caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Social 

Homosexualitatea si Altermedia: despre adevaruri si minciuni (II)

de (9-8-2009)

In primul articol al acestei serii m-am referit intrensiv la caracterul politic al activitatii desfasurate de Altermedia si la mascarea acestui caracter politic cu tot felul de interpretari dupa ureche ale bibliei. De exemplu „Doamne-Doamne”, in persoana lui Yehoshua Ben Yoseph, zis si Isus Cristos, a spus, cand a fost intrebat daca e bine sau nu „sa platim taxele cerute de Caesar”: „Dati cezarului ce este al cezarului si lui dumnezeu ce este a lui dumnezeu”. Tendinta extremei drepte religioase a fost dintotdeauna sa-si largeasca dominatia asupra tuturor. De exemplu pana si azi in Germania, din salariul fiecaruia se retine o suma care se transfera automat in contul bisericilor: vrei – nu vrei, bea Grigore aghiasma. Ceea ce nu e corect: in definitiv daca s-ar face acelasi lucru in folosul vreune organizatii gay, sa se adune de exemplu „fonduri pentru parada gay” ar iesi un scandal de pomina.

Si totusi asa ceva se face la San Francisco, dar acele fonduri pentru parazi sunt recuperate prin contributia companiilor industriale care isi fac reclama in timpul parazilor.

1. Se poate scapa de negreala pielii? Dar de prejudecati?

Daca ar fi sa ne bazam pe experienta raposatului Maical Geacson, raspunsul la prima intrebare este DA. El a gasit metode (mai un vitiligo, mai o repigmentare a pielii cu pigment deschis la culoare) care l-au dus la schimbarea totala a culorii pielii. Dar la ce i-a folosit, cand toata lumea si-a dat seama ca pigmentul sau initial de mulatru era cu mult mai frumos, si in plus era si natural! Si nasul lui natural a fost cu mult mai estetic decat nasul de decedat pe care i l-au creat chirurgii.

De aceea, la o asemenea intrebare raspunsul este tot o intrebare: dar la ce foloseste tot acest chin? De ce sa nu fi tu insutzi, in loc de pocitania care poti deveni cand nu respecti natura?

Exact la fel se poate raspunde la intrebarea pusa de dl Mateciuc: „Se poate scapa de homosexualitate?”. Iata ce scrie acest Director Executiv: (oare acest titlu face aluzie la faptul ca vrea sa ne execute pe toti?): „Sunt persoane pentru care atracţiile şi comportamentul homosexual vin în conflict cu viziunea lor de viată. Ei iau decizia de a-şi schimba viata, cu alte cuvinte, de a realiza o tranziţie către heterosexualitate.
Cei ce duc până la capăt acest proces de schimbare – foştii homosexuali – dovedesc lumii că schimbarea este posibilă.”

Da, dar si Michael Jackson a dovedit ca preschimbarea lui intr-un „caucazian” a fost posibila, chiar daca noua lui fiinta a fost falsa. Se pot face unele schimbari, cu mare greutate, si in privinta inteligentei cuiva, sau a aptitudinilor sportive. Cu multa bataie au reusit si unele schimbariin cazul stangacilor. Dar se pun doua probleme: cat de necesatre sunt aceste schimbari si mai ales, cat de adanci sunt ele.

La „schimbarea ” stangacilor prin utilizarea bataii rupte din rai s-a renuntat. S-a vazut ca o asemenea schimbare face mai mult rau decat bine. De ce sa impunem o uniformitate nazista asupra oamenilor, cand e mult mai eficient sa traim „cum ne-a facut dumnezeu?” Tocmai crestinii se dovedesc a fi „contra naturii”. In privinta schimbarii orientarii sexuale lucrurile sunt cu mult mai complicate. De fapt au fost scrise multe articole legate de faptul ca multi pacienti raportati de Dr. Niccolosi de la NARTH ca ar fi facut cu succes schimbarea au apelat apoi la psihiatri adevarati, aprobati de APA ca sa repare raul facut de „terapiile reparative”, iar alti fericiti castigatori ai acestei valori nesperate (heterosexualitatea) s-au sinucis.

Dar hai sa fiu avocatul diavolului si sa presupun ca acest punct de vedere privind necesitatea si posibiltatea schimbarii este corect, iar nu fictiune. Datele cela mai „promitatoare” date publicitatii de Niccolosi au fost: 30% conversiuni la heterosexualitate. Dar atunci ce mesaj le-a transmis acest pseudo-doctor celor 70% care „nu au reusit”? Ca sunt de categoria a doua si a treia ca oameni?

Oricum, datele respective nu au fost omologate de nimeni, iar APA sustine ca sunt false, intrucat multi psihiatri din APA au lucrat cu ex-pacienti ai NARTH.

2. Miracole a la Caragiale

Sa fim intelesi de la inceput: asa cum nu a exista stiinta nazista, nu exista nici stiinta crestina, care sa fie altceva decat stiinta in general. De aceea termenul de „psihiatru crestin ” nu poate avea sens. Cu toate acestea as vrea sa arat at de absurda este interpretarea in termeni psihologici a pseudo-medicilor de la NARTH.

Iata cateva exemple amuzante:

Miz Trayce Hansen, spune:

„O privire îndeaproape asupra studiilor:
În Suedia şi Finlanda s-au realizat recent studii pe gemeni, cu privire la homosexualitate. În aceste studii se compară incidenţa comportamentului homosexual la grupuri diferite de fraţi/surori, care împărtăşesc diferite grade de similaritate genetică (de ex., gemeni identici comparativ cu gemeni neidentici). Comparând procentele găsite, studiile pe gemeni pot arăta în ce măsură comportamentul homosexual este genetic şi/sau generat de mediu. De pildă, dacă homosexualitatea este genetică, atunci acolo unde unul dintre gemenii identici este homosexual, şi celălalt geamăn ar trebui să fie homosexual, întrucât cei doi au 100% aceleaşi gene.

