caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

Turul Franței: prințul Alberto preia mantia galbenă de la regele Lance

de (26-7-2009)
foto: http://www.astana-cyclingteam.com/foto: http://www.astana-cyclingteam.com/

Alberto Contador a câștigat ediția 2009 a Turul Franței la ciclism în stil de mare campion. A terminat învingător în trei etape: una de munte în Alpi, alta contra-cronometru individual și a treia contra-cronometru cu echipa sa, Astana.

În clasamentul general final spaniolul la devansat cu peste patru minute pe luxemburghezul Andy Schleck și cu peste cinic minute pe colegul său de echipă, americanul Lance Armstrong, septuplu învingător al Turului Franței în perioada 1999 – 2005.

Contador a mai câștigat Turul Franței și în 2007, dar atunci purtătorul tricoului galben de lider, danezul Mikael Rasmussen fusese obligat să se retragă ca urmare a unui scandal de dopaj în care fusese implicat cu mai multe luni înainte.

Între timp, Contador, care nu a împlinit încă 27 de ani, a câștigat în 2008 Turul Italiei și cel al Spaniei, devenind cel mai tânăr câștigător al celor trei mari „bucle” ale circuitului ciclist internațional.

Situat pe locul trei, la aproape 38 de ani și după trei ani și jumătate de la retragerea sa din competiție, Lance Armstrong a obținut un rezultat fenomenal. În pofida unei relații de rivalitate cu coechipierul său de la Astana, Armstrong a reușit de data aceasta să capteze susținerea publicului francez, mai ales prin comportamentul său total diferit față de trecut: auto-ironic, prietenos, în permanență cu zâmbetul pe buze, un alt Lance față de personajul arogant care și-a zdrobit adversarii de șapte ori consecutiv.

Acest om al miracolelor, vindecat de un cancer testicular cu metastaze cerebrale în anii 1996 – 1997 a promis că va reveni și anul viitor în Turul Franței, de data aceasta cu propria sa echipă, Radio Shack. E greu de crezut că la aproape 39 de ani va mai avea vreo șansă în fața lui Contador sau a lui Schleck, dar faptul că nu renunță la competiție ar trebui să ne facă să ne scoatem pălăria în fața acestui mare campion, care în opinia mea a realizat cea mai mare performanță nu numai din istoria ciclismului, dar și a sportului mondial: câștigarea consecutiv a șapte Tururi ale Franței.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Republica Moldova la răscruce: alegerile ultimei șanse

Electoratul din Republica Moldova votează miercuri 29 iulie pentru a doua oară în acest an în alegeri parlamentare, menite să...

Închide
3.138.102.178