caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TELEGRAMA



 

OMAGIU CONSACRAT MARELUI RABIN ALEXANDRU ŞAFRAN la BACĂU.

de (17-10-2009)

La ŞCOALA DR. ALEXANDRU ŞAFRAN, care a fost inaugurată anul trecut, a avut loc pe data de 6 octombrie 2009, ceremonia consacrată denumirii „CALEA DR. ALEXANDRU ŞAFRAN”, hotărâtă de Consiliul Municipal.

De asemenea au fost distribuite de către „Fundaţia elveţiană Dr. Alexandru Safran”, premiile Dr. ALEXANDRU SAFRAN la 5 elevi merituoşi, iar Medalia Dr. ALEXANDRU SAFRAN realizată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România a fost acordată primarului oraşului D. Romeo STAVARACHE si D. Hari Vigdar, preşedintelui micii comunităţi evreieşti din localitate.

O Diplomă de excelenţă a fost acordată Profesorului universitar Dr. Carol IANCU, de la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, autorul cărţii „Alexandru Safran. O viaţă de luptă, o rază de lumină” (lansată la Bacău pe 7 mai 2008) şi Profesorului univ. dr. Avinoam Şafran – fiul rabinului, şeful Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Universitar din Geneva.

La eveniment au participat printre alte personalităţi, Profesorul Gabriel STAN, directorul Casei Corpului Didactic Bacău, Prof. Adrian FUIOAGA, inspector şcolar general de la Inspectoratul Scolar al Judeţului Bacău, Prof. Maria CREANGA, director al Scolii cu Clasele I-VIII „Dr. Alexandru Safran” Bacau, Ing. Paul SCHWARTZ, vice-Preşedintele FEDERAŢIEI Comunităţilor Evreieşti din România, şi Dl. Sivian HORN, care l-au reprezentat pe Dr. Aurel VAINER, preşedintele F.C.E.R., şi o delegaţie israeliană din oraşul Petah Ticva (în frunte cu Primarul Dl. Ohayon), cu care Bacăul este înfrăţit.

Ecouri

  • itzhak bareket: (17-10-2009 la 00:00)

    dragi colegi,
    acum v-am expediat u n ecou despre rabinul alexander SAFRAN,DAR NU AM PRIMIT CA DE OBICEI,CONFORMIREA OBISNUITA.
    VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA A FOST PRIMIT SAU NU.

    MULTUMIRI,ITZHAK BAREKET.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Am incetat greva foamei

Către: Curtea Europeană a Drepturilor Omului Plângerea - dosarul “REVOLUŢIA” – nr. 33810/2007: Asociaţia “21Decembrie 1989 Bucureşti” şi Mărieş (I),...

Închide
13.59.61.119