caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social



 

Homosexualitatea si Altermedia: despre adevaruri si minciuni (IV)

de (23-8-2009)

Voi incepe cu o stire de ultima ora: Romania a fost declarata de Comisia Europeana ca fiind „tara cea mai homofoba din Uniunea Europeana”.

Stirea a ajuns cunoscuta in toata lumea acum. Asa este, stiam asta. In paranoia complexului de inferioritate romanesc, care a creat viziunea lui Edgar Papu despre „prioritatea romaneasca in toate” (complex de inferioritate numit de el si de altii „protocronism”), putem regasi intreaga istorie a natiunii si culturii noastre. Faptul ca numai cu un secol in urma taranii romani erau ingrozitor de saraci si asupriti in „vechiul regat” il regasim azi in consecintele culturale de azi. Cu multi ani in urma, cand, needucat fiind, incercam sa-mi schimb orientarea sexuala, am discutat cu un psihiatru care intre altele mi-a spus (fara legatura cu acel subiect): „stii care este diferenta intre Transilvania si Bucovina pe de o parte si Vechiul Regat pe de alta parte?
„Nu”, am raspuns eu.

1. O evaluare a psihologiei romanesti

„Ei bine, in Vechiul Regat cea mai raspandita boala psihica este paranoia, pentru ca populatia se trage dintr-o patura taraneasca ce a fost lipita pamantului din cauza saraciei, si cauta sa compenseze psihologic prin reactia: „bai, da tu stii cine sunt eu” („mare spanac” ar fi raspunsul corect la aceasta intrebare). Pe cand in Ardeal si Bucovina lumea sufera mai mult de schizofrenie, pentru ca are de multe ori „probleme identitare”. Nu stiu daca acest medic a avut sau nu dreptate in aceasta privinta, dar stiu precis ca in razboiul balcanic in care Romania a aracat Bulgaria pentru a-i smulge „cadrilaterul dobrogean”, din 1913, multi soldati romani – tarani- s-au trezit de cap cand au vazut ca taranii bulgari aflati mai mult sub stapanire turceasca decat ei o duceau cu mult mai bine decat taranii romani!

2. Paradoxul romanesc

Exista insa un paradox care poate parea inexplicabil celor care nu cunosc suficient de bine istoria si mentalitatea romaneasca. Romania s-a situat totusi (acesta este un fapt istoric recunoscut pe plan international si citat frecvent) intre tarile europene care au luat exemplul Frantei inca de pe vremea lui Cuza-Voda si au eliminat legile contra homosexualilor in secolul al XIX-lea! Cum s-a ajuns totusi la dezastrul de azi?

Foarte simplu! Datorita rolului nefast al religiei locale!

3. Biserica ortodoxa si limbile lui Esop

La inceputul secolului al XX-lea Biserica Ortodoxa Romana (din Episcopia Bucurestiului, care pe atunci mai folosea numele sugestiv de „Episcopia Ungro-Vlahiei”, adica „Episcopia Vlahiei de langa Ungaria”!!!) a inceput sa se amestece in politica. Inca inainte de elaborarea noului cod penal al lui Dongoroz si de ungerea clericului Miron Cristea pe post de CONDUCATOR (in consiliul de regentza, pe perioada minoratului regelui Mihai, pe atunci de 7 ani) , biserica romana reusise deja sa convinga Parlamentarii crestini ortodocsi ai Romaniei sa voteze „descotorosirea tarii” de Tezaurul National al Romaniei, trimitzandu-l in 1916 la „fratii nostri de credinta rusi”, in loc sa-l trimita la Londra, unde a sugerat o singura persoana, un director de banca evreu (care deci nu era „un frate de credintza”!). Chiar i-au cantat o slujba bisericeasca la Gara de Nord, in toamna acelui an, inainte de a fi sfintit si trimis (presupun ca a fost vorba de Prohod!).

Cat despre acest profesor de drept Dongoroz, care in anexele „noului cod penal” interbelic justifica legile contra homosexualilor prin „necesitatea eliminarii acestor oameni inclusiv prin santaj” (citat aproximativ), a sfarsit-o exact cum dorea el sa o sfarseasca homosexualii: tot prin santaj! Pentru ca la venirea comunistilor la putere a fost santajat si el la randul lui: „ori esti cu noi, ori vei fi pedepsit pentru activitatea ta (burghezo-mosiereasca!)”. El nu a acceptat santajul si a sfarsit-o in inchisorile comuniste. Justitie poetica!

