caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Jurnal Cultural



 

Atelier internațional de arhitectură și bionică

de (12-7-2009)

Atelierul cu tema „Architectural and Bionic” care se va desfasura in perioada 20-26 iulie in Geoparcul Dinozaurilor – Tara Hategului – localitatea Sarmizegetusa

In fiecare an in cadrul parteneriatului incheiat intre Universitatea Bucuresti, UAUIM, Universitatea Petrosani, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Timisoara si Universitatea Babes Bolay din Cluj
Napoca se organizeaza o sectiune a practicii de vara a studentilor din UAUIM, care are loc in cadrul Taberei Internationale de Vara „Castelul Corvinestilor”, cu aplicatii in Geoparcul Dinozaurilor – Tara Hategului.

In acest an, practica se va desfasura, deasemenea in cadrul Geoparcului – localitatea Sarmizegetusa, in format workshop in perioada 20 – 26 iulie, cu tema:

ARCHITECTURE AND BIONIC

Subiectele importante ce vor fi tratate in cadrul temei sunt urmatoarele:

Ecologie, Durabilitate, Conceptie, Arta si Arhitectura (Ecology, Sustainability, Thought, Art and Architecture)

Conceptul bio-structural: Mecanisme sigure si eficiente
(Bio-Structure Concept: Saving and Efficiency Mechanisms)

Geometrie Dinamica siProiectele Fractal (Dynamic Geometry and Fractal Project)

Geneza formelor in natura: Forma optima si Proiect Minim (Genesis of Form in Nature: Optimum Form and Project of Minimum)

Principiile Arhitecturii Bioclimatice (Principles of Bioclimatic Architecture)

Principiile Biogeneticii si ale Autoorganizarii (Biogenetic and Autoorganization Principles)

PhD arch. Javier G. Pioz si PhD arch. Maria Rosa Cervera impreuna cu invitatii lor vor conduce lucrarile atelierului.

Deoarece este primul atelier pe acesta tema, care se va desfasura in Romania, in locatia plina de incarcatura istorica, dar si de energie pozitiva a tarii Hategului, a Cetatilor Dacice si a Sarmizegetusei, invitam pe arhitectii interesati sa participe alaturi de noi, timp de 7 zile la
acest eveniment.

Taxa de participare este echivalentul a 50 euro, cazarea si masa (mic dejun si pranz) vor fi asigurate la pensiunile din Sarmizegetusa (90 lei / noapte – camera de doua paturi, 25 lei – mesele).

Alte costuri suplimentare minime mai pot aparea din organizarea excursiilor, care vor face parte integranta din desfasurarea atelierului.

Programul pe zile urmeaza sa fie definitivat intimpul imediat urmator. Orice sugestie privind subiectele si modul lor de tratare in cadrul atelierului este bine-venita.

Coordonator workshop Tara Hategului din partea UAUIM,

sursa: OAR

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Conflicte între maghiarii şi romii din Harghita

Sîntmartin (Harghita)Conflictul dintre maghiarii şi romii din Sâncrăieni(Harghita) a survenit la o lună după cel din localitatea învecinată Sântmartin. În...

Închide
54.163.218.81