caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Universul Copilariei



 

“Porti deschise catre viitor”

de (11-10-2009)

Începând cu 6 octombrie 2009, Vel Pitar a demarat a patra editie a programului educational “Porti deschise catre viitor”, In acest an, proiectul se va desfasura in 11 puncte de lucru – Cluj Napoca, Iasi, Brasov, Ramnicu Valcea, Tg.Jiu, Pitesti, Targoviste, Tecuci, Giurgiu si 2 fabrici in Bucuresti.

In fiecare an, programul se desfasoara pe perioada anului scolar (octombrie-iunie) si se adreseaza copiilor cu varste intre 8 si 12 ani, respectiv elevilor care urmeaza ciclul primar (clasele a II-a, a III-a si a IV-a) in cadrul scolilor generale sau liceelor care au cursuri pentru anii de studiu mentionati. Numarul de vizite si durata acestora variaza in functie de numarul de copii din fiecare oras si a marimii sectiei de productie vizitate.

Pe şapte octombrie, a sosit rândul clasei a-II – E – „Exploratorii\” de la Şcoala Nr. 19 Piteşti. După terminarea cursurilor, însoţiţi de dna institutoare Dana,la ieşirea din şcoală îi aştepta un autocar pentru a-i transporta până la fabrica de pâine. Ajunsi acolo, încolonaţi doi câte doi şi escortaţi s-au îndreptat către vestiar unde a urmat echiparea necesară vizitei.

Îmbrăcaţi în halate alte , pe cap având capeline au păşit timizi , dornici de cunoaştere , în mai multe secţii. Primul popas l-au facut unde se prepara ştrudelul cu mere. Li s-a explicat procedeul de fabricare. Era cald şi simţeai cum te pătrunde mirosul de scorţişoară. În clipa în care am gustat din el am simţit toată aroma toamnei , aveam impresia ca sunt într-o livadă cu meri, iar vântul toamnei mă îmbia cu aroma mai multor soiuri de meri.

De acolo am plecat unde se frământa pâinea. Aveau în faţa ochilor cuptorul de pâine .Mirosea a pâine caldă. Curioşi din fire , apăsau pe rând butonul, lumina se aprindea şi vedeau cum pe banda rulantă , aluatul devenea din ce în ce mai auriu şi la final apărea … pâinea .

Pe parcursul vizitei, un specialist din productie le explica elevilor, insotiti de cadre didactice, fluxul painii, importanta igienei si curateniei in sectii, regulile pe care trebuie sa le respecte specialistii pentru ca painea sa fie produsa in cele mai sigure conditii, precum si elemente de baza despre nutritie si despre produsele de panificatie.

Panificatia ambalata de la Vel Pitar are la baza utilizarea conceptului revolutionar KEINE TOUCH – produs neatins. Este vorba de cea mai moderna tehnologie care a impus un nou standard in panificatie.

Tehnologia Keine Touch garantează că eşti prima fiinţă care atinge pâinea. Producţia şi ambalarea sunt realizate cu instalaţii automate – igienă perfectă.
La final au primit răsfăţul dulce, , Almadolce este o gama de rulade decorate cu glazura de ciocolata, in 5 arome: Almadolce cacao, Almadolce vanilie, Almadolce capsuni, Almadolce lamaie -vanilie, Almadolce cappuccino.

Reteta Lunii

Sandvis cu sunca si legume

Ingrediente
250 g sunca, taiata felii
o cana cascaval dat pe razatoare
o cana telina, rasa
o cana ceapa verde, tocata
2 linguri morcov, ras
2 linguri maioneza sau sos pentru salata
un ou, fiert tare, taiat felii
o lingura masline verzi, taiate
o lingurita praf de usturoi
8 felii paine (French Toast Graham, French Toast Secara sau French Toast Seminte)
4 frunze de salata verde

Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele, cu exceptia feliilor de paine si a frunzelor de salata intr-un blender. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se lasa la frigider. Cand salata de sunca si legume este suficient de rece, se unge pe jumatate din feliile de paine. Se acopera cu salata verde si cu cealalta jumatate a feliilor de paine. Pentru un gust deosebit prajiti feliile de French Toast Graham sau French Toast Seminte in toaster.

Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important in domeniul specialitatilor de cofetarie si patiserie, biscuiti si produse de morarit. Oferta de produse se regaseste zilnic pe masa a peste 1.500.000 de consumatori, ceea ce recomanda Vel Pitar ca principalul furnizor de produse de panificatie de calitate. Actionarul majoritar al Vel Pitar SA este fondul american de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de New Century Holdings (NCH).

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Parchetul ramane in afara legii

CEDO îi dă dreptate lui Mărieş. Parchetul ramane in afara legii. Fotocopia Dosarului Revolutiei trebuie predata partilor vatamate! Pe motiv...

Închide
3.145.42.131