Pentru copii, vacanţa de vară este cea mai mare bucurie . Dupa un an de învăţătură, teme, lucrări de control şi teze , trebuia să vină şi binemeritata pauză.
Această vacanţă fiind cea mai lungă, pentru cei cu posibilităţi financiare, s-a încetăţenit regula de a merge la munte şi la mare, pentru a petrece un sejur în familie. Alţii merg la bunici la ţară, sau într-o tabără şcolară.
Pe timpul vacanţei prin intermediul site-lui exploratorii@googlegroups.com, doamna învăţătoare Dana ne-a recomandat o Tabără de Creaţie la Plopi care se desfăşura in spatiul deosebit de frumos al Muntelui Rece, de la Valea Ierii; se urca in munte.
Locatia este proprietatea Fundatiei „Ars Pedagogica”, care a construit acest asezamant pentru simpozioane si tabere nationale sau internationale, avand la dispozitie o sala de lucru si de masa cu o arhitectura unica, un spatiu care te indeamna la arta, sa descoperi un peisaj natural binefacator, un aer ozonat, o adevarata oaza de creatie, care-ti da buna dispozitie sa creezi fara sa obosesti…
Aici copiii aveau să participe la:
Cursuri de geometrie artistica si de pictura in acuarela, tempera, ceracolor, pe hartie uda, in tehnici combinate.
Tematicile inspirate din natura observata prin excursii.
Vom descoperi natura, vom culege fructe de padure, exercitii de culoare, excursii la manastire.
Geometrie ARTISTICA
Desen ritmic cu mana libera
Stapanirea formelor geometrice tot mai complexe
Dezvoltarea unui simt pentru observarea marimilor
Dezvoltarea capacitatii mainii de a naste forme geometrice
Dezvoltarea exercitiului cu mana libera, exercitii de indemanare
Executie si contructie a formelor tot mai complexe cu mana libera
Constructii geometrice complexe cu instrumente
Exercitii de formare a „mainii”
Alimentaţia o problemă pe timpul vacanţei
Indiferent unde aleg să meargă, copiii trebuie să mănânce în primul rând sănătos şi apoi ce le place mai mult. Copilul, dacă nu este educat în spiritul unei alimentaţii sănătoase şi corecte nu va şti niciodată că tot ceea ce cosumă poate deveni dăunător pentru sănătate.
Preferabil ar fi să alegem piure de cartofi sau cartofi copţi cu puţin unt în locul cartofilor prăjiţi. Salatele de sezon pentru că avem la discreţie roşii, ardei, castraveţi, verdeţuri pe care nu trebuie să ezităm să le consumăm.
Din oferta de fructe de vară ne putem înfrupta regeşte . O limonadă preparată cu apă plată, miere şi lămâie este mult mai bună decât sucurile acidulate de la dozator sau alte tipuri de sucuri care conţin cafeină.
Foarte mulţi părinţi cedează poftelor micuţilor lasând garda jos şi acceptând ca aceştia să consume tot felul de produse care pot cauza o serie de boli sau stări de disconfort.
Spirtitul de libertate al vacanţei este argumentul pe care îl aduc atunci când sunt încălcate regulile alimentare mai stricte din timpul anului.
Vitaminele şi mineralele sunt necesare unui organism rezistent şi sănătos, E- urile trebuiesc ignorate.
Şi pentru că doamnei îi place să lucreze planificat , nu a ezitat pentru a ne trimite din timp informaţii despre Ordinul Ministrului cu structura anului scolar 2009- 2010, scopul fiind pentru unii părinţi programarea concediului in perioada minivacantei din noiembrie.
Articolele Dumneavoastra ocrotesc educatia inteleapta si inspirata de care toti copii si tinerii au atata nevoie.
Fara credinta,educatie si unitate pozitiva nu vom reusi sa depasim grijile ce au drept consecinta o sanatate aproape inexistenta.Toti avem nevoie sa stim si sa simtim ca suntem ajutati si intelesi indeosebi in momentele de cumpana din viata noastra.
Dumnezeu ne ajuta sa ajutam si sa ne ajutam semenii insa trebuie sa credem la infinit in EL si in omenie.Doar astfel ramanem aproape de noi insine.
„Credinţa religioasă a fost şi este un factor social şi etic extrem de important, ea a avut şi încă are un rol major în formarea morală a personalităţii, în îndemnarea individului şi colectivităţii să adere la un ansamblu de acţiuni şi valori şi acţiuni care să ducă la respectarea de către fiecare a celorlalţi în aceiaşi măsură în care se respectă pe sine.”