caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Breakfast in America

de (21-2-2010)

Micul dejun a creat in America de Nord nu numai o serie de mancaruri noi, dar si un stil de viata specific vietii contemporane.
Spre deosebire de Europa dimineata americana incepe inca de la primele ore cu mirosul de cafea imbietor, al oualelor si al painii prajite instituind restaurante, bistrouri, cafenele specializate doar in mic dejun.
Meniurile matinale clasice se compun din oua, clatite (o altfel de reteta decat cea din Europa), bacon, cartofi taranesti (country style) si fructe.
A manca devreme coincide poate si cu castig pentru sanatate, dar traditia instituita vine sa insemne o relaxare, un exercitiu de linistire inainte de furtuna unei zile de munca.
In Franta sau in Italia a te trezi inainte de ora sase am pentru a savura o cafea si a citi ziarul intr-un local aflat in drumul spre serviciu, ar parea o aberatie.
In cadrul temei figurate in titlul de mai sus va propun o reteta a unei omelete de mare succes si care nu necesita un grad ridicat de dificultate.
Aceasta omleta a devenit populara in Canada si in SUA.

Ingrediente: 6 oua mari
50 gr jambon taiat in cuburi mici
6 fire de ceapa verde taiate f fin
½ ardei gras verde taiat in cuburi f mici
Unt, sare, piper si boia dulce de ardei
Metoda de preparare: Intr-o tigae dati prin unt topit ardeiul timp de 3 minute, apoi 1 minut ceapa si jambonul. Puneti deoparte continutul.
Separat intr-un castron bateti ouale si amesetcati –le cu sare, piper si boia dupa gust.
Reincalziti tigaia (cu putin unt) si dispuneti ouale batute peste care presarati apoi ardeiul, jambonul, ceapa in mod uniform. Cand ouale incep sa se inchege impaturiti in doua omleta si o mai lasati pe o parte si pe alta sa se rumeneasca.
Se poate servi cu rosii feliate, cartofi sau fructe.

Ecouri

  • Andrea GHita: (21-2-2010 la 00:00)

    Un alt cadou culinar ambalat impecabil in informatii interesante, in stil Florin Predescu. In ceea ce ma priveste, singurul Mic Dejun American pe care l-as schimba cu cafeaua tare, pe inima goala, de fiecare dimineata este cel de la…Tiffany.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.138.114.94