caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Pantaloni prea strâmţi? Să vedem…

de (6-10-2014)
13 ecouri

Ecouri

  • Christina Vlad: (6-10-2014 la 20:55)

    Mor de râs !

    A fost foarte inspirat cel care a ales acest video.

  • Alexandru Leibovici: (7-10-2014 la 10:05)

    @Christina Vlad

    Dacă nu mă înşel, sugestia vine de la Wanda.

  • Sfartz Pincu: (7-10-2014 la 11:20)

    Scuzaţi-mă pentru o intervenţie mai grosolană, dar nu pantalonii sunt strâmţi! Fundul este prea mare!

    Îmbrăcatul pantalonilor strâmţi mai comportă o varianta tehnologică – tragi pantalanonii până la talie doar peste o jumătate de fund (se alege jumătatea opusă mâinii mai puternice,mâna necesară pentru faza următoare!), după care se bagă piciorul în celălalt crac!

    Din punct de vedere al teoriei frecārii din mecanica analitica, se poate recomanda utilizarea unui batic din mātase aplicat pe interiorul pantalonului, care se va retrage dupa ce s-a trecut de acel obstacol mai voluminos! 🙂

  • Alexandru Leibovici: (7-10-2014 la 13:20)

    @Sfartz Pincu

    > … nu pantalonii sunt strâmţi! Fundul este prea mare!

    Poate putem ajunge la o formulă de compromis: pantalonii sunt prea strâmţi pentru fundul respectiv 🙂

    Dar „varianta tehnologică” o găsesc isteaţă, dar mai ales utilizarea baticului de mătase!

  • Wanda Lucaciu: (7-10-2014 la 14:36)

    Dl Sfatz, Stiu ca sinteti inginer, dar aveti cunostiinte „vaste” si in ce priveste pantalonii strimti si funduri mari.

    Poate va aduceti aminte cum se numea cursul care trata acest subiect la Poitehnica? Todeauna am fost de parerea ca studiile avansate in Romania erau mult mai detailate si intr-un fel mai interesante decit cele din USA 🙂

    Acum imi dau seama ce greseala au facut parintii mei ca s-au decis sa plece din Romania. Uita-te ce am pierdut si aveam nevoie de acest curs! Nu pt mine ar fi fost valoros acest curs, dar pt toate prietenele mele 🙁

    P.S. Adevarul este ca am primit acest youtube de la George Petrineanu. Dupa ce m-am oprit din ris si l-am trimis la toti prietenii mei din lume, l-am trimis si dlor Leibovici si Maier ca sa-l publice pe ACUM.

  • Christina Vlad: (7-10-2014 la 16:00)

    Se vede ca barbatii nu prea cumpara haine !

    Prefera sa îsi explice stiintific cauza 🙂 :-)… Chiar nu a sesizat nimeni de ce nu îi vin pantalonii ? Raspunsul este chiar în primele secunde ale videoclipului.

    Multi designeri cunoscuți pe plan internațional provin din Italia sau Franța, dar marimile de îmbrăcăminte diferă în aceste țări fata de cei din Germania. Vorbesc de Germania pentru ca este tara mea adoptiva. De exemplu, dimensiunile de îmbrăcăminte pentru femei italiene sunt mai mari decât cele germane și franceze. În alte țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Anglia sau Japonia, numerele sunt mult mai mici.

    O dimensiune exacta de îmbrăcăminte internaționala nu este posibila, pentru că femeile de națiuni diferite au diverse staturi. Astfel se ia în considerare faptul că, de exemplu, doamnele franceze nu sunt doar mai mici, dar, de asemenea, mai delicate decât, să zicem,cele din Germania. În plus, dimensiunile specificate de îmbrăcăminte de la producători diferiți din aceeași țară pot varia în funcție de diverse dimensiuni de referință.

    Marimea 38 din Germania este în Franta 40, în Italia 44, în SUA 10, în Anglia 12,în Japonia 13.

