caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Opinii



 

Fericire suprema nu exista

de (3-7-2006)

Fericirea este asa cum fiecare individ o întelege si si-o creaza dupa bunul plac. Unii se simt fericiti daca sunt bogati, altii daca fura sau înseala, si altii saraci, în schimb mai sanatosi la minte decât bogatii. Si nu în cele din urma, se stie ca nu întotdeauna BANII ADUC SI FERICIREA. Practic, totul este relativ si în functie de întelepciunea individului, \”fiecare cum îsi asterne, asa va dormi\”.

Zilele trecute am citit si auzit la mediile de informare americane si canadiene, despre cel de-al doilea magnat al lumii, dupa BILL GATES, anume miliardarul american WAREN BUFFET, care a declarat ca: \”În generozitate gasim cea mai mare bogatie\”. Acest al doilea MECENA al secolului XXI, (primul fiind Bill Gates), dupa moartea sotiei sale în urma cu 2 ani, a hotarât sa cedeze 80% din averea personala, obtinuta în mod corect prin munca cinstita, lui Bill Gates si sotiei acestuia Melinda, care sa fie adaugata la fondurile Fundatiei creata de sotii GATES, în scopul ajutorarii populatiei africane în domeniul sanatatii si al învatamântului.

Un gest rarissim auzit pâna acum. Poate mai sunt si altii, dar nu au fost dati publicitatii, cu toate ca sunt sceptica. Fata de aceasta situatie referitoare la generozitatea unor oameni bogati, se mai gasesc si altii, care, cu toate ca au venituri reduse, totusi, datorita altruismului, generozitatii, a umanitatii, doneaza periodic în campaniile strângerii de fonduri în scopul ajutorarii ajutorarii celor nevoiasi, bolnavi sau neinstruiti; ma refer în special la tara în care traiesc de aproape 19 ani, respectiv Canada, tara în care activeaza voluntari în scopuri umanitare în tara si peste tot în tarile lumii a treia, un numar de 7 milioane barbati, femei, tineri, printre care îmi permit sa ma adaug si eu, fara falsa modestie.

Despre aceste activitati umanitare nu am auzit sa existe în România nici pentru interior, si cu atât mai mult în exteriorul ei.

România dupa anul 1989 a intrat într-o perioada nevisata si nebanuita, a asa-zisei LIBERTATI DEMOCRATICE, care din pacate, este gresit înteleasa, oamenii fiind scapati ca din cusca de lei, rezumându-se în cea mai mare parte, la libertatea individuala, liber sa se exprime, de cele mai multe ori vulgar, sa se exhibeze, fara nici un fel de pudoare, educatie civica fiind inexistenta.

Majoritatea guvernantilor si cei care ar trebui sa \”ia taurul de coarne\” si sa puna ordine în idei si fapte, sunt pusi pe capatuiala, agonisirea de venituri si averi ilicite, justitia este neputincioasa, iar avocatii si judecatorii si ei, \”strâng bani albi pentru zile negre\”. Ma întreb daca vor sosi acele zile negre si pentru ei.

Cei care au parasit tara de voie sau nevoie, suntem absolut neputinciosi, deoarece chiar daca am scris, am sugerat idei spre binele individului si bineînteles al tarii unde ne-am nascut, au fost si sunt tratate cu totala indiferenta. Tara este distrusa în continuare, patrimoniul national pe cale de disparitie, defrisarile padurilor, insalubritatea, lipsa de masuri categorice în ceea ce privesc bogatiile naturale ale României, care ar putea constitui un venit substantial datorita turismului international. Nimic din toate acestea nu sunt luate în considerare si ROMÂNIA, în loc sa-si revina la natura, este deteriorata pe zi ce trece.

CE-I DE FACUT? Practic, NIMIC, atâta vreme cât guvernantii se complac într-un \”dolce farniente\”, incapabili sa impuna masuri drastice si nu în cele din urma condamnarea celor care au furat si fura din patrimoniul national, care au indus poporul în eroare si l-au asuprit timp de mai bine de 60 de ani.

ROMÂNIA TRAIESTE O EPOCA ÎN CARE \”OMUL ESTE LUP PENTRU OM\” (Homo homini lupus).

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Preşedintele Băsescu şi provocările Mediocrităţii româneşti

Faptul că, în prima sa ieşire în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, preşedintele Băsescu a ales să...

Închide
3.14.247.239