Însă nu asta arată cele două studii scandinave ample. Ambele au arătat că acolo unde unul dintre gemeni este homosexual, geamănul lui este homosexual numai în 10-11% dintre cazuri. Aceste constatări ne arată că homosexualitatea nu este determinată genetic.”

Si ce daca nu este determinata genetic? Exista studii care arata ca perioada prenatala este foarte importanta pentru orientarea sexuala a viitorilor oameni rezultati din aceste fetusuri, iar in cazul gemenilor este loc comun ca ei sunt diferiti. Devreme ce s-au facut predictii corecte pentru un grup de copii care au fost filmati la varsta de doi ani si care au fost reexaminati la varsta de 20 de ani, concluzia logica este ca medicii respectivi au avut in vedere unii parametri corecti pentru determinarea orientarii sexuale. Aceasta madama pisocoloaga nu pare a cunoaste aceste studii.

Alta dracovenie:

„Pentru bărbaţii danezi, factorii de mediu asociaţi cu o incidenţă mai mare a căsătoriilor homosexuale includ locul de naştere urban şi absenţa sau necunoaşterea tatălui. În mod semnificativ, s-a găsit o dependenţă liniară între gradul de urbanizare al locului naşterii şi dacă acel bărbat a ales o căsătorie homosexuală sau una heterosexuală la maturitate. Cu alte cuvinte, cu cât este mai urban locul de naştere al unui bărbat, cu atât sunt mai multe şanse ca el să se căsătorească cu un bărbat; cu cât este mai rural locul lui de naştere, cu atât sunt mai multe şanse să se căsătorească cu o femeie.

Pentru femeile daneze, factorii de mediu legaţi de o probabilitate mai mare a căsătoriei homosexuale includ locul de naştere urban, decesul mamei în adolescenţă şi absenţa mamei.”

Dar in Noua Guinee ce factori vor fi fiind? Si apoi, intr-adevar miraculos faptul ca daca traiesti la oras (mai ales in orasele mari, unde esti un anonim, ai o sansa mai mare sa traiesti propria ta viata, prin comparatie cu viata de la sat, unde fiecare se ascunde de vecin. Miracol a la Caragiale.

Alta: „Pentru bărbaţii americani, factorul de mediu cel mai legat de comportamentul homosexual este gradul de urbanizare în perioada adolescenţei. În mod specific, băieţii care au trăit în marile centre urbane între vârstele de 14 şi 16 ani au avut de 3-6 ori mai multe şanse să aibă un comportament homosexual, comparativ cu băieţii care au trăit în comunităţi rurale la acea vârstă. Autorii oferă următoarea posibilitate: „un mediu care oferă oportunităţi sporite pentru o sexualitate homosexuală, cu mai puţine sancţiuni împotriva acesteia, poate influenţa şi chiar stimula interesul şi comportamentul homosexual” (pag. 308″

Dragii mei coleji de la Altermedia: va rog sa ascultati ce spune doamna doctor si sa va repozitionati familiile la tzara, ca sa nu aveti baieti homosexuali in familie!

Dar chiar daca ar fi asa, de ce ii condamnati si de ce ii persecutati pe homosexuali, domnilor?

Ca sa va arat rolul criminogen al acestui site, citez mai jos scrisoarea unui tanar numit Marius.
Acesta isi uraste viata, isi uraste propria fiinta, fara sa stie ca homosexualitatea are un caracter general in natura, fiind descoperita la practic toate speciile de animale, si ar fi o exceptie inexplicabila daca nu ar exista si la om. Bietul Marius sufera din cauza dezinformnarii totale a societatii romanesti si mai ales a incompetentei medicilor romani.

Va rog sa cititi aceasta scrisoare, de pe Altermedia:

„Buna tuturor!

Sunt un tânăr, undeva în a doua decadă a vieţii, care se confruntă cu problema atracţiei faţă de acelaşi sex. Cred că nici un psiholog sau consilier nu înţelege mai bine care este treaba până la urmă cu homosexualitatea asta decât persoana în cauză.

Sunt puţin supărat deoarece, în general, creştinii ne privesc ca şi cum ar fi în întregime vina noastră pentru că suntem aşa. Înainte de a da cu pietre, încercaţi să vedeţi ce este cu noi!

Nu pot să uit nopţi din adolescenta mea când îl imploram pe Dumnezeu în lacrimi să schimbe natura atracţiilor mele homosexuale. Credeţi că mi-am dorit să fiu atras sexual de bărbaţi?! Nu cred că este vina mea că sunt aşa, la fel cum nu cred că este vina unui nevăzător că s-a născut orb. De asemenea nu cred ca Dumnezeu m-a făcut astfel, sau că sunt vreun „accident” de-al Lui.

Păcatul meu este că la o anumita vârstă am acceptat sa dau curs poftelor mele şi m-am implicat în acest stil de viaţă degradant. Acum regret, dar consecinţele păcatului se resimt în viaţa mea. Încă nu reuşesc să mă relaţionez afectiv la o persoană de gen feminin, totuşi sper că Dumnezeu va „repara” în fiinţa mea ceea ce eu am distrus, şi că va veni ziua când voi fi bărbatul care El m-a proiectat să fiu.

Revenind… Creştinii „bine intenţionaţi” recomandă rugăciunea ca tratament absolut şi curativ; nu vreau să neg acest lucru pentru că până la urmă cine poate produce minunea schimbării decât însuşi Iisus Hristos? Însă rugăciunea este doar catalizatorul. Câţi dintre creştini sunt dornici să cunoască de fapt care este treaba cu aceşti ciudaţi? Câţi creştini şi-ar alege un partener de viaţă un fost homosexual?

