caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marja de eroare



 

Michael Jackson, înger sau demon ?

de (28-6-2009)

Supranumit regele muzicii pop, Michael Jackson s-a stins din viata in mod neasteptat pe 25 iunie ac, in urma unui presupus accident cardiac.

Din cei 50 ani de viata, 40 i-a petrecut pe scena daruindu-se admiratorilor sai, lumii intregi.

Inca din anii 60, la varsta de 5 ani Michael Jackson se distinge prin talentul sau, ca apoi in scurt timp impreuna cu fratii sai reuniti in grupul Jackson 5 sa castige o uriasa audienta. Dupa numeroase concerte in Philadelphia si in New York Jackson 5 este descoperit de catre celebrul pianist Billy Taylor. Michael Jackson devine vedeta la 11 ani. Doi ani mai tarziu se lanseaza cu primul sau hit, ca apoi la varsta de 14 ani cantecul Ben il situeaza printre favoritii epocii.

Desi este rasfatat de public, de vedete ale muzicii ( Diana Ross ) Michael Jackson este marcat de momentele de extrema autoritate exercitate de catre tatal sau in copilarie. Nici succesul, nici banii nu compenseaza traumele psihice. Jackson senior il porecleste nasosul (big nose), fapt ce il determina in mod sigur sa recurga la numeroasele operatii estetice. Dorinta de a scapa de propria-i imagine a unui afroamerican este obsesiva. Turburentele rasiale ale anilor ’60 combinate cu abuzurile tatalui sau definesc din plin senzatia de claustrare.
Muzica si intreg spectacolul scenic ne prezinta un Michael Jackson diferit de cel din viata de zi cu zi. Interventiile chirurgicale, machiajul si extravaganta vestimentara reconstruiesc un alter ego – proiectie a unui personaj selenar, androgin.

Muzica sa se reprofileaza pe distributii video, in filme, derulari anticipatoare ale erei video contemporane.
Ca si Freddy Mercury(Queen) creeaza o traditie in istoria video clipurilor cu cateva succese ca : Beat It, Billie Jean, Thriller sa.

Repertoriul sau ramane o autobiografie extravaganta, dar si contestata.

Vanzarile productiilor sale au depasit cifre uriase alaturi de Beatles si Elvis Presley.

Muzica pop datoreaza mult traditiei genurilor gospel, soul, R&B, in mod special originilor afroamericane ale caror contributie este ignorata (Sam Cooke, Marvin Gaye, etc).

Acuzatiile nedovedite, campania de discreditare a lui Michael umbresc generozitatea sa de donator ale unor uriase sume in scopuri umanitare.

Emisiunile sale au gazduit si au lansat vedete, precum Naomi Campbell (In the Closet).

Michael Jackson in interviul acordat intr-un interviu cu Oprah Winfrey in 1993 ne dezvaluie :

« Ei bine, pe scena a fost pentru mine acasa. Am fost cel mai in largul meu pe scena, dar in afara scenei, am devenit foarte trist.

Singur, trist, facand faţă popularitatii. Au fost momente când am avut un timp minunat cu fratii mei,jocuri,batai cu pernele ; dar eu am fost mereu sa plang întotdeauna in singurătate. »

Ecouri

  • Esmyana Martisor: (28-6-2009 la 00:00)

    „Cantecul Pamantului”,”Vindecati lumea”,”Alb sau negru”,”Vei fi acolo?”,”Natura Umana”,”Omul din oglinda” sunt melodii si texte ce exprima iubirea profunda a acestui suflet suferind si ignorat doar pentru ca a indraznit sa ajute concret pentru o lume mai buna si pentru ocrotirea pacii.

    Daruiesc un text compus de mine in memoria acestui suflet ce acum este alaturi de ingeri:

    Lacrimi in noapte

    Lacrimi in noapte ce simt o lume in iubire
    Lacrimi in noapte ce ard in nemurire
    Lacrimi in noapte vegheate de ingeri
    Lacrimi in noapte in splendori si frangeri

    Lacrimi in noapte ma ajuta sa raman EU
    Lacrimi in noapte inviate mereu,mereu
    Lacrimi in noapte vegheate de ingeri
    Lacrimi in noapte in splendori si frangeri

    Lacrimi in noapte ce ploua cu disperare
    Lacrimi in noapte ce ne daruie alinare
    Lacrimi in noapte vegheate de ingeri
    Lacrimi in noapte in splendori si frangeri

    Poate un compozitor vreodata va gasi o melodie potrivita acestui text daruit de mine nu doar legendei Michael Jackson ci tuturor oamenilor din lume cu deosebit respect si caldura.Acest text este felul meu de a imbratisa intreg Pamantul.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Procuratura din RM cere lichidarea adresei www.UNIMEDIA.md

Portalul de știri UNIMEDIA ar putea rămâne fără numele său pe internet – www.unimedia.md. Acest lucru poate deveni realitate, după...

Închide
54.224.100.102