caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Akim Camara, violonist la 3 ani, cu André Rieu, 2005

de (17-10-2016)

Akim Camara (născut 26.09.2000 la Berlin), este un copil minune. Un copil care a început să cânte la vioara la vârstă de doi ani.

În mai 2003, la numai doi ani, Akim a luat lecţii de vioara la Şcoală Marzahn-Hellersdorf de Muzică. Akim era în acel moment încă în scutece. Directorul şcolii de muzică, Gudrun Mueller, i-a trimis un mesaj celebrului violonist olandez Andre Rieu în ceea ce priveşte talentul extraordinar a lui Akim. Rieu a răspuns imediat. El a trimis o echipă de filmare de la Berlin pentru a-l filma pe Akim cîntînd la vioara. Ceea ce a văzut l-a lăsat uimit. El l-a invitat pe Akim cu părinţii şi bunica la studioul sau din Kerkrade, Olanda. Performanţă la vîrstă de trei ani a lui Akim la studioul lui Rieu a fost aparent atât de impresionantă, încât toţi membrii orchestrei au rămas uimiţi.

În termen de două săptămâni, în iulie 2004, micul Akim a performat cu Rieu în concert la Kerkrade la Parkstad Limburg Stadion, umplut la maxim – 18.000 de oameni, pe o vioara de copil, îmbrăcat exact la fel cu Rieu cu tuxedo şi pantofi de lac . După ce a amuzat audienţă cu un „truc de apă”, micul Akim a performat Ferdinand apoi Concertino vioara Kuchler în G, urmat de 11 opus. Akim a fost aplaudat şi bisat de două ori.

Rieu l-a luat pe Akim sub aripa sa, a plătit pentru lecţiile sale muzicale atât la vioara cît şi la pian şi l-a supravegheat atât musical cît şi social, astfel încât Akim să rămână un copil moderat şi bine crescut, şi nu să devină „un copil minune insuportabil”, aşa cum se temea Rieu că ar fi o posibilitate fără influenţa lui.

Cu abilitatea lui de a memora o piesă muzicală după ce o asculta doar o dată sau de două ori, talentul lui Akim s-a dezvoltat rapid şi entuziasmul sau tineresc şi pasiunea pentru vioara au crescut. După un interviu şi apariţia lui la televiziunea daneză, îl arată pe acest prodigy împreună cu Andre Rieu, dar de dată această Akim a cîntat la vioara o piesă mai complexă, Dansul Zânelor de Felix Mendelssohn la New York Radio City Music Hall, şi cu o vioara în mod corespunzător mai mare. El a cântat, de asemenea, „Pie Jesu” cu Carla Maffioletti.
(Wanda Lucaciu)

Akim la vârsta de 5 ani

Carla Maffioletti şi Akim „Pie Jesu”, dirijor André Rieu

Mulţumiri d-nei Christina Vlad pentru recomandări.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Antisemitismul „cu față umană”

În lume a apărut un nou tip de antisemitism, nuanțat, diversificat, situație ce se regăsește și la noi. Step by...

Închide
18.212.87.137