Dragii mei, subiectul este mult mai complex decât pare şi nu se rezolvă peste noapte. În primul rând un homosexual trebuie să înveţe să-şi schimbe percepţia asupra sinelui şi să se vindece de traumele trecutului, pentru că aceste atracţii sunt determinate de anumiţi factori care i-au influenţat existenţa.

Din nefericire am avut ocazia să tatonez puţin terenul şi să observ că sunt prea putini consilieri creştini care ştiu cu ce se mănâncă topicul acesta. Nu mai vorbesc de pastori. Nu vreau să judec pe nimeni, vă rog să nu mă înţelegeţi greşit, însă m-as bucura să văd că există oameni plini de dragoste, care sunt dispuşi să ajute un homosexual în drumul lui spre vindecare, şi să nu se rezume doar la sfaturi teoretice.

Mai am două vorbe pentru cei care se consideră creştini şi gay în acelaşi timp: dragii mei, voi ştiţi foarte bine în adâncul inimii voastre că ceea ce faceţi este păcat. Nu cred că merită să vă amăgiţi singuri. Rugaţi-L pe Dumnezeu să vă lumineze gândurile şi să creeze circumstanţe pentru ca viaţa voastră să se schimbe. Nu este uşor, din contra, este groaznic de greu, o ştiu din proprie experienţă, însă cred că merită plătit preţul. Bucuria pe care o am acum nu se compară cu ceea ce trăiam în trecut.

Deocamdată atât, sper ca nu am jignit pe nimeni.

Numai bine vă doresc.

Marius”

Ce as putea sa-i spun acestui tanar inocent sexual si cultural?

Traieste-ti viata baiete si nu te uita in gura medicilor incompetenti care vorbesc cu glasul preotilor!
Nu accepta sa traiesti o viata mizerabila numai pentru ca unii psihopati crestini si cretini pretind ca numai ei cunosc caile domnului!

Odata la sectia de psihoterapie a spitalului nr 9 (unde mergeam si eu candva, cand eram si eu dezinformat, ca sa „ma schimb”, suferind exact acelasi lucru pe care il sufera acest tanar) l-am auzit pe alt tanar strigand: „mai baieti, nu mai spuneti tot ce faceti doctorului , ca asta va dauneaza la diagnoostic!!”
Chiar asa.

In final as vrea sa va pun tuturor cititorilor o intrebare:

Presupunand ca aveti o fiica si ea vrea sa se casatoreasca cu un „fost homosexual” „reformat de NARTH, cum ati proceda?

1. Ati aproba fara rezerve aceasta optiune
2. Ati aproba aceasta optiune numai daca viitorul mire posteste cele 12 zile de marti dedicate sfantului Anton
3 Ati favoriza casatoria numai daca viitorul mire ar petrece in post si rugaciune un an la manastire inainte de casatorie (!!), ca sa i se ierte pacatele
4. Ati incuraja aceasta casatorie numai daca viitorul mire ar fi stat la coada la Patriarhie ca sa atinga moastele sfantului Pavel, despre care nimeni nu stie unde a murit (in afara de calugarii greci care le afla pe toate, prin spiritism).
5. Ati descuraja acea casatorie, pentru ca asa cum nu exista „inghetata fierbinte” nu exista nici „homosexual reformat”.

Astept raspunsurile dvs.

(va urma)

Ecouri

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  ce sa facem daca romanu merge pe ideea „ce nu sti nu te doare”..???..si inca multe zicale din astea care oglindesc dorinta de a ramane ignoranti si adormiti de veacuri( trezeste-te romane din somnul tau de veci)..

 • Petru Clej: (9-8-2009 la 00:00)

  Domnule sau doamnă care vă ascundeți sub aliasul gioia, v-aș ruga să nu faceți generalizări de acest gen. Sunt unii români care sunt ignoranți și alții care nu sunt, după cum sunt unguri, romi, evrei, somalezi, americani, irakieni, etc.

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Problema e ca majoritatea oamenilor neinformati cred sincer ca homosexualitatea e achizitionata, nu congenitala, intervenind in urma unei traume, a unui abuz sexual si ca nu e naturala, fireasca ca si heterosexualitatea, mai ales ca in cuplurile homosexuale nu e posibila procrearea. De aceasta se folosesc cotzcarii religiosi – tot felul de pastori si popimea ortodoxa extrem de homofoba, atunci cand adopta alte argumente decat cele desuet biblice, cand o dau pe stiinta.

  Pe de alta parte, imi displace si discursul stiintei adevarate care, in multe din teoriile sale, vorbeste de caracterul indirect patologic al homosexualitatii. De exemplu, ca pruncul poate deveni homosexual daca ]n cele 9 luni de sarcina mama trece prin situatii de stres puternic. Sau ca dupa razboaie se nasc mai multi homosexuali decat in mod obisnuit, pe timp de pace. De aici ar rezulta implicit ca homosexualii sunt produsul unor dereglari hormonale cauzate stres, un soi de deviere de la heterosexualitate. Cel putin, asa deduc eu.

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Pentru Gheorg: cauzalitate nu inseamna patologie. In realitate medicii recunosc ca nu au putut determina pana acum decat in cazuri speciale relatii de cauzalitate (in acest caz este vorba de unele constatari de natura statistica pentru unele tipuri de sexualitate, cum ar fi preferinta pentru tineri, dar nu explica deloc alte cazuri, unde exista o corelatie intre orientarea sexuala si cantitatea mare de testosteron constatata la acel subiect.

  In mod asemeanator, culoarea ochilor poate fi dedusa chiar inainte de nastere daca se ia in considerare prezenta sau absenta genelor recesive (prezenta lor favorizeaza culoarea albastra).

  In acelasi mod, s-a gasit o corelatie interesanta intre marimea emisferei cerebrale dominante (cea stanga) care face ca majoritatea oamenilor sa fie „dreptaci”. Dar a fi stangaci nu este nicidecum o boala, chiar daca multi ar vrea sa caracterizeze stangacii ca fiind bolnavi psihic.

