caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marturii



 

Una ora inainte, doua înapoi!

de (16-6-2005)

Luni 13.06.05, fusese programat la TVRi o Editie Speciala, continuatoare celei din 31.06.05, de care am mai vorbit. În pagina internet-program si teletext a TVRi-ului fusese anuntata ca eveniment special, transmisie Live. Anunt care a fost de gasit pâna la orele 18.30, emisiunea urmand sa inceapa la ora 21.45 si sa se incheie la 23:30. O transmisie asteptata cu sufletul la gura de diaspora dar mai ales de cei care au fost implicati in evenimentele din Iunie 90, majoritatea emigrati.

Cei care vor fi accesat Teletextul TVRi sau pagina internet, dupa orele 19, au putut constata subit o schimbare de program, Editia Speciala fiind scoasa din program in foarte mare graba. In teletext am constatat ca înaintea orei 22 exista un („accidental”) intrus de 23:05. Asa o fi pe la Bucuresti-TVRi, una ora inainte, doua înapoi. Nu voi comenta rautacios emisiunile bâlbâite pe care TVRi le-a dedicat evenimetelor. Mentionez doar ca în locul Editiei Speciale a fost adus Octavian Andronic care proslavea (apara de mama focului) pe Iliescu (Revista Presei, Horia Grusca), urmând o emisiune-reluare tabloid „te uita (unde?), ce ai uitat”

M-am intrebat care sa fi fost ratiunea anularii subite a transmisiei, cine a dat acest ordin? Incerc sa dau un raspuns posibil!

In urma publicarii replici mele, care s-a datorat demonizarii grupului nostru de catre Petre Roman, se pare ca cineva s-a trezit la realitate. Prevazând un potential pericol ca acest subiect sa mai fie dezbatut Live, dat fiind ca in exil- membrii diasporei sunt alungati majoritatea celor care au fost implicati direct, care au protestat – si vor continua sa o faca – impotriva manipularii, minciunilor debitate, confiscarii abuzive de catre cei care au fost implicati in represiune, care cu obraznicie insista a se vopsi în eroi ai evenimentelor.

Îsi permit o asemena nerusinare pentru ca in Romania nici dupa 15 ani nu se cunoaste despre ce a fost vorba cu adevarat. Documentarul lui Stere Gulea (ptr prima data difuzat) a generat SMS-urile trimise ce au relevat acest paradox, anormalitate debila. Cu aceasta ocazie abia dupa 15 ani s-a aflat ce-a fost cu adevarat in Iunie 1990. Evenimentele se doresc a fi confiscate de catre cei implicati; corifei/vinovati sunt interviati, supermediatizati, mizându-se pe trecerea timpului, a dezinformarii excesive, pentru a le spala trecutul (au devenit eroi-victime) si a se reinstala in vârful societati romanesti.

Existenta noastra, a celor care ne-am salvat vietile prin exilare deranjeaza Bucurestiul, care trebuie spus a ucis pe multi (vezi Cimitirul Straluesti). Numai din Grupul nostru au murit misterios trei colegi implicati in evenimente: Dr Ciobanu Cristian ucis bestial in Belgia, Tautu, autorul declansarii fenomenului P-ta Univ, ucis in Romania si un alt coleg, de care are cunostinte detailate Dl Negara Victor. Inclusiv Poetul Ioan Alexandru se presupune a fi fost ucis, din considerente mai „înalte”.

Aceasta ar fi dupa parerea mea ratiunea pentru care în ultimul moment a fost suprimata transmisia Live a Editiei Speciale!

Cred ca se impune urgent a aduna marturiile tuturor participantilor, a grupului nostru de care se teme cel mai tare Bucurestiul lui Petre Roman, Iliescu, sistemul moscovit-kgb-ist, caruia i-am dat cele mai mari dureri de cap si, îi vom mai da cu siguranta. Pentru ca asa cum spuneam si în Articolul precedent, in ograda noastra se afla o fibra importanta a radacinii adevarului pe care îl cautam. Eu pot aduce dovezi privind numele celui care a condus distrugerile de la PNT, cât si atrocitatile din P-ta Univ. Este vorba de fostul Secretar PCR al Minei Livezeni, pe nume Puscas, in biroul caruia au fost casapiti în Noiembrie 87, cei prinsi cu manifeste anticomuniste.

Exista o legatura cu Brasovul, atunci am scapat din mâna lui (fiind prima mea actiune contra regimului), pentru ca si in Iunie 90 prin minune sa scap din nou din mâinile sale (am dat nas în nas cu el). Domokos cel care a insistat sa-i taie gâtul amicului Marian Munteanu, tot de la Livezeni provine. Si as mai putea afirma ceva foarte important! Majoritatea teroristilor din 89, din Valea Jiului au provenit! Spre exemplu Camarasescu, terorist prins asupra faptului, inarmat (a fost filmat de sârbi în detaliu, detin caseta), in Iunie 90 va suspenda/devasta Publicatia R.L. Necesita o dezbatere foarte serioasa, este clar ca teroristi din 89, au activat în Iunie 90, Tg Mures etc! Acesta ar fi doar un aspect, nu lipsit de importanta, care poate dezleaga enigma teroristilor din 89!

