caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora 

Tineri religioşi evrei atacaţi la Cluj, în Ajun de Yom Kipur

de (27-9-2009)

De câţiva ani, cu prilejul Anului Nou Iudaic şi a sărbătorii de Yom Kipur tineri activişti religioşi ai organizaţiei Chabad Lyubavitsh Romania vin la Cluj să-i ajute pe membrii comunităţii (majoritatea foarte vârstnici) la oficierea serviciului divin. În zorii zilei de 27 septembrie trei tineri chabadnici au sosit la Cluj cu rapidul de Bucureşti, s-au urcat într-un taxi şi s-au îndreptat către casa de oaspeţi a comunităţii evreieşti, de pe strada David Francisc. La coborârea din maşină au fost atacaţi de nişte bărbaţi corpolenţi care, după spusele tinerilor, discutau între ei în arabă. Le-au smuls pălăriile şi bagajele şi i-au luat la bătaie. Tinerii chabadnici au reuşit să fugă, să ia un alt taxi şi să se ducă la poliţie, unde au fost ţinuţi până la ora două la prânz, pentru declaraţii. A fost anunţată Ambasada Israelului şi SRI. Deocamdată atacatorii nu au fost identificaţi.

Ce părere aveţi despre acest articol?
  • Corect 
  • Frumos spus 
  • Îmi dă de gândit 
  • Am învăţat ceva! 

Ecouri

  • gioia: (27-9-2009 la 00:00)

    sper ca de aceasta data politia i autoritatile nu vor mai inventa povesti ca in cazul distrugerii a catorva zeci de morminte intr-o singura noapte precum ca sa filmat un filmulet emo…

    Opinie solidară cu comentariul Imi place 0 Nu-mi place 0Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
54.224.91.58