caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, inculpat pentru corupție

de (30-8-2009)

Fostul prim-ministru al Israelului, Ehud Olmert a fost inculpat de Procuratura Generală pentru fraudă, falsuri în acte, trafic de influenţă (ministru în guverne precedente, primar al Ierusalimului) în interes de partid şi promovare de interse personale care nu se încadrează cu etica de guvernare, ultimul act de acuzare fiind declaraţii incorecte date Comisiei de Verificare a Statului,( comisie ce verifică Guvernul, Parlamentarii, Organizaţiilor de Stat şi persoanelor cu funcţii de Stat).

Domnul Olmert este învinovăţit de primirea de bani cash din USA, pentru campania electorală în alegerile de Primar al Ierusalimului, pentru campania electorală ca Prim-Ministru, fonduri electorale nedeclarate conform legii.

A doua acuzare se referă la înregistrea triplă ca cheltuieli de deplasare a aceluişi voiaj în USA, bilete de avion şi hoteluri.

A treia acuzare se referă la trafic de influenţă ca Ministru al Industriei, şi mai apoi ca Primar al Ierusalimului, numiri în funcţii de directori, şi funcţionari nu în conformitate cu procedurile legale, aprobare de ajutor statal de investiţii nu în conformitate cu criteriile legale.

Ultimul cap de acuzare, declaraţii incorecte (nereale ca valoare financiară şi incomplete) Comisiei de Verificare a Statului.

Ehud Olmert a fost premier al Israelului din 2006 până în 2009 și primar al Ierusalimului din 1993 până în 2003. În 2005 el l-a urmat pe premierul de atunci, Ariel Sharon, părăsind partidul Likud și formând Kadima.

Ecouri

  • gioia: (30-8-2009 la 00:00)

    asta e adevarata democratie!
    aceasta este asumarea responsabilitatilor ca sef de stat
    ehud olmert este una din cele mai integre si oneste personaje din politica israeliana!
    stafful a fost ales gresit…seful plateste!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Mihai Ghimpu – noul președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Parlamentul Republicii Moldova ales la 29 iulie l-a ales în sesiunea sa inaugurală pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, președinte...

Închide
18.219.236.62