  Pe mine ma preocupa altceva: daca tot exista atata sigurantza in randul preotilor si cadrelor medicale mioritice in privintza diagnosticului de „handicapati” pe care il aplica homosexualilor, de ce nu s-a stabilit inca cuantumul pensiei de handicapati pe care o meritam chiar si retroactiv, de la data nasterii?

  Sa-si puna si unii si altii veniturile la bataie pentru a se conforma cu vorbaria lor!

  Ori te poarta cum ti-e vorba, ori vorbeste cum ti-e portul! Nu-i asa?

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Multi tineri din Rusia au incercat sa scape de serviciul militar obligatoriu, invocand motivul ca ar fi homosexuali. Dar argumentul nu a trecut. Capii armatei ruse au declarat ca sunt gata sa formeze si batalioane de gay, homosexualitatea nefiind un motiv serios pentru a evita datoria sfanta fatza de patrie. Si oare unde s-o fi pierdut discursul, atat de specific mai ales mediului militar, conform caruia homoisexualii nu sunt barbati adevarati, ca sunt niste degenerati etc.? In calitate de carne de tun sau de materie prima pentru razboi sunt totusi buni, mai ales intr-o tara cu un terotoriu imens, care se confrunta cu grave probleme demografice.

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  pt. petru clej
  daca nu am inteles gresit..discutia e despre viziunea homosexualitatii a romanului..
  intr-un spatiu restrans a unui ziar in limba romana nu cred ca se poate discuta despre cum e privita homosexualitatea in fiecare civilizatie in parte..desi cred ca ar fi o idee constructiva..
  am trait si in alte tari decat romania…
  de mult timp homosexalitatea nu mai e considerata acolo un subiect de exorcizare!!!

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  in general predilectiile sexuale nu ar trebuii sa impiedice persoanele respective sa ocupe orice loc in societate de care sunt capabili si dotati corespunzator..dar cine cunoaste cu adevarat si din aproape comunitatea homo-lesbiana nu poate sa generalizeze…a fi homosexual nu este doar practica sexului cu persoane de acelasi sex..sunt diverse tipuri de comportament care nu intodeauna lasa posibilitatea de a fi incadrati in anumite ambiente,in armata nu are ce cauta un homosexual de tip efeminizat in primul rand pt ca nu se va simti el confortabil in intimitate cu alti barbati..in schimb ar putea conduce cu brio un hotel sau un spa…

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  nu ma folosesc niciodata de stirile „dupa ureche” si te rog sa nu-mi pui in carca prejudecati pe care nu la am..nu stiu ce se intampla in america! niciodata nu am fost acolo! dar stiu fff bine ce se intampla in israel!si cu siguranta nu din auzite!tel aviv e un oras mare cosmopolit deschis si liber! se traieste in deplina libertate ! fiecare cum vrea si poate! parada gay a devenit marsul dragostei la care participa familiile celor gay,fii alaturi de tati gay si invers!frati surori si prieteni pasesc toti impreuna!e un adevarat festival al dragostei!se canta si danseaza se impart flori imbratisari si sarutari..
  nici in israel nu e un motiv de a nu fi inrolat in armata..e in schimb un motiv de a li se da la nevoie conditi speciale daca au nevoie..la fel ca orice alt soldat care ar primi orice e posibil pt minimum confort omenesc..
  cu mine nu e necesar sa spargi poarta…a mea e larg deschisa!!!
  si nu te tulbura prea tare de termenul „comunitate”!exista in lume comunitati si comunitati!! deobicei a face parte dintr-o comunitate e un privilegiu!!

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  „Gioia”, citez: „in armata nu are ce cauta un homosexual de tip efeminizat in primul rand pt ca nu se va simti el confortabil in intimitate cu alti barbati..in schimb ar putea conduce cu brio un hotel sau un spa… ”

  In primul rand nu exista in limba romana cuvantul „efeminizat”. Fie spui efeminat, fie ca spui feminizat. „Efeminizat” ar fi ca un pleonasm condensat.

  In al doilea rand nu exista o „comunitate” homosexuala, asa cum cred unii, in sens de ghetou, asa cum nu exista in SUA nici o „comunitate” romaneasca. Atat romanii cat si homosexualii sunt „comunitati” intr-un sens foarte lax al cuvantului: cu totii traim separati, pe un spatiu imens si de obicei nu cunoastem decat grupuri mici de persoane. Viata in SUA este cu mult mai izolata decat crede majoritatea, pentru cei care lucreaza. Exista in anumite orase mari cartiere unde traiesc mai multi homosexuali, dar nicaieri homosexualii nu sunt in majoritate, nici macar in San Francisco in Russian Hill sau in Castro. Valabil si pentru „Greenwich Village” din New York.

  In al treilea rand, din citatul tau am inteles ca nu cunosti lucrurile decat dupa ureche.

  Faci o mare greseala cand utilizezi stereotipuri de orice fel! Barbatii efeminati (poate nu vei crede asta!) sunt in majoritate heterosexuali si au si ei de suferit din cauza acestor prejudecati.

  Stii care este tipologia medie a barbatilor homosexuali? Cea a barbatilor in general. Pot exista numai anumite diferente de mentalitate, dar nu fizice. De exemplu un numar cu mult mai mare de homosexuali merg sa exerseze la gym ca sa nu se ingrase „ca porcii”. Asta a observat o prietena pe care am condus-o prin San Francisco prin baruri gay si straight (sunt mai bine de 50 de astfel de baruri). Singurele cozi enorme pe care le-am vazut in America au fost in San Francisco, la barurile gay. Asteapta unii la coada cu sute de oameni inaintea lor pana sa poata intra.

  In general multi heterosexuali nu mai acorda dupa casatorie nici o atentie modului cum arata; lucru care este diferit la homosexuali, in lumea carora modul cum arata conteaza foarte mult (in mod traditional).

