caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

Rectificare la articolul Scrisoare deschisa

de (13-5-2005)

Stimati cititori
In spiritul adevarului si al unei corecte informari, doresc sa fac o rectificare articolului precedent, care se referea la pompele sosite ca ajutoare din partea statului maghiar si oferta pe care o facea intreprinderea Aversa din Bucuresti.

La ora cand am scris acel articol informatiile erau acelea pe care le-am enuntat. In momentul de fata au aparut date noi, pe care ma vad obligat sa le public, tocmai din dorinta de a nu aparea date gresite sau gresit interpretabile.

Deci pompele pe care ni le-au trimis ca ajutoare statul maghiar, nu au costat statul roman nici un ban. Singura cerinta a maghiarilor a fost aceea de a se asigura combustibilul de catre partea romana. Guvernul Romaniei, printr-o ordonanta, a scos de la rezervele statului 150 tone de motorina, pentru aceste pompe, care urmau sa evacueze apa din zonele inundate ale judetului Timis. Pompele magiare au fost insotite de instalatiile aferente si de specialisti unguri, care s-au ocupat de montarea si de punerea lor in functiune. In contra partida statul roman a asigurat cazarea si masa specialistilor veniti sa ne ajute.

In privinta pompelor pe care Aversa le oferea pentru evacuarea apei din zonele afectate de inundatii, in urma unei anchete efectuate la nivel guvernamental, s-a descoperit faptul ca directorul intreprinderii sus mentionate, nu numai ca nu-si oferea serviciile gratuit (pentru fiecare pompa el cerea suma de 16000 euro), dar din nenorocirea care s-a abatut asupra acelor oameni, directorul Aversei, dorea sa faca o afacere cu statul, afacere care ar fi contribuit la redresarea situatiei dezastruase in care se afla aceasta intreprindere falimentara si probabil la rotunjirea veniturilor personale. Pompele respective nu aveau instalatiile aferente, acestea urmand sa fie cumparate de catre guvern si nu erau insotite de specialisti, decat in conditiile in care tot statul urma sa-i plateasca. Intr-o alta ordine de idei, initial directorul vorbise de un numar de 15 pompe disponibile, aflate in stoc. Ei bine aceste pompe nu erau disponibile, pentru ca erau deja vandute la export si nu erau decat 3 pompe care se aflau in faza de finalizare a lucrarilor.

Ceea ce ma indigneaza pana la revolta, este faptul ca in situatia in care mii de oameni sufera de pe urma acestor dezastre, situatie in care te astepti la o solidaritate, se gasesc totusi anumiti indivizi rau intentionati, care vor sa faca o afacere din nenorocirea bietilor sinistrati si sa-si umple buzunarele din fondurile alocate redresarii acestor nenorociri. Acest gen de indivizi merita dezaprobarea publica si chiar condamnarea penala.

Situatia de mai sus nu trebuie sa minimizeze o alta parte a textului meu, in care invitam la solidaritate cu sinistratii. Iata ca Ungaria, despre care se spunea inainte in limbajul de lemn ca ne este „vecina si prietena” ne
este intr-adevar vecina si prietena si stie sa ne ajute in momente grele in care „ai nostri” nu vad decat o noua oportunitate de a mai da un tun!

Ecouri

  • Zob Gheorghe: (13-5-2005 la 00:00)

    Acum intr-adevar s-a clarificat situatia.
    Interesant este cum ati surprins pozitia defectuoasa a capitalistilor romani.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Corabia de piatra

Inevitabil, gindea Adam, peste citeva minute va suna ceasul. Se simtea nespus de bine in dimineata asta, usor ca un...

Închide
3.149.255.248