caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Mr. Hyde Park FORUM



 

Who’ll Stop the Rain sau intrebarile unui taran mai nauc

de (21-9-2009)

Unii incaseaza salarii uriase, se bucura de privilegii, de un etaj de la care realitatea nu se mai percepe decat contorsionata sau chiar deloc pentru ca jaluzelele coboara pana la refuz.

Lipsa autostrazilor ne plaseaza intr-un loc codas in lume. Aceasta pentru a darui pisicilor si cainilor itineranti sansa de a mai haladui pe ulitele cu hartoape.

Cei ce traiesc bine ofera beizadelelor automobile bengoase cu care sa depaseasca viteza legala sau sa loveasca pietonii vinovati de a fi traversat strada regulamentar.

In ciuda crizei economice din SUA atat politicienii cat si alte categorii de angajati se supun competitiei si mai ales, competentei profesionale.

Salariile functionarilor nu exceleaza prin cifre uriase, nu le confera un statut de tarabostes neinlocuibili.

Stau si eu asa ca badea Ion, ca doar si el ii om, si ma scarpin cu sarg. Cum de au inflorit averile lor, masurate in termeni latifundiari dezvaluiti prin rispipa talantilor rostogoliti mai nou la Monte Carlo ?

Datorita performantei sursele nebanuite ale spagii intaresc traditia peschesului de pe vremea otomana.
Ideea de liber profesionist, independent, antreprenor, – constituenta a catorva profesii, meserii practicate si in SUA, sa fie implementata si in Romania. Incepand cu ospatarii, frizerii pana la agentii imobiliari, broker-ii si reprezentantii marketing etc traiesc din comision.
Salariile politicienilor alesi de catre popor tocmai pentru promisunile insiruite ca pe niste placinte umflate cu tone de amelioratori (caci drojdia naturala e pe cale de disparitie) sa fie minimalizate si sa li se acorde sansa sa traiasca doar din comisionul pe realizarile marete in transporturi, turism, invatamant, sanatate, agricultura sa.
Un ospatar traieste dintr-o modesta suma stransa din ciubucul lasat de clienti, un agent imobiliar din procentul reusitei unui contract de vanzare-cumparare, incheiat cu bine.

Pai, nenicule, sa-ti asiguri traiul ca free lance trebuie sa alergi, sa zambesti pana ramai ranjit, trebuie sa te intreci pe tine insuti, sa convingi clientul de calitatea serviciilor tale!

Babii de prin sate, trecuti in nefiinta, ar muri din nou sa realizeze ca zicala:”Copile, banii se fac la padure/Cu tapina si secure” nu-si justifica sensul.

Imi staruie un cantec mai vechi Who’ll Stop the Rain (http://www.youtube.com/watch?v=pAiFCds6ziA). Ori fi facut ei ceva maret de genul opririi ploii sau a pusului de rahat pe clanta.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
A apărut asigurare de şomaj

Tot mai multe banci incep sa ia in calcul riscul de somaj, mai ales ca numarul celor fara locuri de...

Închide
3.15.151.140