caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Diaspora



 

Inaugurarea Parohiei Ortodoxe Române din Liverpool

de (28-9-2009)

La 27 septembrie 2009, în prezenţa ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, a fost inaugurată Parohia Ortodoxă Română Sfântul Paisie Nemţeanul din Liverpool.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de părintele paroh Dan Ghindea, împreună cu alţi trei preoţi din Marea Britanie şi România. La eveniment au fost prezenţi circa 100 reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Liverpool, Nottingham şi Londra. Cu această ocazie, pastorul Paul Nener a prezentat un mesaj de felicitare şi susţinere din partea Bisericii Anglicane, care găzduişte lăcaşul de cult al noii parohii româneşti în spaţiile bisericii St Nicholas.

Preotul Dan Ghindea şi membrii comunităţii româneşti prezenţi la eveniment au adresat mulţumiri Ambasadei pentru susţinerea acordată, subliniind dorinţa comunităţii româneşti din Liverpool de a avea o strănsă legătură cu personalul diplomatic român acreditat la Londra. Există un interes crescut pentru identificarea şi iniţierea unor proiecte care să asigure coeziunea comunităţii româneşti din Liverpool şi zona limitrofă, pentru a contribui la întărirea spaţiului multicultural existent în regiune.

Ambasadorul României în Marea Britanie a subliniat importanţa consolidării comunităţii româneşti din Liverpool în jurul parohiei ortodoxe române, reiterând totala deschidere a Ambasadei pentru sprijinirea aceasteia, încurajând-o să se manifeste solidar în promovarea valorilor româneşti şi obţinerea respectului populaţiei britanice în mijlocul căreia trăieşte. A reamintit că Ambasada României la Londra depune toate eforturile pentru întărirea legăturilor cu comunităţile româneşti din Marea Britanie, inclusiv cu cea din Liverpool, precum şi pentru susţinerea promovarea intereselor cetăţenilor români.

După ceremonia religioasă ambasadorul a discutat într-o atmosferă destinsă cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Liverpool.

Cu ocazia evenimentului a fost prezentat şi noul şef al secţiei consulare a Ambasadei, doamna Oana Gheorghiu, care a oferit celor prezenţi lămuriri asupra unor probleme consulare ridicate. S-a analizat posibilitatea ca, periodic, să se organizeze deplasări la Liverpool în vederea oferirii de asistenţă consulară, pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor români care solicită servicii consulare.

Narcisa Niță este secretar de presă al Ambasadei României la Londra.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Chişinăul evită o politică externă de confruntare cu Moscova?

Pragmatismul continuă să domine în cadrul guvernării liberal-democrate. Discursurile articulate de oficialii moldoveni, la fel ca şi cele parvenite din...

Închide
3.136.97.64