caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Scena si Ecranul 

MUZEUL DE ARTĂ BRAŞOV- Recital de muzică şi poezie de dragoste

de (9-3-2010)

MUZEUL DE ARTĂ BRAŞOV

vă invită

Miercuri, 10 martie 2010, ora 18

la

Recitalul de muzică şi poezie de dragoste

SPUNE-MI, IUBITO, UNDE-ŢI E POPASUL ?

cu

CVARTETUL GAUDEAMUS al Filarmonicii Braşov

Lucia Neagoe – vioara I,
Raluca Irimia – vioara a II-a
Leona Varvarichi – violă
Sebastian Vârtosu – violoncel

şi

ADRIAN MUNTEANU – sonete în interpretarea autorului

Intrarea Liberă

Câteva referinţe :

Cvartetul Gaudeamus :

„Gaudeamus este un grup cu o grozavă imaginaţie şi iniţiativă. Am fost impresionat de profesionalismul şi integritatea lor, sunt încrezator în succesul lor”. (Dr. Hugh Maguire, Advanced Musical Studies Britten-Pears School of Aldeburgh, UK)

„A fost o plăcere să-i ascult. Am fost impresionat de seriozitatea cu care abordează lucrările de muzica de cameră, de abilităţile tehnice şi muzicale, şi de felul concentrat în care interpretează opere ale diferiţilor compozitori”. (Thomas Kakuska, Alban Berg Quartet)

„Tenacitatea, disciplina şi exercitiul şi-au arătat rezultatele, şi acum quartetul Gaudeamus este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune grupuri de interpretare artistică din România”. (Dan Prelipceanu, Cvartetul Voces)

sonetele lui Adrian Munteanu :

“Sonetele poetului Adrian Munteanu au multe alte calităţi pe lângă simpla stăpânire a meşteşugului şi a formei fixe. Sunt sonete moderne, de o manieră viguroasă şi acidă, care dau prospeţime formei clasice de sonet. Nu lipsesc însă nici suavităţile, nici sentimentul melancolic al trecerii timpului şi-al degradării încete a tuturor lucrurilor. Mai ales poemele cu temă erotică excelează în expresivitate”.

Mircea Cărtărescu

“In sonetele sale, Adrian Munteanu cultiva ardoarea erotică specifică acelui \”dolce stil novo\” despre care a vorbit Dante atunci când s-a referit la Guido Guinizzelli. El reuşeşte să menţină treaz interesul cititorului pentru un gen liric revizitat, astăzi, doar de cei mai curajoşi. Nu mă îndoiesc că virtuozitatea sa prozodică va stârni plăcerea îndrăgostiţilor şi nu numai a acestora”.

Marin Mincu

“ Adrian Munteanu este un maestru al endecasilabului. Am sub ochi \”experimentele\” pangramatice şi remarc, admirativ, că maxima virtuozitate nu impietează asupra sentimentului, a emoţiei…”

Şerban Foarţă

Mulţumiri artistului plastic Dmitry Brodetsky din Timişoara, pentru permisiunea de a reproduce lucrarea sa pe afişul recitalului

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Teatrul Masca la Festivalul internaţional de teatru vizual QuestFest

Teatrul Masca din Bucureşti va participa la ediţia din acest an a Festivalului internaţional de teatru vizual QuestFest, cu spectacolul...

Închide
44.210.149.205