  Ca si barbatii heterosexuali, si barbatii homosexuali sunt cu mult mai „vizuali” decat femeile.

  In al patrulea rand, daca iti vei mentine prejudecatile pe care le ai acum, te vei insela in marea majoritate a cazurilor.

  Pe cand imi satisfaceam serviciul militar in Romania, cel putin sase colegi din plutonul in care eram erau suspectati ca sunt homosexuali si li s-au facut glume proaste. Numai eu nu! Cu toate ca ma distram copios, mai ales cand eram pusi sa cantam despre Decebal si Traian, din care „ne tragem”, din „doi barbati cu bratze tari/ si cu vointa otelita/cu minti destepte, inimi ….mari (cantec insotzit de un semn obscen din partea noastra).

  Eu sopteam din spate: „toata lumea are bunul simtz sa se traga din Adam si Eva lui, din gradina raiului, numai noi romanii ne tragem din doi barbati!” Cei din fatza radeau si erau pedepsiti pentru „indeciuplina”.

  Cat despre descrierea altor civilizatii, ca de exemplu cea antica, despre care omul mediu nu are absolut nici o ideie (cum a observat Stendhal, „lumea de azi nu are habar ce insemna iubirea in antichitate”) ma gandesc cum o pot face. E foarte greu cand 98% din populate nu este scolita corespunzator, dupa doua milenii de ascundere a adevarului.

  Legat de ceea ce a observat Gheorg: da, homosexualii au fost buni drept carne de tun.

  In razboiul din Vietnam multi soldati americani au vrut sa fuga de front folosind aceasta „scuza” dar li s-a cerut sa o demonstreze pe viu, in fatza ofiterilor, si nu au fost in stare sa o faca (ca fiind heterosexuali , le venea greatza!). In schimb dupa primul razboi din Golf, cand se stia ca urmeaza ani de pace, multi homosexuali au cerut sa intre in armata pentru avantajele educatiei gratuite si a statului in comun cu alti tineri, si au fost refuzati. Clinton, care a vrut sa ridice interdictia in 1992 a fost obligat de bisereici sa aplice politica „don’t ask, don’t tell”, in vigoare si azi, desi mi s-a spus ca de fapt numai cei care se bat cu pumnul in piept ca sunt gay sunt dati afara acum.

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  nu ma refeream la gheorg.. ci la anton..lui m-am adresat..
  deci ..anton!! multumesc pt corectarea cuvantului gresit!! desi se pare ca nu te-a impiedecat sa-l intelegi!
  nu cred ca voi mai incerca sa port o dicutie cu tine atat timp cat manifestezi atat de multa iritabilitate si convingerea ca viata homosexualilor e de neinteles de „restul” lumii…nu faci decat sa pui tu insusi delimitatii cu aceasta atitudine!!
  dar totusi dece ai publicat acest articol??
  daca tot nu reusesti sa accepti idei sau pareri??
  cat despre „carne de tun”…la cate razboaie ai participat? am inteles ca in armata nu ai fost maltratat..deci de unde certitudinea cu care te-ai exprimat??

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Nu stiu daca te-ai referit la mine vorbind de stirile „dupa ureche”, dar n-am facut trimitere la sursa doar pentru ca informatia era in rusa si am dedus ca putini de aici o cunsosc. Daca te intereseaza, pot sa dau un link, sa te convingi ca am vorbit in cunostinta de cauza, nu am inventat.

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  P.S. Cat priveste demonstratia pe viu de care vorbeste Anton, cred ca mai degraba nu au facut-o nu pentru ca erau heterosexuali si le-ar fi fost greata. Putea sa fie si homosexuali, dar nefiind animale, s-au simtit intr-un fel abuzati de ordinul superiorilor. Activitatea sexuala e o chestie intima, care are loc, de regula, in dormitor, nu in fata unui batalion, la comanda unor ofiteri descreierati.

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Voi da din nou un raspuns, chiar daca te-ai adresat lui Anton. Am facut 2 ani serviciul militar in armata sovietica, dar am avut noroc ca nu am fost repartizat in zone de razboi, de ex. Afganistan, ca unii colegi de ai mei. Bineinteles ca atunci nici nu se punea problema militarilor gay, cum nu se pune nici acum la moldoveni (si la rusi se pune doar in orasele mari ca Moscova ori Sankt Petersburg). Totusi, daca as fi fost trimis la razboi, n-as fi avut cum sa refuz (pe fruntea mea nu scrie ca sunt homosexual ca sa pretind nu stiu ce privilegii neconsfintite in niciun regulament), deci as fi fost cel mai degraba carne de tun. Totusi, cand vine vorba de drepturi, nu numai de datorii, nu mai sunt un cetatean integru. Adica sa mor pentru patrie sunt bun, sa platesc impozite in rand cu toata lumea tot sunt bun, dar de casatorit sau alte drepturi specifice – ioc. Si in acest caz decide cineva pentru mine, de parca nu as avea suficienta ratiune sa decid eu cum imi gestionez viata sexuala si cu cine sa traiesc alaturi tot restul vietii. Aici Statul se da cu fundul la gard (doar e vorba de drepturi, nu de datorii, de ce s-ar complica?) ori pur si simplu pune interdictoii.

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Pentru gioia:

  Citat:

  (pentru a doua oara)

  „in armata nu are ce cauta un homosexual de tip efeminizat in primul rand pt ca nu se va simti el confortabil in intimitate cu alti barbati..in schimb ar putea conduce cu brio un hotel sau un spa… ”

  si „nu ma folosesc niciodata de stirile „dupa ureche” si te rog sa nu-mi pui in carca prejudecati pe care nu la am..nu stiu..”

  Te contrazici singura. Cum adica, tu crezi ca homosexualii efeminati sunt buni numai ca sa …conduca (evident cu brio!:) un hotel sau o spa? Sau sa aiba numai anumite meserii?

