caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Premierul Vladimir Filat promite reglementarea limbii române în Republica Moldova

de (29-9-2009)

Noul prim ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, audiat în Parlamentul European, a promis reglementarea juridică a statului limbii române.

Traian Ungureanu, europarlamentar din România: “Aveţi un proiect de reglementare a situaţiei limbii de stat în Republica Moldova?”

Vladimir Filat, premierul Republicii Moldova: „Stimate domn, faptul că în Constituţia Republicii Moldova este specificată o anumită denumire a limbii pe care o vorbim, asta nu înseamnă cel puţin pentru noi…a fost o conjunctură la moment, noi suntem oameni care spun lucrurilor pe nume. Şi la fel cum vorbesc americanii limba engleză, aşa şi cetăţenii Republicii Moldova vorbesc limba română. Acest lucru cu certitudine în timp urmează a fi reglementat şi sub aspect al normei juridice.”

Ecouri

  • Anton Constantinescu: (29-9-2009 la 00:00)

    Este imbucurator faptul ca dupa 20 de ani de la dezintegrarea URSS Basarabia si-a dat seama ca limba vorbita de populatie este totusi limba romana. Un autor american spunea ca de cate ori a intrebat pe cate un basarabean ce limba vorbeste, i s-a raspuns: „limba de stat”. Mai corect ar fi fost: „limba de partid si de stat”. Sau poate „limba de stat si de sezut”.

    Intr-o situatie similara, un spaniol care a fost intrebat daca vorbeste „limba mexicana” a raspuns dandu-i celui care punea intrebarea un pumn in falca. „Asta pentru limba mexicana”, s-a justificat el.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Inaugurarea Parohiei Ortodoxe Române din Liverpool

La 27 septembrie 2009, în prezenţa ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dr. Ion...

Închide
3.86.235.207