caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Intern



 

Jocuri comuniste la Chisinau

de (15-12-2004)

După ce preşedintele R. Moldova a declarat în cadrul emisiunii “În Profunzime” de la PRO-TV-Chişinău că Primăria este un cuib al corupţiei şi că Primarul General, Serafim Urecheanu, a transformat capitala într-un “sat”, după ce au fost reţinuţi şi arestaţi 6 demnitari municipali pentru presupusa prejudiciere a statului şi “inducerea în eroare a Consiliul municipal”, după ce presa aservită puterii îşi rupe cămaşa de pe ea, demonstrând că opoziţia şi liderul acesteia, Serafim Urecheanu, sunt corupţi, Premierul, Vasile Tarlev, declară sublima dorinţă de conlucrare a administraţiei publice centrale cu administraţia din capitală.

Pentru prima dată în decurs de aproape 4 ani de guvernare, Tarlev a “trecut strada”, ce e drept, cu un automobil Skoda, cu câteva automobile de însoţire şi o mulţime de body-guarzi, şi a apărut ca un înger în faţa demnitarilor municipali, convocaţi la şedinţa operativă de la Primărie. Deşi a vorbit non-stop mai mult de o oră şi jumătate, puţini au înţeles ce voia să spună premierul, care şi-a exprimat gândurile într-o avalanşă de cuvinte selectate aiurea, încurcând genurile, articolele, toate regulile gramaticale. Cu greu, demnitarii municipali au înţeles, că numai în condiţiile unei activităţi comune vor putea fi depăşite problemele de diferit ordin, existente nu numai în localităţile din republică, dar şi la Chişinău.

Vasile Tarlev s-a arătat impresionat de creşterea indicilor economiei din capitală, sugerând că în unele domenii mai există probleme, care, în comun cu administraţia publică centrală ar putea fi soluţionate. În acest context se înscrie chiar eventuala modificare după primul trimestru a bugetului local, care acoperă doar 47 la sută din necesităţile capitalei şi elaborarea, în comun, a paşapoartelor sanitare a instituţiilor medicale, precum şi soluţionarea urgentă a problemei asigurării cu agent termic şi apă caldă a tuturor blocurilor de locuit.
Primarul capitalei, Serafim Urecheanu, a declarat că existenta conlucrare a fost întreruptă acum 2 ani de actualul Guvern prin excluderea Primarului General din componenţa Executivului, prin acţiunile voluntariste ale guvernanţilor, care repartizează patrimoniul municipal fără ca administraţia locală să fie anunţată, care încearcă să asfixieze capitala, nevoită să supravieţuiască cu un buget auster şi în lipsa a doi viceprimari şi toţi 5 pretorii de sector, dar mesajul optimist şi mobilizator al premierului Tarlev demonstrează că ar putea fi reluată conlucrarea cu autorităţile centrale. După ce Serafim Urecheanu a trecut în revistă numel persoanelor din administraţia locală, aflate în arest sau sub cercetare şi a eventualelor intimidări, premierul a adresat celor prezenţi apelul să se liniştească şi să lucreze în continuare spre binele poporului.

Premierul a plecat satisfăcut de propriul aport în viitoarea îmbunătăţire a calităţii serviciilor prestate de administraţia din Chişinău, lăsând demnitarii municipali să ghicească care, de fapt, a fost scopul participării acestuia la şedinţa operativă şi ce surprize le pregăteşte guvernarea comunistă.

Galina Lungu

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Si Republica Moldova se misca

Reprezentanţii Blocului “Chişinăul Democratic” din Consiliul municipal Chişinău, întrunit la 14 decembrie după aproape jumătate de an de pauză, au...

Închide
3.131.36.247