„Ministrii din Republica Moldova sunt obligati de premierul Vasile Tarlev sa finanteze ridicarea unei fantani in localitatile natale pana in data de 1 octombrie, informeaza agentia BasaPress. Aceasta masura inedita a venit ca urmare a „nepunctualitatii” oamenilor politici, primul ministru tinand sa precizeze ca fantanile vor fi inspectate si fotografiate de o comisie speciala. Fotografiile cu fantanile politicienilor basarabeni vor fi expuse in institutiile conduse de cei care le-au finantat constructia.
„Eu deja am facut o fantana in localitatea mea de bastina. Nu stiu cum va fi ea apreciata de catre comisie, dar consatenilor mei le-a placut foarte mult ce si cum am facut”, a declarat domnul Tarlev la finele sedintei guvernului de miercuri. Seful guvernului de la Chisinau a mai anuntat ca urmatoarea initiativa de acest fel va viza ingrijirea si amenajarea cimitirelor.
Discutia despre fantani si cimitire a fost precedata de o serie de observatii care au vizat direct nepunctualitatea unor ministri care din diverse motive au prezentat cu intarziere sau chiar au ignorat unele proiecte si documente oficiale ce trebuiau elaborate.” (Novopress Romania)
PS. Atunci când am citit în Novopress articolul anterior, am considerat că sintagma „metodă inedită” conţinută în titlul acestuia este un sinonim foarte nimerit pentru „metodă aberantă” sau „metodă ridicolă”.
Din acest motiv nu am propus un alt titlu şi nici nu mi-am precizat iniţial în mod explicit părerea faţă de metoda respectivă.
Ulterior mi-am dat însă seama că de fapt „inedit” nu este deloc în mod implicit un sinonim pentru „aberant” şi că este posibil ca unii cititori să considere că pentru mine în contextul respectiv „inedit” ar însemna „original şi demn de luat exemplu”.
Privind retrospectiv, îmi dau seama că s-ar fi impus să trec titlul preluat din „Novopress” în rubrica text (înaintea articolului propriu-zis) şi să pun ca titlu în pagina „ACUM” afirmaţia neechivocă „Mare este grădina lui Dumnezeu!”.
Gheorghe Cionoiu