caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Scena si Ecranul



 

Brad Pitt fascinat de Vlad Ţepeş

de (25-7-2010)

Natura a  oferit ţinutului mirific al plaiurilor argeşene variate forme de relief, de la splendoarea crestelor munţilor Fagaraş în nord,  la deschiderea impozantă a câmpiei Piteştilor şi Găvanu-Burdea, în sud .

Zona Gavanu – Burdea este alcatuită  din  13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţelor Argeş şi Olt – zece din Argeş şi trei din Olt ( localităţile Bîrla, Buzoeşti, Căldăraru, Costeşti, Hîrseşti, Lunca Corbului, Miroşi, Săpata, Stolnici şi Ungheni, toate din Argeş, şi Sârbii-Măgura, Corbu şi Tufeni, din Olt) şi fac parte dintr-un amplu proces  al Strategiei de Dezvoltare a Teritoriului din cadrul proiectului intitulat „Pregătiţi pentru a fi LEADERI” , finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, AXA 4.

Zona montană reprezintă un sfert din suprafaţa judeţului,  cu un pitoresc aparte,  punând în valoare  atracţii deosebite: lacuri, peşteri, chei, cascade, vestigii istorice, monumente de arhitectură şi artă,  numeroase trasee marcate,  posibilitatea practicării alpinismului şi schiului .

Urmele materiale descoperite aici datează din paleolitic.

Turismul montan se practică de fapt în cadrul a două perimetre : zona Câmpulung şi zona Curtea de Argeş .

Cu 4 km  înainte de a ajunge la barajul  Vidraru, pe partea stângă a şoselei, pe un vârf de stâncă  construita in stanca la o altitudine de 850 m, pe un platou din culmea muntelui Cetatea.  este situată Cetatea Poenari, cunoscută şi sub numele de Cetatea lui Vlad Ţepeş,

Construcţia ei a început în prima jumătate  a secolului XIV, perioada in care a fost construit turnul dreptunghiular din piatra, cu trei nivele despartite de plansee din lemn. Accesul in turn se facea pe scari mobile iar la finalizarea   la jumătatea secolului XV, s-au construit zidurile cu turnuri semicirculare. Cei care au acest obiectiv în itinerar sunt rasplatiţi   cu o perspectivă de o frumuseţe inegalabilă asupra crestei Făgăraşilor, precum şi spre Curtea de Argeş.

Prinţesa Lia declara:  ,,Sunt foarte fericita ca Romania devine din ce in ce mai interesanta pentru industria cinematografica din America. Impreuna cu sotul meu, Printul Paul, am facut lobby pentru astfel de proiecte, la mai multe studiouri din aceasta tara. Dupa intalnirea care a avut loc la Hollywood cu reprezentantii studioului Miramax, acestia au luat decizia de a filma in Romania «Cold Mountain», cu Nicole Kidman, film care a avut un buget de 100 de milioane de dolari. De asemenea, dupa vizita noastra la resedinta lui Steven Seagal, acesta a venit in Romania si a realizat mai multe proiecte. Si, nu in ultimul rand, fostul meu vecin din San Francisco, Francis Ford Coppola, a fost in Romania si a filmat «Tinerete fara tinerete». Filmarile s-au desfasurat la Bucuresti, pe tarmul Marii Negre, in Delta Dunarii, la Piatra Neamt”.

Echipa care urmează să realizeze filmul s-a orientat şi s-a documentat deja la Cetatea Poienari, construita chiar de Vlad Tepes, si care a fost resedinta domnitorului.

Astfel, în toamna acestui an, actorul american (totodată producător) ar putea filma în toamnă  la Cetatea Poienari, din com. Arefu,  un film documentar despre viaţa lui Vlad Ţepeş.

Legenda lui Vlad Ţepeş  se pare ca i-a cucerit pe americani. În film se va  prezenta  povestea  vieţii din copilărie a lui Vlad Ţepeş, până în momentul în care a ajuns pe tronul Ţării Româneşti. În distribuţie vor fi incluşi şi actori români.

,,Scenele de exterior ale peliculei vor fi filmate în România,  iar cele de interior, vor fi filmate în Bulgaria ” conform declaraţiilor Prinţesei Lia..

Este aşteptată cu nerăbdare  de către fani şi cea mai frumoasă femeie din lume , Angelina Jolie .

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Cărți poștale de pe marginea gropii lui Ceaușescu

Săptămâna ce a trecut a prilejuit o știre de mare interes pentru mass-media internațională: la cererea unor membri ai familiei,...

Închide
18.119.124.8