  [buna meserie sa conduci o…spa!!]
  Tot ce ai de facut este sa apesi pe buton:))

  Cat despre efeminati, cunosc si eu cativa care nu se simt deloc bine in intimitate cu alti barbati, ci numai cu femei:)) Majoritatea efeminatilor nici nu sunt homosexuali.

  Mai zici:


  in general predilectiile sexuale nu ar trebuii sa impiedice persoanele respective sa ocupe orice loc..”

  Nu e vorba de predilectii sexuale, ci de orientarea sexuala. Predilectiile sunt ceva minor; iar termenul de preferinta sexuala a fost eliminat de mult din vocabularul psihologic pentru ca era nepotrivit, ca nu ne putem alege noi „preferintele” sexuale. Ele exista deja in noi, si nu le putem modifica prin vointa proprie.
  Mai scrii:

  „nu cred ca voi mai incerca sa port o dicutie cu tine atat timp cat manifestezi atat de multa iritabilitate si convingerea ca viata homosexualilor e de neinteles de „restul” lumii…nu faci decat sa pui tu insusi delimitatii cu aceasta atitudine!!”

  Acum ca stiu ca esti din Israel, nu ma voi lega de gramatica si sensul acestui paragraf. Dar mi-am dat seama ca nu am fost inteles corect in aceasta privinta si voi clarifica lucrurile in mesajul urmator.

  Mai scrii:
  „dar stiu fff bine ce se intampla in israel!si cu siguranta nu din auzite!tel aviv e un oras mare cosmopolit deschis si liber! se traieste in deplina libertate ! fiecare cum vrea si poate! parada gay a devenit marsul dragostei la care participa familiile celor gay,fii alaturi de tati gay si invers!frati surori si prieteni pasesc toti ”

  Da, in Tel Aviv asa este, dar in Yerushalaim te iau la ochi bigotzii de rabini daca treci pe strada lor de Shabat,,,iar parazile au decurs mereu cu incidente!

  „nici in israel nu e un motiv de a nu fi inrolat in armata..”

  Nu e acum dar pana in 1993 a fost!

  De fapt cultura iudaica a fost prima care sa introduca prejudecatile si „pedeapsa cu moartea” pentru homosexuali, si una din ultimele care au renuntzat la politica homofoba dintre tarile civilizate. Si nu au renuntat la persecutii datorita iudaismului, ci in pofida lui! Cu 25 de ani dupa Cehoslovacia comunista, Germania, si cu mai multi ani dupa tarile nordice si Danemarca.
  Dar evident cu mult inaintea „spatiului mioritic protocronist” care prin definitie e ultimul la toate (protocroneala ne trage in jos mereu).

  Voi fi clarifica problema cu „neintelegerea” in mesajul urmator.

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Si acum sa clarific ceea ce pare neclar aici.

  Citat din gioia:

  ” nu cred ca se poate discuta despre cum e privita homosexualitatea in fiecare civilizatie in parte..desi cred ca ar fi o idee constructiva..”

  La asta m-am referit. Dar nu stiam atunci ca tu te referi la Israelul modern ca fiind o „civilizatie ” diferita de cea occidentala de azi. Nu este; este parte comuna a „vestului”, desi se afla la sud de „noi”.

  Am scris ca raspuns:

  „Cat despre descrierea altor civilizatii, ca de exemplu cea antica, despre care omul mediu nu are absolut nici o ideie (cum a observat Stendhal, „lumea de azi nu are habar ce insemna iubirea in antichitate”) ma gandesc cum o pot face. E foarte greu cand 98% din populatie nu este scolita corespunzator, dupa doua milenii de ascundere a adevarului.”

  Aici nu ai inteles nimic din mesaj. Poate ca nici altii. Cred ca e vina mea (de obicei eu cred ca si altii stiu datele la care ma refer).

  Civilizatia greco-romana din Antichitate a fost intr-adevar foarte diferita de cea iudeo-crestina.

  Sa ne imaginam sexualitatea ca pe o placinta mare. Acum aceasta placinta este taiata pe axa orientarii sexuale: de la homosexual la heterosexual.

  In antichitate placinta era taiata pe axa: activ-pasiv si tineretze-varsta adulta. O diferenta imensa! Natura umana este insa aceeasi! Cum a fost posibil atunci si cum e posibil azi sa avem aceasta scindare?

  Obiectul atentiei si iubirii barbatilor in antichiate erau deopotriva baietii adolescenti (in primul rand) si femeile (in etapa a doua a vietii in cadrul familiei).

  Homosexualitatea, asa cum o definim noi azi, era tot un fenomen marginal!

  In romanul „Magarul de aur” de Apuleius, scris in secolul II prin anul 170A.D., mai pastreaza inca ramasite ale mentalitatii pre-crestine (care a fost inlocuita de crestinism in 312). Un personaj revoltat de faptul ca un adolescent s-a legat de nevasta lui il mustra pe acesta, foarte enervat: „Acum cand toti iubitii tai te cauta disperati, tu te legi de femei maritate in loc sa te culci cu ei?” Asa arata o „moralizare” din acea vreme!

  Si atunci intrebarea este: cum poate fi adevarat in acelasi timp faptul ca orientarea sexuala este considerata astazi fixa, pe cand in antichitate aparent bisexualitatea era dominanta? Iubirea concomitenta sau consecutiva a baietilor si femeilor de catre barbati (care erau bineinteles centrul universului pe atunci) era regula, iar nu exceptia, cum este acum.

  M-am facut oare inteles?

  Deci cum se impaca criteriul orientarii sexuale cu criteriul axei activ-pasiv?

  Mi-au trebuit mai multi ani sa inteleg problema, citind multa literatura stiintifica, filosofica (constructionism, queer theory, filosofia lui Foucault, etc).

  Am crezut ca la asta te referi.

