caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

Faţa frumoasă a Americii

de (2-8-2013)

 
Motto: “Cei ce dăruiesc au totul. Cei ce se abţin nu au nimic“ (Proverb hindus)

charity 3Traiectoria Americii de la primii descoperitori şi până în zilele noastre cunoaşte şi o istorie a ideii de generozitate, de a dărui. Conceptul de caritate nu se reduce doar la acţiuni caritative iscate din versetele biblice, ci din necesitatea înlăturării obstacolelor de tot felul în construirea continentului nord-american.

Căutătorii de aur, expediţiile şi lupta pentru îmbogăţire au iscat o ţară bogată şi râvnită apoi de milioane de alţi doritori să ajungă în America.

Acţiunile caritative s-au concentrat pe plan intern, iar în perioada postbelică şi pe plan internaţional.

Fundaţia Brother’s Brother a fost înfiinţată în urmă cu 55 ani sub îndrumarea Doctorului Robert Hingson că o orgnizatie umanitară având că manifest : acordarea de sprijin, asistenţă medicală în diferite ţări din întreagă lume. În perioada 1958-1980 a susţinut o campanie de peste 10 milioane de vaccinări în ţări din lumea treia.

Misiunea ne-sectantă a fundaţiei se concentrează în donaţii de echipament medical, medicamente în 145 ţări.

Ideea principala vine din dorinţa sinceră de a împărţi din bunurile dobândite cu cei mai puţin fericiţi.

Fundaţia Brother’s Brother se enumără printre primele trei organizaţii în clasamentul Forbes pentru eficientă operaţiunilor, iar pe locul 38 în SUA.

Pe dată de 27 iulie ac am fost invitat alături de Lilly Pierce, coordonator voluntar şi reprezentant al Fundaţiei Dan Murariu, la deschiderea oficială a reprezentanţei Fundaţiei Brother’s Brother pentru Virginia, în Fairfax.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-un cadru casual, mai mult familial şi fără gala vreunei recepţii cu snobi, în epatarea luxului.

Fundaţia preia acţiunile fundaţiei CrossLink Internaţional aflată într-un impas operaţional fără a se neglija experienţă angajaţilor acesteia şi ale membrilor voluntari. CrossLink Internaţional a contribuit în repetate rânduri cu donaţii pentru copii şi familii nevoiaşe din România.

O organizaţie de caritate se bazează în mare parte pe donaţiile generoase din partea societăţilor comerciale, ale multor persoane; dar şi pe activitatea de voluntariat a zeci de studenţi, cetăţeni, pensionari dedicaţi misiunii nobile.

A fi voluntar în viziunea desemnată de către fondatorul Dr. Robert Hingson se traduce prin a fi fratele celui aflat în momente critice, mai ales în ţări unde asistenţă medicală se situează în condiţii mizere.

Voluntariatul face parte din viaţă organizaţiei, nu că o simplă acţiune prilejuită de câteva sărbători în acordarea unei plase de alimente şi a unei conserve de supă, dintr-o campanie amplă, globală.

Activitatea de voluntar devine un element decisiv în acordarea joburilor în instituţiile publice, atârnă la fel de mult că şi performanţele profesionale.

Mi-a atras atenţia o măsuţă cu zeci de drapele de pe glob. Lipsea cel românesc. Am înţeles că fundaţia americană este prezenţa în România încă din 1990 prin intermediul câtorva biserici române.

Mă gândeam că prezenţa însemnului tricolor ar trebui adăugat buchetului de steguleţe, nu numai prin donaţiile trimise către ţară, ci şi prin implicarea comunităţii româneşti din zona.

Bunul mers al Centrului Brother’s Brother din Virginia se datorează în mare măsură orelor de muncă dedicată misiunii de caritate.

Centrul de colectare presupune sortarea, trierea, stocarea bunurilor din depozit. De cele mai multe ori donatorii nu asigura transportul către depozitul fundaţiei. Debbie (Director Executiv), Dinita (Manager Regional Virginia) alături de alţi activişti voluntari îşi pun maşinile la dispoziţie. Operaţiunile fundaţiei se află sub supravgeherea unui expert contabil, şi se întocmesc acte de inventariere a donaţiilor recepţionate şi expediate.

În 2013 grupuri de medici voluntari s-au deplasat în Sierra Leone, Haiti, India pentru a asigura consultaţii medicale populaţiei, schimburi de experienţă cu personalul spitalicesc din taraile mai sus amintite.

Alte grupuri s-au deplasat în zonele afectate de dezastrul natural din Oklahoma punând la dispoziţie peste 40 de case mobile, medicamente, alimente sinistraţilor.

Medicul Barry Byer marturisteste bucuria de a fi ajutat zeci de pacienţi în Honduras. S-au efectuat operaţii de corectare a strabismului la copii. Mulţi dintre pacienţi au venit pe jos la Mata de Platano, alţii au aşteptat 24 de ore să beneficieze de o vizită medicală. Acţiunea aparţine misiunii Global Medical Brigades, University of California, Davis.

Medicul misionar se enumeră printre milioanele de imigranţi sosiţi în SUA. Părinţii lui au părăsit o ţară înglodată în privări de libertăţi. Era doar un copil când a ajuns pe continentul american, a putut discerne diferenţa dintre cele două ţări şi le-a spus părinţilor:

– Va mulţumesc că m-aţi adus în această ţară !

De atunci se simte dator să împartă această pâine a destinului sau cu cei rămaşi în suferinţă, în mizerie, în sărăcie.

SONY DSC

charity 5
 

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Expoziţie la Haifa

Suntem invitaţi la o interesantă expoziţie vernisată la Haifa, cu lucrările a trei artişti plastici. Participă pictoriţa Iolanda Brandes, caricaturistul...

Închide
3.149.251.22