Pericolul care exista în România este ca garnitura parfumata gen Roman sa se reinstaleze (dupa epoca Iliescu,) la putere din nou, in fapt asta se si urmareste, o continuitate a sistemului. Este timpul sa îi demascam (ca sa parafrazez tot pe Petre Roman), ca tineretul sa cunoasca cine sunt, altfel existând riscul sa se impuna în memorie ei insisi ca eroi si victime!

Ecouri

  • Zob Gheorghe: (16-6-2005 la 00:00)

    Imaginea s-a mai clarificat putin. Mai sunt necesare completari. De exemplu o expunere de motive pentru care ati facut manifestatia din Piata Universitatii, legitimitatea unei actiuni antiguvernamentale in conditiile unor alegeri decisive in favoarea fostilor conducatori etc.

    Eu am cunoscut fragmentar fenomenul din Piata Universitatii deoarece lucram si locuiam in Bucuresti in 1990. Am fost spectator la manifestatite, la lupta manifestantilor cu organele de stat, la asediul Politiei capitalei si imprastierea nocturna a rebelilor, la arestarile stradale ale unor oameni. Nu m-am amestecat pentru ca in principiu nu este bine sa te bagi in ce nu cunosti.
    Rezum: am perceput dar nu am inteles fenomenul.
    Sunteti datori cu vaste si precise explicatii.

  • Octavian Mihaescu: (16-6-2005 la 00:00)

    Stimate Domn

    Exista o problema foarte serioasa!

    Câta vreme nu avem documentele via SRI, a fostei securitati, tot ce voi afirma eu si colegii mei vor ramâne simple supozitii, legenda, subiectivism etc. Riscând sa ajungem fii blamati!
    Din pacate dosarul grupului nostru (de urmarire) se pare ca se afla in arhiva fiind socotit a pune in pericol interesele nationale. Acesta este si motivul pentru care se incerca demonizarea noastra, se exclude din orice referire istorica asupra evenimentelor, care, repet, incep din Sept 89, cazul meu personal, Noiembrie 87!

    FSN-Iliescu, de noi a fost zdruncinat, era cât pe-aci sa cada, asta se putea pâna în 7-8 ianuarie, 12, va fi o incercare mai zdravana, urmând 28 etc, dar fara a mai avea efect.

    Cine suntem noi! ce doream noi! sa eliminam influenta Moscovei definitiv, noi insistam inca din Noiembrie 89 (proclamatia catre tara, pe care o va citi Mazilu in 22), a reinstaura Monarhia, pentru ca numai asa socoteam ca vom fi eliberati de sub influenta Moscovei. Stiam clar ca Occidentul ne spirijina, ceea ce s-a si întâmplat. Din pacate populatia ne-a tradat, a fost materie buna, diversiuni Iliesceno-kgb-iste! Atunci s-a hoatarât …! O minune s-a petrecut ulterior, pentru care fapt Romania, fortata din afara, impune sistemul pe care il doream, ceream noi in 1990, dar repet, doar o minune a facut posibil asa ceva! In 1991-1995 nici vorba de asa ceva, Romania se afla sub tutela Moscovei, pe care o câstigase democratic!

    Toate aceste asa zise batalii, au inceput din 89! In 22 dec 89, Moscova daduse prima sa batalie de câstigare a influentei Romaniei, pe care a si câstigat-o. Occidentul a fost pacalit cu abilitate si, când si-a dat seama fusese prea târziu! S-a incheiat o pace, care se putea extinde in timp pentru inca 50 ani, din fericire doar 5 a durat, timp in care s-a pus mâna pe bogatia Romanie! Economic, Romania se afla sub bagheta Moscovei, pentru ca a avut timp si pioni (Iliescu&), care le-a facut jocul!

    Piata Universitatii are trei componente! Acestea trebuie analizate la rece pentru ca fac parte dintr-un mecanism, din care daca se scoate o rotita nu se mai învârte motorul! Nu cred ca vom reusi sa oferim chiar toate detaliile, chiar daca am face-o nu ar avea sens, va fi greu de asimilat fara o docuemtatie! Aceasta este problema!

    Eu sunt de parere ca nu trebuie sa mitizam fenomenul Piata Universitatii, dar nici a blama, demoniza ci intelege in profunzime, am avea mari revelatii care ne vor pune in fata o oglinda nu tocmai idilica! Din pacate! Cred ca generatiile viitoare trebuie sa traga concluzii serioase, pentru a se putea autopara! pe teritoriul Romaniei vor mai exista diversiuni de mari proportii, Romania este inca fff vulnerabila la acest capitol! Din acest motiv cred ca trebuie analizat cu mare atentie, spus clar despre ce a fost vorba, insusi SRI sa dezlege dosarul acesta!

    Cu stima
    O.M



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Am alaptat un cer si un pamant

Am alaptat doua pasari din trupul meu Cel care zboara pe un scaun de cand a furat Penele si solzii...

Închide
3.146.105.194