Oricine citeste azi anexele acestui „nou cod penal” interbelic poate vedea pasajul in care prof. Dongoroz a spus (si s-a consemnat), ca in Cismigiu au fost cazuri de santajare a homosexualilor (inca inainte de a se introduce legea!) si ca trebuie sa intarim aceasta tendinta.

Deci biserica a avut un rol dublu in istoria noastra: nu numai un rol pozitiv, de liant national, ci si un rol negativ, de stegar al imobilismului social. Ca limbile lui Esop: ce e mai bun in lume si ce e mai rau in lume vin din acelasi loc (la Esop, din LIMBA).

4. Inapoi la ALTERMEDIA

Am prezentat toate aceste lucruri aici pentru ca sa putem face si noi aici o evaluare a regresului social in care suntem azi. Pozitia reactionara si anti-umana ce caracterizeaza Romania de azi isi gaseste usor explicatia in politica mediatica reactionara a asociatiei cunoscute sub numele de ALTERMEDIA.

Trebuie sa spun ca nu este vorba numai de faptul ca aceasta organizatie ar constitui (cum ii sugereaza numele) o alternativa politica. Nu, aceasta este chiar pozitia oficiala a statului roman!

Mai precis, dna Ministru al Invatamantului din Romania a decis ca pozitia Altermediei in privinta creationismului (care sustine povestile cu Adam si Eva) trebuie sa fie acceptata ca atare de invatamantul romanesc. Tot in invatamant, pozitiile homofobe ale acestei organizatii sunt litera de evanghelie.

Se poate spune azi ca de fapt Romania este total aservita activitatii si propagandei ALTERMEDIA. Din contra, activitatea lumii civilizate este stigmatizata in Romania. In acest sens ma intreb daca nu cumva trebuie sa schimbam etichetele: sa numim altermedia pozitia pro-europeana a lumii libere si MEDIA OFICIALA, pe cei care azisemneaza „Altermedia”.
Voi da cateva exemple:

Iata un exemplu de critica a unui articol scris in „The Economist”, efectuata de Altermedia:

„Articolul face o remarca rautacioasa fata de Europa de Est (daca as vorbi in limbajul politic corect, as spune ca e o “remarca rasista”), considerand ca “extremistii” de aici ar fi mai rai decat “extremistii” din Occident. Becali este stigmatizat intr-un intreg paragraf, fiind descris ca fiind: antisemit, antitigani, homofob, misogin si cercetat penal pe deasupra. Vadim e considerat un ex-comunist si ultranationalist. Bulgarii de la Ataka sunt numiti rasisti. ”

Deci ati inteles: descrierea lui Becali drept cine este inseamna un afront „rautacios” adresat Europei de Est, deci Romaniei!

Dar nu, noi in Romania il consideram un inger, nu-i asa? Iar Vadim este usa de biserica. Atacul impotriva nemerniciei inseamna dupa Altermdedia un atac al Romaniei!

Ai nostrii ca brazii! Pe ei ii avem si cu el defilam! Rol-model pentru copii.

Sub titlul „Noua Dreapta organizeaza marsul pentru normalitate” putem citi urmatorul paragraf:

„Am mai discutat despre acest subiect, dar simt nevoia sa reamintesc, fiindca se anunta o noua “parada gay”, in data de 23 mai. Reamintim ca in urma cu doi ani, cu ocazia “Gay fest 2007″, au avut loc violente intre jandarmi si anumite grupuri de suporteri care au incercat sa blocheze parada. Anul trecut nu au mai avut loc incidente, asta si pentru ca numarul politistilor si jandarmilor prezenti a depasit de vreo 10 ori numarul participantilor la “parada gay”. Doar cativa tineri au fost retinuti in mod arbitrar, pentru “vina” de a se fi aflat in apropierea zonei unde se desfasura marsul.

Gura pacatosului adevar graieste!
Dar putem sa ne punem intrebarea: ce concluzie poate trage cineva care afla ca a fost nevoie de un numar „de zece ori mai mare de jandarmi” decat numarul manifestantilor?

Nimeni nu poate trage decat „concluzia corecta” despre starea drepturilor omului in acest stat!

Dar care este pozitia oficiala a statului roman? Programa de invatamant nu specifica nicaieri ca a fi homosexual in Romania este normal si face parte din drepturile omului. Omul are dreptul de a fi stangaci, de a fi evreu, de a fi gras sau slab, de a fi comunist sau legionar, dar nu are dreptul sa iubeasca pe cine este inclinat!

