caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Oportunitati 

REGULAMENTUL CONCURSULUI DE PICTURĂ REALIZATĂ AD HOC Ediţia a IV – a

de (11-8-2009)

Câmpina, 5-6 septembrie 2009

1. Primaria si Consiliul Local Campina, Casa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina, în colaborare cu S.C. SOCERAM S.A. şi alte firme prahovene din grupul Neptun organizează editia a patra a Concursului de Pictură Realizată Ad Hoc – Câmpina 24 h, 2009.

2. Concursul este gratuit şi deschis artiştilor plastici din ţară şi străinătate, adepţi ai oricărei tehnici ori tendinţe artistice. Aceştia vor putea participa la concurs cu o singură lucrare de pictură, cu dimensiunile de cel puţin 40 x 50 cm., înrămată, pe suport din pânză, carton sau alt material adecvat. Pe spatele tabloului vor fi consemnate numele, prenumele, adresa şi telefonul autorului.

3. Concursul va fi anunţat prin mass-media şi alte modalităţi specifice (invitaţii nenominalizate transmise prin instituţii culturale, afişaj stradal etc.).

4. Artiştii plastici interesaţi vor comunica telefonic intenţia de participare, la secretariatul concursului, în perioada 27 – 31 august a.c. (tel./ fax 0244.336.291; e-mail: fdochia@gmail.com) Din raţiuni organizatorice, la concurs vor participa maximum 30 artişti plastici. În situaţia că vor fi mai multe solicitări de participare, se va da prioritate înscrierii artiştilor plastici care nu au participat la ediţia anterioară. Ca regulă, numărul celor care au participat şi la prima ediţie a concursului nu poate depăşi procentul de 30 % din total. În ziua de 3 septembrie, organizatorii vor anunţa artiştilor plastici care şi-au exprimat dorinţa de a participa la concurs, dacă solicitările lor au fost validate sau nu.

5. Concurenţii se vor prezenta la Casa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina, în prima zi a concursului, între orele 08.00 – 10.00, moment în care se va aplica ştampila pe spatele lucrărilor.

6. Concursul se va desfăşura în perioada sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.00 – duminică, 6 septembrie, ora 13.00, în spaţii libere din oraş selecţionate de organizatori, care vor oferi concurenţilor teme abordabile artistic pe tema concursului. Cu o oră înaintea debutului concursului, concurenţilor le vor fi prezentate locurile respective, pentru a-şi alege spaţiile în care vor lucra. Acestea vor fi prezentate, apoi, reprezentanţilor mass-media şi locuitorilor oraşului, pentru a putea asista la demersul artistic al concurenţilor. În caz de vreme nefavorabilă, concursul se va desfăşura pe holurile Casa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina, după ce se va asigura o documentare în teren a concurenţilor. Concurenţii îşi vor asigura personal materialele necesare (şevalete, pensule, culori etc. ).

7. Lucrările realizate în cadrul concursului vor fi prezentate, spre jurizare, în foaierul Casei de Cultură, duminică, 6 septembrie, între orele 13.00 – 14.00.

8. Jurizarea lucrărilor va fi făcută de către o comisie alcătuită din specialişti, precum şi din reprezentanţi ai sponsorilor şi ai presei, şi va fi efectuată duminică, între orele 14.00 – 17.00. Juriul va stabili lucrările care vor fi premiate. Totodată, va selecţiona şi alte lucrări cu calităţi artistice, care, alături de cele premiate, vor fi incluse într-o expoziţie.

9. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Casa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina, începând cu orele 17.00. Premiile vor fi conferite după cum urmează: un premiu I, în valoare de 2.500 RON, un premiu II, în valoare de 2.000 RON, un premiu III, în valoare de 1.500 RON de către Soceram SA si V premii IV in valoare de 1000 RON oferite de catre Primaria si Consiliul Local Campina si Neptun SA, Neptun Trading SRL, Rhodos SRL, Riviera Green SRL şi Infinity SRL. Lucrările premiate vor fi intra în posesia sponsorilor, care vor constitui fondul documentar al concursului.

10. Expoziţia cuprinzând lucrările selecţionate se va organiza la Casa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina, va fi vernisată imediat după festivitatea de decernare a premiilor şi va fi deschisă publicului în perioada 7 – 21 septembrie a.c.

11. La festivitatea de premiere şi vernisaj vor fi invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor şi societăţilor comerciale câmpinene şi ai mass media. Accesul publicului doritor este liber şi la aceste manifestări. Celelalte lucrări expuse, în afara celor premiate, vor putea fi cumpărate de sponsori, instituţii de cultură sau de către persoane fizice, preţul urmând a fi stabilit de comun acord cu artiştii plastici care le-au realizat.

12. Lucrările neselecţionate pentru expoziţie vor fi restituite participanţilor la concurs, la cerere, pe 7 septembrie, până la orele 20. De asemenea, tot la solicitare expresă, lucrările incluse în expoziţie, dar necumpărate, vor fi restituite autorilor.

13. Organizatorii vor asigura păstrarea corespunzătoare a lucrărilor pe timpul jurizării şi al expunerii la Casa Municipală de Cultură «Geo Bogza» Câmpina.

14. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a folosi reproduceri ale lucrările selecţionate pentru popularizarea manifestării.

15. La cerere, organizatorii vor asigura participanţilor la concurs care vin din alte localităţi cazare la hotel pentru noaptea de 5 / 6 septembrie şi masă în zilele de 5 septembrie (prânz şi cină) şi 6 septembrie (mic dejun şi prânz). Pentru a nu afecta programul concursului, prânzul zilei de 5 septembrie va reprezenta hrană rece, care va fi pusă la dispoziţia concurenţilor în punctele de lucru.

16. Organizatorii vor acorda atestate de participare artiştilor plastici care au participat la concurs şi au prezentat lucrări spre jurizare, precum şi suveniruri reprezentative pentru oraşul Câmpina şi zona limitrofă.

Ce părere aveţi despre acest articol?
  • Corect 
  • Frumos spus 
  • Îmi dă de gândit 
  • Am învăţat ceva! 

EcouriDacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
AnimationMagazine.eu – revista filmelor de animatie

Pe noul site dedicat filmelor de animatie poti vedea trailere, scurtmetraje de animatie si interviuri video cu renumiti animatori si...

Închide
3.233.217.106