caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Oportunitati



 

Concursul Naţional de Literatură “Moştenirea Văcăreştilor ”

de (18-10-2009)

Consiliul Judeţean Dâmboviţa,

Centrul pentru Cultură Tradiţională Dâmboviţa, Biblioteca Judeţeană “I. H. Rădulescu”,

Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească”,

Casa de Cultură a municipiului Târgovişte „I. Gh.Vasiliu”,

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Mihai Popescu” Târgovişte,

Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Universitatea „Valahia”.

Regulament

Concursul Naţional de Literatură “Moştenirea Văcăreştilor ”Ediţia a 41-a, Târgovişte, 5-7 noiembrie 2009

În organizarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Centrului pentru Cultură Tradiţională Dâmboviţa, Bibliotecii Judeţene “I. H. Rădulescu”, Complexului Naţional Muzeal “Curtea Domnească”, Casei de Cultură a municipiului Târgovişte „I. Gh. Vasiliu”, Teatrului pentru Copii şi Tineret “Mihai Popescu” Târgovişte, Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Universităţii „Valahia”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, Concursul Naţional de Literatură “Moştenirea Văcăreştilor”, cu patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), ajuns anul acesta la ediţia a 41-a, se adresează tinerilor creatori din toată ţara care nu au împlinit 39 de ani, nu sunt încă membri ai uniunilor de creaţie şi nu au volume editate.

Concursul doreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii se vor prezenta la concurs cu un grupaj de 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze însumând maxim 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 lucrări de circa 4-5 pagini obligatoriu la secţiunea eseu, care vor aborda teme la alegere şi 1-2 piese de teatru scurt (inclusiv piese pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt.

Lucrările purtând un moto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând numele concurentului, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon, vor fi trimise prin poştă până la data de 23 octombrie 2009, pe adresa: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Piaţa Tricolorului nr. 1, Târgovişte, Serviciul Cultură, Sport, Sănătate, etaj 7, camera 133, telefon – 0245/207733, fax- 0245/212230.

N.B.

Premianţii vor fi invitaţi de către organizatori în zilele de 5,6 şi 7 noiembrie 2009, la Târgovişte, la manifestările organizate în cadrul Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediţia a 41-a 2009.Premiile, în număr de 16, în valoare de circa 7000 lei, vor fi acordate concurenţilor numai în prezenţa acestora în vechea cetate de scaun, cu ocazia festivităţii de încheiere a concursului.

Relaţii suplimentare:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Serviciul Cultură, Sport, Sănătate -telefon-0245/207733, e-mail – mnita52@yahoo.com;

Centrul pentru Cultură Tradiţională Dâmboviţa – telefon-0245/212305; e-mail – ccp@min.com;

Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa – telefon-0245/612312, e-mail – office@bjdb.ro;

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” – telefon-0245/613946, e-mail – contact@muzee-dambovitene.ro.

Societatea Scriitorilor Târgovişteni – telefon- 0245/212241; 0765453089, e-mail – biblioth@gmail.com.

Notă finală: Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul verbal de jurizare şi adusă la cunoştinţa publicului de către juriul naţional alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii cultural-literare naţionale.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
OMAGIU CONSACRAT MARELUI RABIN ALEXANDRU ŞAFRAN la BACĂU.

La ŞCOALA DR. ALEXANDRU ŞAFRAN, care a fost inaugurată anul trecut, a avut loc pe data de 6 octombrie 2009,...

Închide
18.118.32.213