Implicarea tinerilor în viaţa copiilor pentru care nu există altcineva care să le ofere un dar de Paşte… „ De Florii-flori pentru copii !” –sloganul Asociaţiei Culturale pentru Teatru şi Origami din România. „ SUNT VOLUNTAR ”, inscripţionat pe tricouri, cutia de carton îmbrăcată în hârtie glasată şi coşurile pline de trandafiri din hârtie colorată îi întâmpină pe cei care ies de la slujba religioasă. Zâmbetele lor vor deveni un imbold al descătuşării inerţiilor …
Este o zi cu soare. S-a spulberat ca prin magie cenuşiul zilelor abia trecute.
Bucuria se revarsă din toţi porii pământului înţesaţi cu flori! Spectacolul revenirii la viaţă a naturii se îngemănează cu sufletele oamenilor. Pentru o clipă de graţie divin reflectată în coloritul perfect al florilor sunt lăsate în urmă tristeţi şi lipsuri, neputinţe şi singurătăţi…
Limbajul florilor se revarsă într-un mod aparte…
O micuţă florăreasă romă strigă deznădăjduită după mamă : „Mamă, cât sunt garofiţele ?”… Insistenţa copilului este impresionantă şi cum nu primeşte nici-un răspuns, vocea ei subţirică se aude cu o şi mai mare îndârjire, mai ales că pierde…clienţii. O bătrână aşteaptă răbdătoare răspunsul….
… venit într-un târziu de la o tarabă aflată în apropiere ” 2 lei, firul „…
Liber printre „ Nu-mă-uita”…
Florile maramureşene se desprind puternic din albul imaculat al pânzei ţesute…
Panseluţe de luat acasă…
Bucovina îşi revarsă nemuritoarele flori care-şi şoptesc dorul în jurul tâmplelor sau al umerilor…
Iar în Sfântul Gheorghe florile au fost presărate într-un ierbar de lut …
Din mijlocul acestei parade florale, copiii s-au strâns entuziasmaţi în jurul vestitului Iepuraş…
Leagănele sunt pline ciorchini, dar bărcile salvează situaţia…Fără a mai socoti şi câinele, sunt locuri suficiente pentru toată familia, iar ziua este atât de frumoasă !
Ce bine ar fi dacă timpul ar sta puţin în loc, măcar astăzi în Duminica Floriilor, ca să ne privim cât suntem de fericiţi sub soarele blând al lui aprilie !
Suna putin fortat acest articol, daca poate fi numit asa. E bun pentru un blog oarecare, dar nu cred ca se cade sa apara intr-o publicatie ca „ACUM”.
Nu este un articol, este un fotoreportaj. Dar ce v-a dezamagit in legatura cu el? Mie mi s-a parut, dimpotriva, foarte bine-venit in ACUM, aduce un suflu de primavara, de speranta. Ce e rau in asta?
Nu este un fotoreportaj, este o insiruire de poze. Sigur, nu ar fi fost nimic in neregula cu ele daca ar fi fost publicate intr-un fotoblog, dar in ACUM ma astept sa citesc chestii serioase si opinii bine argumentate.
Sigur, eu sunt si genul de persoana pentru care „speranta” nu sta in flori si temperaturi de primavara, asa ca poate e de la mine.
Domnule Cristea, dacă vă uitați pe pagina BBC veți găsi acolo galerii de imagini de tip „A Day in Pictures”, unde pozele sunt publicate pentru atractivitate vizuală și nu pentru valoare editorială intrinsecă.
Dl. Cristea,
Este timpul si pentru dv. sa aveti „speranta” in flori si aprecierea pentru natura.
Va rog sa cititi articolul dl. Stefan Maier, intitulat „In calea uraganului”.
Citim despre razboaie, citim despre crime, citim despre politicieni care fac promisiuni si nimic concret dupa ce castiga voturi, citim despre copiii care nu au ce manca si noi aruncam mancarea la gunoi pentruca nu mai avem pofta de ea.
Hai sa citim si lucruri frumoase si sa vedem fotografii cu lucruri frumoase.