  • Sfartz Pincu: (7-10-2014 la 16:02)

    @ Wanda Lucaciu

    „Men sana în corpore sana” – nicio rea intenţie în aprecierea mea că lumea care nu încape în pantaloni este de condamnat, de criticat sau măcar de admonestat! Fiecare are corpul pe care şi-l face cu mâna lui! Este doar de observat că lumea nu se hrăneşte raţional, abuzează de hidratii de garbon şi grăsimi, motiv pentru care nu mai încape în pantaloni.

    Şi aveţi dreptate să spuneţi că studiile erau (din păcate, azi nu mai sunt!) mai avansate în România.

    Dacă insistaţi sā legaţi umorul de studii de mecanică teoretică, aş recomanda lecţiile de dinamică Lagrangeana privitoare la elipsoizii de inerţie, şi relaţile dintre Masa corpurilor şi vitezele cu acceleratiile corelate cu aceasta, 🙂 !

    Totuşi nu înţeleg cu ce am greşit de am meritat o „atentionare” din partea Domniei Voastre?

  • George Petrineanu: (7-10-2014 la 16:19)

    In plus, cei care produc hainele conteaza (cu exceptiile de rigoare) pe marimi care sint pentru anorectici patologici (nu inchipuiti). Imbracamintea fiind un model de urmat care ia ochii mai ales tinerilor, se ajunge la un cerc vicios nefericit.

    Idealul de a arata ca un bat s-a inradacinat intr-atit incit am ajuns sa-i consideram aprope obezi pe indivizi care au un trup abosolut normal (si de multe ori chiar in baremurile de frumusete). O Elisabeth Taylor nu ar mai putea concura cu betisoarele ambulante cu care ne-am obisnuit.

    Ba odata, stind dadaca la o fetita de 3 ani am constatat ca pantalonasii scumpi luati de mamica ei cu greu puteau fi imbracati. Jos erau burlane strimte si lungi, sus nu o cuprindeau si nu ajungeau la buric. Revoltat am trecut cu ea prin magazin. Toti pantalonii erau asa. Numai ca sa probeze un model era un chin, trebuiau minute in sir sa-i puna si apoi sa-i dea jos. Nu-i de gluma 🙁 desi filmuletul este plin de umor.

  • Wanda Lucaciu: (7-10-2014 la 16:44)

    Dle Sfartz, Comentariul dv. a fost plin de umor. Nu ati comis nicio greseala! Din contra. Aplicatia studiului de inginerie la pantaloni strimti si fund mare a fost binevenita! 🙂

  • Alexandru Grosu: (7-10-2014 la 16:50)

    Eu imi amintesc ca prin 2004 am vizitat Chisinaul.

    Aveam atunci emotii mari cand veneam in Patrie. Primul sentiment era sa sarut pamantul. Desigur ca nu-mi permiteam asa ceva, dar ma aplecam si atingeam cu mana pamantul, simtind cum inima imi crapa in piept de dor.

    Asa a fost si atunci. Insa primul lucru care mi-a parut ciudat a fost ca doi barbati de la terminal purtau niste pantofi stranii, erau cu boturile ascutite si indoiate in sus, ca la schiuri. Am zambit, zicand ca sunt „stiliaghi”. Mare mi-a fost mirarea cand am iesit in strada: majoritatea barbatilor erau in asemenea pantofi ca din 1001 de Nopti, cu Aladin si Ali-Baba. Am pus geamantanul jos si am ras in hohote, pana la lacrimi.

    Barbati de toate varstele alunecau in pantofi-schiuri pe strazi fara sa-mi dea vreo atentie. Numai o domnisoara a invartit degetul la tampla, privindu-ma intrebator. Nu am avut „putere” sa-i lamuresc de ce rad, eram la limita. Apoi am inteles ca asa era moda in acel an, era ceva turcesc, magazinele si pietele de marfuri erau pline cu asemenea marfa. Germania este plina de turci, dar ei nu purtau schiuri.