Asta este si pozitia oficiala a ministerului Invatamantului, care nu face nimic sa spuna copiilor adevarul!

Alt pasaj:

„Ţara noastră riscă sancţiuni de 200 de mii de euro pe zi din partea Uniunii Europene pentru că nu a reuşit să ecologizeze gropile de gunoi. După ani de păsuire, în vara aceasta expiră şi ultimul termen pe care oficialii europeni ni l-au acordat pentru a scăpa de deşeuri.”

Vai ce criminali acesti europeni anti-romani! Nu-i asa? Sa ceara ca statul sa manifeste respect fatza de locuitorii acestei tzari! Ce chestie, dom’le!

Mai departe, tot Altermedia:

„Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii Kirill a criticat virulent ideea aderarii la Uniunea Europeana a republicilor care au facut candva parte din Uniunea Sovietica, intrucat acestea, in opinia sa, nu pot aspira in cadrul comunitatii europene decat la un rol secundar, transmite Jurnal de Chisinau, citand Agerpres. Patriarhul considera ca, pentru republicile postsovietice, salvarea se afla in spatiul spiritual al Rusiei istorice, ce reprezinta un proiect de civilizatie grandios.”

Acest articol a aparut la Rubrica Eurosceptic. Vai ce dragutz din partea Altermedia ca face publicitate pentru fratii nostri de credinta moscoviti!

Unde s-a dus Tezaurul Romaniei sa mearga si restul Romaniei, pentru ca sa se intregeasca, nu?! Pahod na Sibir! Adevarata protocroneala pro-sovietica! Acum dupa ce fostul URSS nu mai este decat un cadavru politic! Bravo Altermedia! Unu la zero. Dar, ma intreb eu, de ce crede acest „om al lui Dumnezeu” rus ca acele tzari care s-au aflat candva in Imperiul Dumnezeiesc Sovietic, laudat de el, nu mai pot avea azi decat un rol secundar in Europa? Pai cum vine asta? Dupa ce au fost parte din cel mai avansat sistem al omenirii, komunismul, cum de au ajuns asa de handicapate? Ca inainte nu erau!

5. Altermedia si Legea Invatamantului

Argumentul meu ca de fapt Altermedia este deja curentul principal in sistemul informational romanesc consta in faptul ca oricine poate verifica faptul ca in invatamantul romanesc nu se preda stiinta, ci religie!

Doamna Ministru a decis ca nu Darwin a avut dreptate, ci bisericile de tot felul si sinagogile si scolile Madrassa! Astfel ca a scos din cartile adolescentilor orice referinta, cat de mica, la evolutie.

Ce coincidenta stranie! Tocmai am vazut un documentar despre Afganistan, unde copiii afgani impreuna cu parintii lor multumeau americanilor pentru ca le-au adus carti de scoala si le-a oferit posibilitatea sa studieze si altceva decat despre Adam si Eva lui! Ei sunt incantati, dar asta este o politica contrara celor de la Altermedia. Pardon, contrara a ceea ce guvernul Romaniei de azi a ales sa faca. Copiii afgani tocmai vor sa paraseasca un spatiu pe care educatorii romani abia asteapta sa-l rezerve noilor generatii de copii romani.

Salam Aleicum la toti! ! Ya Allah Inshallah!

Ecouri

  • Math Gaal: (23-8-2009 la 00:00)

    Psihiatrul gresea in mod evident. Paranoia e un simptom al schizofreniei si nu avea cum sa avidentieze ca in nord erau mai multi schizofreni.
    Schizofrenia si Tulburarile Bipolare, cele doua psihoze, sunt de fapt, conform ultimelor descoperiri, niste boli ale creierului, boli fizice care au repercursiuni psihice. La schizofreni creierul are urmatoarele mdoficari: ventriculii cerebrali mariti si substanta cenusie mai redusa in lobii temporali si parietali; la Manicao-depresivi sunt de asemenea ventriculii mariti, doar ca nu substanta cenusie e afectata, ci substanta alba care se afla intr-o cantitate mai mare. Al doua modificare a celor doua boli este una care nu se vede cu ochiul liber, si anume cea de la nivelul sinaptic. La schizofrenie este o problema de recaptare a neurotransmitatorului dopaminergic D2 care inhibat prin antipsihotice stabilizeaza boala si reduce complet simptomele. La Bipolari problema sinaptica se afla la neurotransmitatorul serotonina (5-HT sau 5-hidroxi-triptamina) care se afla la niveluri crescute in faza maniacala si scazute in faza depresiva; pentru ea exista medicamentele stabilizatoare de dispozitie si antidepresivele si Litiul care actioneaza la nivelul pompei ionice care produce polarizarea / depolarizarea membranei neuronale care conduce inpulsul nervos (practic ionul de Li e confundat cu cel de Na, astfel ca e folosit in locul acestuia)

