..si astfel putem spera

    Din nou, problema este lipsa sau slabiciunea societatii civice romanesti ! Asa ca sarcina care pe cei care se cred civici adevarati sa se organzieze mai bine..

    Rodica Perciali
    http://www.romanianculture.us

  • Romanian Museum: (16-10-2009 la 00:00)

    Raspund nu pt.ca dvoastra meritati, mai ales ca nu vad inca scuzele pe care vi le-am cerut (dar mai e o zi..), ci pt.ca tema este de maxima importanta..si , ca atare, trec peste incercarea dvoastra de ironie (care, de fapt arata ca nu intelegeti ce inseamna civismul sau cum se „preda”..) si raspund : lectii gratuite directe si indirecte, cu public sau grupuri mici sau prin ce scriu, dar mai ales prin ceea ce fac pe plan obstesc, dau de mai mult de 30 de ani. Dar, nici pe departe cit ar fi fost nevoie si as fi vrut si putut.

    Cred ca majoritatea compatriotilor mei ar avea nevoie si unii chiar ar vrea sa invete solutiile progresului/intaririi lor , dar intre ei si cei ca mine se afla categoria celor care dvoastra – a monstrilor – care subminati puntile, impuscati/raniti sufletele, minjiti cu cinisme dezgustatoare cit de mult puteti din ceea ce e pur si cinstit in neamul romanesc si, strategic – cu un scop anume (provocator anume…) improscati noroi direct in fetele oamenilor impinziti zarea cu sulite inveninate (mai ales in si prin si din presa dvoastra…) in asa fel incit ca romanii sa se scirbeasca…sa se retraga..si sa nu ajunga sa invete si sa se organizeze ss fie civici …inca din 1991 in tara si in ultimii aprox.10 ani in diaspora, mai ales la NY ..cu repercursiuni dezastruoase pt. Romania (cumparata ..de…) mai exact pt.neamul roman..

    Rodica Perciali
    Romanian Museum, Romanian-American League
    http://www.romanianculture.us

  • Petru Clej: (16-10-2009 la 00:00)

    Doamnă Perciali,

    Fanfaronadele dumneavoastră nu mă impresionează, după cum nu cred că mai impresionează pe cineva.

    Dumneavoastră sunteți precum musca din fabula lui La Fontaine, care se laudă că are meritul de a face caii să tragă trăsură.

    N-are nimeni nevoie de lecțiile dumneavoastră de civism. Revista ACUM a promovat cauza lui Mărieș, pe care ați descoperit-o și dumneavoastră la spartul târgului.

    Vă recomand să abandonați această impostură dezgustătoare, pentru că nu mai păcăliți pe nimeni.

  • liviu: (16-10-2009 la 00:00)

    Eu n-am putut sa mai rezist a trai in ” Epoca de Aur ” si am ales cea mai grea , dar cea mai rapida sansa de a scapa de cosmar — EVADAREA –. Si am scapat teafar. Acest Domn ( Teodor Maries ) ma face sa nu-mi para rau ca sunt roman. Desi nu mai am cetatenie romana, mi se spune „romanul” . Cu asa oameni de exceptie, mi se pare ca totul are un sens. Spre LIBERTATE !



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
„Nimeni nu va câştiga nimic de pe urma alegerilor anticipate” – Vladimir Țurcanu

Vladimir Ţurcan: „Din punctul meu de vedere, nimeni nu va câştiga nimic de pe urma alegerilor anticipate…” CHIŞINĂU (Imedia) –...

Închide
3.95.39.127