    Nu stiu daca si in Romania a fost asa „moda”. Dar cum spunea cucoana Chiritsa ot Barzoieni: „Ce sa fac, soro, daca-i moda?”

  • Sfartz Pincu: (8-10-2014 la 00:53)

    @George Petrineanu

    Ca inginer, cum sunteţi Domnia Voastră, sunt convins că aţi remarcat în primul rând rezistenţa deosebitā a acelor pantaloni, care au trecut, în gagul de mai sus, prin nişte probe la care nici un CTC nu s-ar fi gândit!!

    Suntem foarte diferiţi. Stimata Doamnā Wanda Lucaciu, cu umorul ei rafinat, a remarcat comicul situaţiei – într-un fel, prin conectarea lui (criticā!), şi la studiile de inginerie, Domnia Voastră în alt fel, eu am văzut cu prioritate tragi-comicul, Stimata Doamnā Christina Vlad – „moare de rās”, etc. Nimeni nu este de acuzat că nu reacţionează întrun stil normativ-standardizat! Esenţial este că ne-a binedispus! 🙂 .

    Remarca Domniei Voastre legată de moda hainelor strâmte are la bazā tendinţa de a prezenţa un corp frumos, în mod natural, cât mai aproape de a ipostaza: ca „fiind în pielea goală”!! Chiar mai mult, dacă un tânăr, o tânăra, nu dispune de un fizic perfect, bun de arătat în public, design-erii fac ce pot să oblige corpul sā ia forma hainei! Moda face parte din cultură occidentală, aşa cum hainele foarte largi, care ascund complect forma unui corp uman, face parte din cultura asiatică tradiţională.

    @Alex.Grosu

    Pantofii aceia cu vârful în sus au o denumire în limba română, şi anume: „conduri”! Analizând sub aspect ingineresc, această formă este de fapt mai normalā decât pantoful plat, pentru că corespunde unui mod de deplasare specific uman, prin „rostogolire” şi nu prin alunecare! 🙂

  • Alexandru Grosu: (8-10-2014 la 05:19)

    Domnule Sfartz, cunosc cuvantul „condur” inca de mic, din povestea „Cenusareasa”, care in cel de al 12-lea ceas a fugit si a pierdut un condur pe treptele palatului.

    Conduri inseamna incaltaminte pentru femei. Eu ma refer la pantofi pentru barbati. Luati niste pantofi barbatesti clasici, alungiti-le boturile si incovoiati-le ca la schiuri in sus. Ca in aceasta poza: http://www.walenok.ru/13-12/tapochki-starik-hottabych.jpg

    In asemenea pantofi umblau numai eroii povestilor orientale.

  • Alexandru Grosu: (9-10-2014 la 20:47)

    Toti s-au ras de clipul cu pantalonii stramti.

    Eu doresc sa postez un clip trist, un cantec trist, il fredonam in timpul copilariei.

    http://www.youtube.com/watch?v=SI-dSd-CEys

    Versurile originale au fost in engleza, insa au fost traduse mai apoi in italiana, prin anii 60, apoi a ajuns pana in URSS. Prin anii 80 melodia a fost interpretata la TV de un grup de clowni… Cantecul copilariei…

    Blue canary, she feels so blue
    She cries and sighs, she waits for you
    Blue canary, the whole day long
    She cries and tries to sing a song

    Boy canary will sing a tango
    He will sing a sweet lullaby
    He will try to chase your blues away
    So please sweetheart, don’t cry

    Blue canary, don’t feel so blue
    For I know just what to do
    It won’t take long to sing this song
    And then fly home to you

    Blue blue blue canary –
    Tweet tweet tweet — the whole day long
    She cries and sighs and tries
    To — tweet tweet tweet — to sing a song



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Suspendat în prezent

Trebuie să-l asculţi vorbind pe unul ca el, pentru ca să-i apreciezi cum se cuvine pe cei care tac. //...

Închide
18.191.192.250