caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Procuratura din RM cere lichidarea adresei www.UNIMEDIA.md

de (27-6-2009)

Portalul de știri UNIMEDIA ar putea rămâne fără numele său pe internet – www.unimedia.md. Acest lucru poate deveni realitate, după ce Procuratura mun. Chișinău a sesizat întreprinderea de stat “MoldData”, despre plasarea la 6 aprilie 2009 pe site-ul UNIMEDIA a unor comentarii ale vizitatorilor, care, potrivit Procuraturii, “defăimează Republica Moldova, cheamă la violență și dezordini în masă” și reprezintă “chemări publice la răsturnarea și schimbarea prin violență a orânduirii constituționale în Republica Moldova”.

Ca urmare, la 26 iunie 2009, întreprinderea de stat “MoldData” a expediat o scrisoare oficială la adresa UNIMEDIA (vezi mai jos), în care avertizează portalul nostru de ștri cu “o iminentă reziliere a numelui de domeniu pe motivele invocate în sesizarea procurorului”, în cazul în care va admite pe viitor publicarea pe www.unimedia.md a “informației ilegale”.

Amintim că la 9 iunie, Procuratura mun. Chișinău a cerut explicaţii timp de o oră şi 24 de minute de la Tudor Darie, directorul general al New Media Group, referitor la comentariile vizitatorilor publicate pe portalul de ştiri UNIMEDIA şi referitor la ştirea despre mişcarea anonimă „Ciclon”, în care deputaţii din opoziţie erau ameninţaţi cu moartea dacă vor vota pentru alegerea unui preşedinte propus de către Partidul Comuniştilor.

Procuratura municipală s-a arătat interesată dacă prin comentariile vizitatorilor, UNIMEDIA nu a încălcat careva puncte din contractul încheiat cu compania de stat MoldData, prin care i-a fost atribuit numele www.unimedia.md.

Amintim că în primăvara 2008 Procuratura Generală şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au solicitat adresele IP ale vizitatorilor UNIMEDIA, după ce pe site au fost publicate mesaje anti-comuniste.

www.unimedia.md

Ecouri

  • iunie: (27-6-2009 la 00:00)

    ma bucur daca se va inchide, decat sa dezinformeze poporul si sa imprastie minciuni si tampenii, mai bine fara asa portal de stiri. Sa fim seriosi, stim prea bine ca unimedia scrie mereu in favoarea lui Filat, liderul PLDM. Rusinica.

  • Alina Mindru: (27-6-2009 la 00:00)

    Este o noua ofensiva asupra libertatii de gandire si un semn in plus ca valatugul comunist de sorginte sovietica vine peste Basarabia nemilos. Pazea!

    Au sugrumat tpasturile de televiziune independente, au ditrus posturile de radio ce nu le conveneau, iata ca vine randul intelrnet-ului. Comunistii si acolitii lor se tem de orice miscare libera, chiar daca au in mini toata puterea.

    Incearca acum sa sugrume ce a mai ramas – ziarele libere (Timpul si Jurnal)si cateva agentii de stiri on-line. Ca sa poata minti nestingherit. Ca sa poata manipula opinia publica in continuare.

    Este un semn clar pentru alegatori, este un semn clar pentru Europa. Ridicati-va, fascismul modern de tip sovietic este in actiune! Anuntati pe factorii de decizie europeni, protestati si opriti ciuma fascista! Altfel vom vedea aievea fiara totalitara renascand pe acest tarim nefericit, Basarabia. De aici molima se poate raspindi vertiginos in toata Europa de Est.

    Oameni buni, fiti vigilenti!

  • Anton Constantinescu: (27-6-2009 la 00:00)

    Pentu „iunie”: de ce nu-ti dai adevaratul nume de „Octombrie cel Rosu”? „Rusinica”.

  • Adeline: (27-6-2009 la 00:00)

    Unicul portal de stiri, care este intr-adevar foarte bun! Nu mai este altul in Moldova, care ar putea concura cu el, nici chiar jurnal.md! La UNIMEDIA exista o echipa, care munceste bine, satisface nevoile informationale cu maxima oportunitate si in pas cu timpul.

    Ce importanta are cui apartine?!!!???

    Important e ca jurnalistii de acolo muncesc extraordinar de bine pentru noi, cei care suntem deseori lipsiti de stiri veridice si oportune!

    Daca procuratura intervine pentru a lichida portalul – aceasta va fi o dovada in plus ca societatea noastra este grav bolnava!

  • Nadia Dincovici: (27-6-2009 la 00:00)

    Se apropie alegerile, era de asteptat ca PCRM sa faca tot posibilul sa reduca de tot la tacere presa de opozitie!



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Ilina Gregori, „Ştim noi cine a fost Eminescu? Fapte, enigme, ipoteze”

Bucureşti, 23 Iunie 2009 - Joi, 18 iunie 2009, juriul Uniunii Scriitorilor din România, format din Gabriel Dimisianu, Daniel Cristea-Enache,...

Închide
18.212.87.137