caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sanatate



 

Din celule stem a fost creata sperma artificiala

de (12-7-2009)

Creată în premieră de către cercetătorii britanici de la Universitatea Newcastle, sperma artificială obţinută din celule stem ar putea oferi bărbaţilor infertili şansa de a avea un copil care să aibă aceeaşi moştenire genetică.

Celulele stem folosite în cercetare au fost preluate din embrioni în primele zile de naştere.

Profesorul Karim Nayernia, de la North East England Stem Cell Institute, a declarat la SkyNews că nu intenţionează să folosească descoperirea în scopul clonării umane.

Sperma produsa in laborator nu va fi folosită în acest moment pentru fecundarea unor ovule, deoarece procedura nu este autorizată de lege. Se speră totuşi că legislaţia va evolua suficient de repede şi această tehnică va fi validată, venind în ajutorul cuplurilor sterile care doresc să conceapă un copil şi care din punct de vedere genetic va fi al lor.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Conflicte între maghiarii şi romii din Harghita

Sîntmartin (Harghita)Conflictul dintre maghiarii şi romii din Sâncrăieni(Harghita) a survenit la o lună după cel din localitatea învecinată Sântmartin. În...

Închide
18.118.120.109