caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Opinii



 

NU!

de (11-10-2009)

Am asteptat sa vad premiile Nobel, pentru a le comenta.
Sfarsitul le-a pus capac la toate! Premiul Nobel pentru PACE pentru domnul Obama? NU!

Nu are nici un sens! Inteleg, am votat pentru el, stiu ca este un om bun. Dar asta nu ajunge ca sa fie onorat cu un premiu pentru pace! Ce merit are el? Este pe calea cea buna, dar conduce chiar acum doua razboaie! Necesare, probabil, „dar totusi”! Nu a facut nimic pana azi!

Mi-a pierit orice chef sa vorbesc despre Premiul Nobel!
Pentru ca intre altele mi-am amintit si de meritele lui Le Duc To, Henry Kissinger, Yasser Arafat si alte panarame care au fost „onorate” cu acest premiu.

Iar altii care il meritau, nu l-au primit. Chiar si romani printre ei!

Asta nu inseamna ca nu o apreciez pe Hertha Mueller sau alte personalitati. Dar sunt scarbit de ceea ce a ajuns sa simbolizeze acest premiu.

La fel cum nu am inteles de ce a fost declarat sfant Stefan cel Mare (oare de ce? Pentru ca a avut sex extraconjugal (!!) cu mii si mii de femei si fetiscane, sau pentru ca a ucis mii si mii de turci? Pai sa facem si noi la fel, nu-i asa? Nu ma refer evident la mine, ci la „normalii” heterosexuali! Parca crestinismul promova cele zece porunci, intre care „sa nu ucizi” si vorbeste la infinit despre virtutea castitatii, nu?)

Mai departe: un om de caracter este in greva foamei! De ce a ales aceasta solutie neroada de a lupta?

Sunt de acord cu intentiile lui, dar nu sunt de acord cu mijloacele pe care le foloseste!

De ce crede acest om oare ca daca va pierde zilnic cate un milion de neuroni, devenind pe masura ce trece timpul din ce in ce mai handicapat mintal, asta va ajuta cauza oamenilor cinstiti?

Eu nu cred asta! NU! E tocmai pe dos. Pentru ca s-a dovedit ca deprivarea de hrana duce in primul rand la consumarea creierului!

Oameni ca C.V Tudor nu fac nici o greva a foamei, pentru ca acestia sunt interesati sa sterpeleasca cat mai multe milioane de la populatia Romaniei (spun populatie, ca popor nu poi sa-i spun acum, pentru moment) si pentru asta au nevoie de neuronii cu care s-au nascut. Nu grevei foamei! Daca as putea as interzice prin lege orice greva a foamei! Le-as interzice mai ales pe cele reale!

NU urletelor de victorie ale credinciosilor de pretutindeni!
Daca ar fi sa-i judec, i-as judeca dupa chiar religia lor. Isus Cristos spunea: „daca va rugati sa facei ca fariseii si saducheii, sa va rugati cu voce tare in fatza tuturor, ci sa va ascundeti si sa nu stie stanga ce face dreapta”. Pai atunci de ce ati bagat rugaciunile in scoli, ca sa va vada si evreii si musulmanii si altii cum va dati arere ca sunteti crestini? Nu va ajung bisericile? Si in loc de a face milioane de biserici, unele MAMUT (aluzie la …Mamoun, adica dracul in credinta voastra!) nu ar fi bine sa ajutati, cu mijloacele enorme pe care le aveti la indemana, pe oamenii care chiar au nevoie de ajutor? Si aici nu ma refer la domnu Nastase-Sapte-Case, Geoana-Lighioana, Basescu (nu completez ca ma aresteaza:).

Cand vad cum credinciosii religiei crestine spun rugaciuni publice inaintea meciurilor, ma crucesc si eu. Doamne da sa batem echipa adversa, nu-i asa? NU!

Mai departe: NU, NU, NU!

Nu ipocriziei!

Cand Bill Clinton a fost spurcat de toate „vocile de bine ale Americii” ca a avut sex oral cu Monica lui, el a gasit imediat leacul potrivit: s-a spovedit in fatza intregii lumi, la un REVEREND (adica popa, pastor, ma rog, un mare mahar de legatura intre noi si dumnezeu) pe nume Jesse Jackson. Ce lacrimogen! Ce pocaiala mare, de mare pomenire!

Lumea a dat din cap afirmativ: gata, s-a pocait! Iertate fi-vor greselile lui!