  Deci: este incorect sa consideram azi ca imitarea Americii (fenomen ce se petrece azi si in Israel) ar fi o „civilizatie diferita”. Este aceeasi civilizatie occidentala si in vestul Europei , si in SUA si acum in anii din urma si in Israel (dar inca nu in Romania). Pe cand antichiatea greco-romana a avut o civilizatie diferita de cea iudeo-crestina. Civilizatia Chinei antice si Japoniei antice si medievale au fost si ele diferite (desi foarte asemanatoare nu cu lumea iudeo-crestina in care traim ci cu Grecia si Roma!) ca sa nu mai vorbesc de amerindieni si africani!

  Intrebarile si raspunsurile sunt fascinante!
  Pentru ca ele arata ca fiinta umana are mai multe aspecte decat credem noi de obicei.
  Si l-am citat pe Stendhal pentru ca el a fost primul scriitor modern care a scos in evidenta acest lucru. La acest aspect se referea el.

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  gheorg…carne de tun e un soldat care e trimis pe front fara nici o pregatire in acest sens si care pe deasupra nu e apt psihologic de a face fata in lupta
  in urma cu vreo 20 de ani un colonel in armata israeliana a intentat un proces acesteaia cerand sa fie recunoscute in mod legal dreptul partenerului sau de viata de ai mosteni pensia si restul de facilitati in caz deces..a castigat..am un cuplu de prieteni care traiesc impreuna de 35 de ani..nimeni si nimic nu a reusit sa-i desparta…si nu participa la parada gay pt ca considera ca nu au nevoie de asa ceva!

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  israelul nu poate fi considerat occidental!poate doar urbanistic!..populatia e extrem de amestecata,regasesti toate etniile cunoscute si necunoscute!!
  cat despre evreii ortodocsi din ierusalim..ei bine…si in mine vor arunca cu pietre daca trec pe strada lor in pantaloni si fara maneci..zona in care locuiesc ei e evitata de oricine fara regrete..
  cat despre israelul care adopteaza sistemul american…ntz!..nu merge!
  singurul lucru care-i mana pe israelieni in a primi homosexualitatea ca atare e dorinta de a nu-si pierde fii si ficele!!
  sunt copii nostri si asa vrem sa ramana!!

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Asa sa fie, gioia!
  Dar sper ca ai inteles acum ca m-am referit la faptul ca interpretarea de azi a orientarii sexuale nu explica realitatea civilizatiei greco-romane care avea cu totul alte norme sociale. Si nici a celei japoneze.

  In Grecia antica baietii trebuiau sa fie „cuviinciosi” si sa stearga urmele facute de ei pe nisip cand stateau goi la plaja, iar in Japonia, in mediul militar iubitorul colecta pana si scobitorile pe care le foloseau iubitii lor tineri ca semn de iubire si respect.

  Este greu de raspuns la toate intrebarile pe care oricine ar fi tentat sa le puna, ca de exemplu: de ce greco-romanul mediu era bisexual iar europeanul mediu este hetrerosexual si numai in mica parte bi sau homosexual. Cred ca ai inteles ce am spus, mai ales cand stim ca orientarea sexuala este in general fixa.

 • gioia: (9-8-2009 la 00:00)

  anton!! daca intradevar vrei sa fi cu folos societatii,in a face pe inteles tuturor, cat de cat,homosexualitatea,…cred ca ai trebui sa te folosesti de o alta abordare..presupunand ca toti sunt total ignoranti si inculti..daca asi avea un fiu,nepot sau tata homosexual nu m-ar interesa ce se intampla in japonia grecia turcia roma samd..in urma cu sute de ani..
  in schimb m-ar interesa la modul actual cum si in ce fel sa inteleg si sa pot traii cu aceasta!!…orice lucru,fapta sau persoana care nu se incadreaza in „firesc” „obisnuit” cunoscut….inspaimanta!!
  desi..am avut si mari suprize…
  un bun prieten mult mai in varsta si foarte conservativ si traditionalist ,m-a insotit intr-o imprejurare, in vizita la un prieten …din discutiile avute acolo (caci eram un grup)a inteles ca majoritatea sunt gay..am plecat..pe drum a fost o vreme tacut…ma asteptam la ce-i mai rau..a deschis intr-un tarziu gura si a spus urmatoarele:..”daca asi avea un copil gay..l-asi iubi insutit mai mult..caci ar avea mai multa nevoie de iubire…. a fost surpriza vietii mele!! niciodata nu m-asi fi gandit ca acest om..un macho crunt!..ar putea gandi-simtii asa!!

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Voi tine cont de observatia ta!

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Carne de tun mai eşti şi când statul te implică în război fără voia ta, într-un război în care te echipează prost şi te trimite la moarte sigură pentru interesele sale imperiale ori de alt ordin. În plus, te mai şi obligă să omori oameni (asta chiar dacă nu se numeşte carne de tun, totuşi e o chestie foarte neplăcută).
  Cât priveşte parada gay, eu aş opta mai degrabă pentru manifestaţii de protest împotriva unei legislaţii care acordă drepturi în planul vieţii intime doar heterosexualilor, foarte scandalizaţi când aud că pretind şi alţii drepturi similare, char dacă sunt orientaţi sexual altfel.

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Gheorg, iti dau dreptate in cazul societatilor extrem de homofobe din RM si Romania care se afla la nivelul cultural al SUA din anii ’50.

  Lupta pentru drepturi egale a inceput in SUA in anii ’50 in SUA, cand societatea era extra-puritana (nu era admis sa se arate la televiziune nici macar o femeie gravida!!!), cu o demonstratie la care au participat vreo 12 barbati si femei, care se roteau intr-un cerc cu niste pancarte pe care scria ca vor drepturi egale. Acei oameni erau imbracati „teribil de conservator”, barbatii purtand cu totii cravate inchise la culoare si femeile rochii lungi de calugarite.

  Cu toate ca a fost atat de modesta, acea demonstratie a starnit un mare interes atunci, intreaga presa vorbind de ea.