  • Anton Constantinescu: (23-8-2009 la 00:00)

    Theo, eu iti propun sa nu intram in detaliile bolilor psihice, mai ales in probleme de chimie fina.

    Cred ca meseria cea mai potrivita pentru tine ar fi sa te faci medic; am mai discutat asta.

    „The learning company” are multime de DVD-uri care te pot lamuri ca acest domeniu este extrem de complicat, dar acum cand inca nu stii inca bazele chimiei e oarecum ricant sa te avanti in el.

    Exista o multime de lucruri care s-au clarificat in ultimii ani in privinta mecanismului functionarii creierului, dar aici eu sunt cu mult mai interesat de mecanimul functionarii „Altermediei”.

  • Crin Alexe: (23-8-2009 la 00:00)

    Stimate domn,
    Atata timp cat aceasta deviatie este inteleasa si lasata sa se exerseze in mod civilizat {tolerant), nu-i bai. Cand insa se manifesta tendinte de prozelitism avansat, explicand-o ” stiintific” ca o tendinta normala, cred ca un bemol se impune. Alminterea creati o pagina gay <(-10 ani), exclusiv pentru adulti responsabili si pentru desfatarea celor interesati.

  • Anton Constantinescu: (23-8-2009 la 00:00)

    Dle Crin Alexe: interventia dtale arata ca nu stii absolut nimic despre orientarea sexuala.

    Dintre „miile de pagini” scrise despre acest subiect probabil ca dta ai citit numai ce scrie biblia, desi ma indoiesc chiar si de acest lucru! Stii de ce ma indoiesc chiar si de acest lucru? Pentru ca Biblia contine si pasaje pozitive despre o iubire dintre doi tineri, iubire care, dupa biblie, a fost cu mult mai puternica decat iubirea barbatilor fatza de femei! Ma indoiesc ca dta poti da citatul rspectiv.

    Voi raspunde la fiecare afirmatie p ce ai facut-o:

    1. Incep cu sfarsitul mesajului: „De ce va intndeti explicatiile in mod demasurat, uneori socant?”

    Foarte simplu, pentru ca multi oameni educati in comunism, ca dvs, nu au habar despre acest subiect, devreme ce acestia considera „socante” informatiile respective. Pentru mine de exemplu, a fost foarte socant sa vad oameni ca dta ca sunt de partea lui CV Tudor si acolitilor lui. De altfel sub Ceausescu acest individ a sustinut ca „numai homosexualii se opun polticii mult iubitului nostru conducator” (in revista de partid si de securitate „Saptamana”).

    2. Citat: „Romanii, vor ajunge si ei sa inteleaga ca homosexualii sunt oameni aparte, nu absolut ca ceilalti, si ca dreptul la o existenta linistita le trebuie garantata.”

    Fals! Vezi ca nu stii nimic corect dle Crin?

    Toate asociatiile de psihiatri si cele pedagogice, psihologice, etc) din tarile civilizate au ajuns la concluzia ca „diferentza” de care vorbesti dta este la fel de nesemnificativa ca si culoarea ochilor!

    Poti afirma dta ca ai inteles acest lucru? Nu cred! Sunt oare „oameni aparte” cei cu ochi albastri sau cei cu ochi caprui?

    Dar acest punct de vedere stiintific este necunoscut celor cre au „cultura de semidocti”, ca dumneata!!

    Mai mult decat atat , pentru a inlatura oprimarea homosexualilor, chiar in scoli li se preda copiilor ca unii se indragostesc de fete si altii de baieti. Nepotul meu a invatat de la varsta de 8 ani acst lucru la scoala. Dumneata nici acum nu ai invatat, la varsta a treia!