Numai ca domnul Reverend avea deja pe atunci …un copil din flori! Cel putin Clinton nu avea! Cum e turcul si pistolul. Si corifeii jurnalisti ai dreptei, in primul rand seful jurnalistilor dreptei americane, Bill O’Reilly, jurnalist arhicunoscut in SUA, dar si altii, i-au facut fleasca pe toti cei care au sex extramarital! Impresionant. Pana cand si el a fost reclamat pentru acelasi lucru! Si santajat!

Si altii care au ras cu atata pofta de pacatele altora sunt acum in colimator. Dl (comic talentat) David Lettermann care a ras cel mai mult de toti, este acum in faza de…pocaiala pentru ceea ce a facut de atatia ani tocmai el, cu subordonatele sale!

„Daca toti barbatii americani ar fi fost judecati dupa legile noastre si dupa faptele lor, si daca pedepsele cuvenite ar fi aplicate, 90% din ei ar trebui sa fie la puscarie” a spus un psihiatru american.

Cum putem elimina toate acestea? Judecati gresite, abordari gresite, pedepsiri gresite?
Da, un om corect face greva foamei. Cui prodest? Pe cine ajuta asta?

Pe nimeni. Fortele care vor dreptatea vor iesi si mai slabite.

Am citit azi un articol foarte bun, interesant, etc, al carui concluzie era era: „Oameni buni, nu avem pe cine vota deci sa nu mergem la vot!”
NU, NU, NU domnilor! Chiar daca toti sunt cu defecte, tot exista unele diferente care ne permit sa nu lasam vraiste votul. Este un mesaj total gresit indemnul de a nu merge la vot!

Veti rade de mine daca va spun ca sunt convins ca uneori chiar a vota pentru cate un escroc poate fi mai bine decat a vota pentru un fundamentalist cinstit!
Nu intotdeauna caracterul conteaza atat de mult pe cat credem. Exista unii oameni care dupa ce si-au umflat buzunarele vor sa duca o politica speciala, de protejare a acestor buzunare umflate. Politica buna uneori si pentru restul tarii.

Sunt situatii cand binele personal coincide cu binele colectiv, va rog sa ma credeti. Intrarea Romaniei in NATO si EEU a umplut niste buzunare. Ce daca? Aceste actiuni au coincis, vrand-nevrand si cu interesele romanilor.

Nu pledez pentru escroci, ci impotriva sfaturilor proaste. Cel mai mare politician al tuturor timpurilor a fost ministrul de profesie Talleyrand. Spun „de profesie” pentru ca a fost numit ministru in 7 (sapte) regimuri politice diferite in Franta!

Si totusi, escroc cum a fost, fostul calugar crestin a salvat teritoriul Frantei care era pe punctul de a fi ciuntit!
A facut asta inventand ad-hoc principiul „autodeterminatii popoarelor” la Congresul de la Viena din 1815! Desi cu trei ani inainte primise chiar o mita respectabila de la tarul Rusiei ca sa-si tina gura inchisa cand Rusia a navalit in Basarabia! La furtul Basarabiei Talleyrand nu a suflat o vorba! Desi stia bine ce popoare locuiesc in Rusia si Basarabia! Pana si Karl Marx stia asta!

Cele mai mari progrese tehnice, stiintifice, culturale artistice in lume nu au fost facute de asceti sau de sfinti. As putea da multe exemple! Si invers, multi oameni „de bine” au inventat orori! Cetatea ideala a lui Platon, descrisa de el in cel mai prost dialog scris, „Republica”, reprezinta cea mai perfecta …inchisoare!

Flacara Olimpica! Ghiciti cine a inventat flacara olimpica pe care cu mandrie si emotie… o privim la fiecare olimpiada, cum este purtata „de colo pana colo, ca sa se afle in treaba”. Stiti cine a inventat-o? Grecii din antichitate? Nici vorba! Numele inventatorului ei este…Adolf Hitler, din pacate!

Ecouri

  • stoian: (11-10-2009 la 00:00)

    atzi pus punctul pe i!exceptzional,exemplele date arata cat de vulnerabili suntem in gadire, in actziuni,dar mai ales in morala.ma intreb oare spetza noastra, cea umana, nu cumva a sarit din lantzul biologic?cine si cum poate explica cum de a fost posibil ca paznicii si calaii lagarelor din germania nazista,in seara de ajun sa cante ,,stillige nacht”si a doaua zi sa omoare cu sange rece fapturi omenesti?ce fel de fiintza umana a fost ofitzarul german,care fiind deranjat de plansul unui copil de varsta frageda,evident evreu, in timp ce executa la pian o bucata din bach,a iasit afara si i-a tras un glonz in cap fiintzei neajutorate?la fel sunt si intrebarile fara raspuns privind toate macelurile genocide macar in ultimele decenii.daca suntem un experiment,atunci creatorul a esuat,fara doar si poate.