  Dar noi traim intr-o lume deiferita, si ar fi fost de asteptat ca nimeni sa nu mai faca azi pe mironositza. Societatea romaneasca din Romania si RM este cu mult mai putzin pudibonda decat era atunci societatea americana. Filmele pe care le-am vazut noaptea la tv din Romania nu ar putea trece de cenzura americana (care se numeste altfel) nici macar pe canalele care pretind ca arata filme pornografice aici!

  Dar cine se astepta la ipocrizia asta?

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Păi nu e vorba de pudibonderie. Personal, îmi displac carnavalurile, bărbaţi în slipuri pe stradă, femei doar cu sutiene – şi toate acestea se asociază cu esenţa homosexualităţii. Heterosexualii, chiar dacă se dezbracă, nu o fac cu ocazia unei zile a heterosexualităţii, de aceea şi sunt priviţi ca oameni normali.
  Sincer, mi-ar plăcea mai multă sobrietate, fie ca şi a oamenilor din anii ‘50 de care vorbeai în comentariul anterior, decât de kitch-ul generalizat din timpul paradelor gay. Vorbesc aşa poate pentru că am cresut într-o societate puritană, deci, oricât ar părea de straniu, şi eu simt acelaşi lucru ca şi heterosexualii la vederea nudiştilor musculoşi, a travestiţilor cu pene, a sado-mazohiştilor cu lanţuri şi cătuşe etc. (sau poate că, de regulă, numai aceştia sunt daţi pe post), creându-mi-se impresia că e vorba mai degrabă de Halloween decât de ce cred eu că ar trebui să fie o paradă gay.

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Gheorg, exista niste versuri de Grigore Alexandrescu, ce se potrivesc aici.

  „Aceasta intre noi adesea o vedem
  Si numai cu cei mari egalitate vrem”.

  Sa nu uitam ca daca analizam bine lucrurile, nu homosexualii ci transexualii si-au pus pielea la bataie la Stonewall in 1969. Homosexualii se pot ascunde foarte bine, chiar si dupa fusta nevestelor, pe cand transexualii nu pot face asta. Sigur ca oricine sufera cand nu este acceptat sau cand este batjocorit. Vorbind foarte cinstit si au am o anumita…rezistenta la ideea sa vad barbati imbracati in femei, defiland. Dar intotdeauna imi amintesc ca homosexualii nu sunt singura minoritate sexuala. Exista si o minoritate sexuala heterosexuala, care se imbraca tot timpul in travesti (si despre care multi nu stiu ca alcatuiesc majoritatea intre travestiti, chiar in parazile gay!).

  Mai exista si transexuali, si homosexuali travestiti (in minoritate: cam 20 % din totalul travestitilor) si alte categorii.
  Si chiar daca in antichitatea greco-romana bisexualitatea era regula iar nu exceptia, comportamentul strict homosexual era exceptia, iar nu regula. Relatiile homoerotice in antichitate se refereau strict la pederastia institutionala (la greci) si la pederastia „de distractie” la romani.

  De obicei homosexualii strict pasivi erau numiti „pathicus” sau „cinaedus”, nume care aveau conotatzii peiorative. De Caesar s-a ras nu pentru ca a avut relatii sexuale cu regele Bithiniei, ci pentru ca in aceste relatii ar fi fost pasiv.

 • Gheorg: (9-8-2009 la 00:00)

  Cred că ai înţeles greşit. Nu am nimic împotriva transsexualilor sau travestiţilor, dar dacă se organizează o singură acţiune anuală masivă, de ce majoriatatea participanţilor decid să se dezbrace? Doar corpul gol în stradă trezeşte asocieri destul de neplăcute, mai ales când goliciunea e însoţite şi de gesturi obscene. De ce ar trebui ca o acţiune de genul ăsta se se asocieze cu un bordel, cu nişte oameni săriţi puţin de pe fix (asta am văzut eu din secvenţele difuzate la televizor cu ocazia paradelor gay). Bineînţeles că m-ar revolta discriminarea travestiţilor, totuşi În acelaşi timp m-ar oripila ideea să merg în aceeaşi coloană cu bărbaţi fardaţi înfiorător, sau cu sado-mazo cu biciurile în mâini. Poate ar fi rezonabil să se oganizeze două parade gay: pentru exhibiţionişti şi pentru cei îmbrăcaţi la cravată, cărora nici prin gând nu le trece să scandalizeze prin aspectul lor exterior.

 • Anton Constantinescu: (9-8-2009 la 00:00)

  Gheorg, te asigur ca si daca transexualii si travestitii apar in rochii si fuste, tot aceleasi huiduieli starnesc in Romania ca si cand ar fi aparut goi. In total numarul de persoane care apar complet goale la o parada gay in America nu depaseste degetele de la o mana, si este singura zi a anului cand politia nu intervine. Si in antichitate de „Saturnalii” se dadea o libertate completa in Roma Antica pentru ca lumea sa apara goala pe strada, sarbatoare care culmina in ziua de 25 Decembrie cu etalarea nuditatii.

  Eu sunt de parere ca macar o zi pe an lumea poate sa se gandeasca ca toate hainele ce le poarta nu sunt decat conventii. Asa cum sunt dedicate mai multe zile pe an cultelor, cred ca o zi pe an de detensionare este binevenita. Si eu eram mai conservator la inceput, dar acum cred ca societatea are nevoie de supape de siguranta pentru tensiunile interne, mai ales ca incepand de a doua zi dupa parada toate lucrurile functioneaza la fel ca inainte.

  Dar fiecare are ideile lui in aceasta privinta. Majoritatea homosexualilor nici nu participa la parazi.Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Inscripții antisemite și xenofobe la Bălți

BĂLŢI (Imedia) – Mai multe inscripţii cu caracter xenofob la adresa evreilor, dar şi inscripţii prin care se indică superioritatea...

Închide
44.220.44.148