    3. Dta spui: „ne saturati dincolo de limita cu prozelitismul dv homofil”

    Metoda „pluralului majestatii” era promovata activ pe vremea lui Ceausescu, si vine de la Stalin („consultandu-ma cu un grup de tovrasi..” Sau „noi infieram…etc”.)

    Daca dumneata ai avea macar cunostinte minime despre orientarea sexuala, sau macar un pic de logica, nu ai fi folosit expresia „prozelitism”!

    In lumea reala de azi si din trecut, parintii homosexualilor sunt cupluri htereosexuale. Chiar si azi in Bucuresti nu vezi nici macar un singur afis in care sa se srute doi barbati (sau doi baieti!), ci numai afise heterosexuale! Atunci cum poti vorbi dumneata de „prozelitism homosexual”?

    Orientarea sexuala nu se formeaza prin prozelitism, cum cred semidoctii. Cauzele sunt cu mult mai complexe si iti recomand sa te documentezi.

    4. „Vreti oare sa demonstrati ca la origini omenirea a fost creata de doi barbati? Sau ca in lipsa de femei, barbatii sunt obligati sa-si satisfaca impulsurile sexuale intre ei?”

    Cu riscul de a ma repeta, este evident ca dta gandesti ca un semidoct. Orientea sexuala nu are nimic de a face cu faptul ca oricum majoritatea oamenilor sunt heterosexuali. Omenirea de azi nu este in pericol de disparitie, ci de suprapopulare. Credeam ca este evident si pt dta.

    5. „Ceea ce faceti dv este complet inutil”

    Ba e chiar pe dos! Devreme ce exista oameni ca dumneata, inseamna ca este foarte util!
    Pentru ca numai semidoctii isi pot spune parerea lor azi in presa din Romania!

    Prejudectile se mentin la putere in tara numai datorita ignorantei propagate de nestiutori de tipul dtale!

    Si inca ceva: sunt satul de pseudo-respectul dumitale!

    Cand in textul pe care l-ai cris exista atatea jigniri directe, nu ma impresionezi dta cu „formulele” dtale de adresare! As fi preferat sa ai un respect real pentru cei care au fost persecutati de-a lungul a doua milenii, si care mai sunt persecutati si azi. Dta ce crezi ca fac copiii care „afla” ca sunt homosexuali? Ai fi putut citi textele anterioare, ca sa vzi ca unii se sinucid cand isi dau seama de natura lor!

  • Crin Alexe: (23-8-2009 la 00:00)

    Domnule, ne saturati dincolo de limita cu prozelitismul dv homofil. Vreti oare sa demonstrati ca la origini omenirea a fost creata de doi barbati? Sau ca in lipsa de femei, barbatii sunt obligati sa-si satisfaca impulsurile sexuale intre ei? Istoria homosexualitatii a fost scrisa pe mii de pagini. Ceea ce faceti dv este complet inutil
    Ce ar mai fi de spus fara sa batem apa in piua?
    Romanii, vor ajunge si ei sa inteleaga ca homosexualii sunt oameni aparte, nu absolut ca ceilalti, si ca dreptul la o existenta linistita le trebuie garantata. De ce va intndeti explicatiile in mod demasurat, uneori socant?

  • Petru Clej: (23-8-2009 la 00:00)

    Domnule Crin Alexe,

    În numele cui vorbiți? Sau folosiți doar pluralul majestății?

    Dacă vi se pare că a combate homofobia (unul dintre principiile noastre editoriale) este batere de apă în piuă în condițiile în care Comisia Europeană a ajuns la concluzia că România este cea mai homofobă țară din UE, atunci nu aveți decât să citiți puzderia de publicații în limba română unde este susținută homofobia. Nu vă obligă nimeni să citiți revista ACUM.

  • Petru Clej: (23-8-2009 la 00:00)

    Domnule Crin Alexe,

    Cu intoleranții ca dumneavoastră care în anul 2009 consideră că homosexualii nu sunt „normali” nu avem ce discuta. Înființați-vă dumneavoastră o pagină specială pentru homofobi sau mai bine mutați-vă pe paginile altor publicații de limbă română care tolerează homofobia. Noi n-o tolerăm și toate tentativele dumneavoastră de influențare a liniei noastre editoriale sunt pe atât de jenante pe cât sunt de inutile. Vă e clar?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Creaționismul este la fel de logic ca negarea Holocaustului

A voice of reason in irrational times, Richard Dawkins is both theorist and explainer of one of the greatest discoveries...

Închide
18.224.0.25