caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Un mic partid de stânga poate decide soarta alegerilor din Grecia

de (5-9-2009)

Rezultatul alegerior anticipate din Grecia din data de 4 octombrie ar putea fi hotărâtă in data de 6 septembrie. Doua evenimente sunt programate in aceata data: discursul si conferinta Primului-Ministru Konstantinos Karamanlis la deschiderea expoziei economice de la Salonic si alt eveniment care ar fi trecut neopservat si anume sedinta minuscului partid de stinga SYRIZA.

Daca Primul-Ministru spera in zadar ca prin interventiile de duminica sa micsoreze diferenta in sondaje fata de partidul socialist care conduce cu pina la 6,7%, membrii si sustinatorii revolutionarilor de stinga Syriza se tem ca partidul lor afla la limita intrarii in parlament de 3% ar putea ca miine sa se scindeze.

Pericolul scindarii acestui partid este foarte mare si cu implicatii majore in politica interna in special in componenta viitorului parlament si poate determina cine va ocupa functia de prim-ministru.

Daca Syriza nu intra in parlament am putea sa vedem pe socialist sa obtina majoritatea absoluta chiar cu un numar de voturi destul de mic si anume cu 39 % ar putea forma guvern singuri.

Daca Syriza intra in Parlament si Socialistii nu obtin un scor mare in alegeri peste 42% si cu o difierenta mica de exemplu 3% fata de partidul Nea Democratia al primului ministru Karamanlis atunci Grecia intra in perioada de instabilitate politica si alegeri repetate datorita imposibilitatii formarii guvernului si in primavara imposibilitatea ca Parlamentul sa aleaga Presedintele Republicii.

Syriza este buturuga mica care poate sa rastoarne toate pronosticurile politice de pina acum si influienta viata grecilor pentru multi ani.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Semnalăm noul număr al revistei electronice „E-Leonardo”

Tocmai a apărut “E-Leonardo”, Nr. 15/2009, cu următorul cuprins: - EDITORIAL: Laszlo Alexandru, Impresii din Ungaria / Impressioni dall’Ungheria -...

Închide
3.235.154.65