  • Ateistul.com: (11-10-2009 la 00:00)

    Un ziar titra: „Obama a primit premiul Nobel pentru pace pentru ca nu e George Bush”

    Omul a ramas la fel de perplex ca noi toti declarind „e un indemn la actiune” (la fel ca cei care i l-au acordat de altfel).

    Replica a venit rapid din partea Saturday Night Live: „credeam ca alegerile au fost un indemn la actiune”.

    O si mai buna stire incepea cu „Obama n-a primit premiul Nobel pentru economie”.

    Eu zic sa uitam ca exista premiul pentru pace, cele din domeniul stiintei par sa nu fie in criza de premianti.

  • Anton Constantinescu: (11-10-2009 la 00:00)

    Pentru Stoian:

    Citez: „atzi pus punctul pe i!exceptzional,exemplele date arata cat de vulnerabili suntem in gadire, in actziuni,dar mai ales in morala”. Asas credeam si eu, dar se pare ca unii nu sunt de acord cu asta.

    Legat de cauza acestor realitati pe care le-ati descris: s-au facut cercetari pe diverse grupuri de oameni iar concluzia a fost incredibila. Se pare ca exista in specia umana un mecansim care face ca ascultarea oarba, fara judecata, sa fie regula, iar nu exceptia. Unui grup de studenti i s-a cerut sa penalizeze cu curent electric pe alti studenti (de fapt actori) in functie de greselile (minore) pe care le faceau cand li se puneau diverse intrebari. Experimentul era trucat. Concluzia a fost ca marea majoritate a subiectilor au penalizat (evident, in mod fals) bietele victime cu socuri electrice mortale. Fara sa ezite macar o secunda.

  • Anton Constantinescu: (11-10-2009 la 00:00)

    Trebuie sa recunoastem ca jurnalistii americani au si talent si simtul umorului, lucruri deficitare in presa romaneasca.

    Da, premiul Nobel pentru pace nu a adus niciodata nimic bun.

    In loc de pace, ar fi fost mai bine ca matematica sa fie sarbatorita. Dar ce putem face daca Nobel nu a vrut asta, pentru ca nu-i placea…matematica!

  • silvia: (11-10-2009 la 00:00)

    Nu prea am ce admira in America si la americani. Mai mult ca sigur ca voi fi contrazisa de o groaza de admiratori ai Americii si americanilor. Tara libertati si a egalitatii. Care libertate? A cui libertate? Care egalitate? Intre cine egalitate? Intre albi si negri, intre albi si indieni, intre albi si hispanici, etc, etc, mutati-le si aranjatile de 16 ori,ca egalitatea tot nu va iesi. Pragmatismul american bazat pe o indiferenta totala fata de tot si de toate nu-mi place de fel.

  • Petru CLEJ: (11-10-2009 la 00:00)

    Ecoul semnat de „Silvia” îmi aduce aminte de documentarele „Din lumea capitalului” semnate de Eugen Mandric de pe vremea regimului comunist.

    Ca o curiozitate: de unde vă informați dumneavoastră despre situația din Statele Unite? Ați vizitat cumva această țară?

  • maria: (11-10-2009 la 00:00)

    premiul nobel pt pace este un premiu asa important numai datorita popularitatii lui.

    de ce pacea, care este efemera in final, ar fi mai importanta decat matematica, fizica, filozofia etc, care sunt durabile, daca nu permanente, si nu in ultimul rand, revolutionare?

    pentru ca „suna mai bine” si pentru ca a fost mediatizat intens.

    fiind si un domeniu care nu poate fi definit sau cuprins obiectiv, este logic ca acolo se vor baga interesele politice.

    putem spune lesne ca aici s-a incercat „ungerea” relatiilor cu sua.

    ce m-a impresionat in mod placut a fost reactia de repulsie a americanilor, si mai a ales a lui obama, care se vede ca s-a prins de subtexte si de magulirea nenecesara (probabil si obosit de asteptarile irealiste ale tuturor de la el)

    macar omul in sine nu e asa superficial precum sunt cei care ii acorda premiul, care considera ca „da, nu a facut, dar are timp sa faca”.

    sa dea domnul sa-o vad si pe-asta, si mai ales sa dea domnul s-o vada si obama pe-asta, ca vad ca el are cea mai putina incredere in presedintele sua!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Parchetul ramane in afara legii

CEDO îi dă dreptate lui Mărieş. Parchetul ramane in afara legii. Fotocopia Dosarului Revolutiei trebuie predata partilor vatamate! Pe motiv...

Închide
3.133.159.224