caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

Peste o sută de sportivi ruşi NU vor participa la Olimpiada de la Rio

de (2-8-2016)
5 ecouri

 
Jocurile Olimpice Rio 2016, cel mai aşteptat eveniment sportiv de pe planetă, vor începe pe 5 august şi vor dura până pe 21 august.

Din partea Rusiei a fost planificat să participe aproape 400 de sportivi, dar unui număr de peste 110 atleţi le-a fost interzisă participarea la această ediţie a Jocurilor Olimpice (J.O.).

Dopajul este un vechi fenomen la olimpiade. Testările au început la J.O. din anul 1968, dar numărul de sportivi ruşi cărora le-a fost interzisă participarea din acest an depăşeşte orice altă ţară din lume.

Iniţial Comitetul Olimpic Internaţional (IOC) a vrut să interzică participarea tuturor sportivilor ruşi la J.O. de la Rio, pentru motivul că statul rus însuşi a contribuit masiv şi pe lungă durată la doparea sportivilor săi. În cele din urmă IOC a decis să transfere această decizie diferitelor federaţii sportive, ceea ce a dus la faptul unei măriri permanente a numărului sportivilor ruşi cărora li s-a refuzat participarea. Se poate presupune că s-a ajuns astăzi la cifrele definitive de (ne)participare.

Cei mai mulţi sportivi „interzişi” sunt din echipa de atletism, în număr de 68 de sportivi, pentru care un program de dopaj pus la punct de statul rus este în acţiune de ani de zile. O sportivă care s-a antrenat şi a fost testată în SUA, Daria Klişina, este singura excepţie de la această măsură drastică.

Dintre cei 28 de sportivi înscriși la competiţiile de canotaj, numai 6 dintre ei au fost acceptaţi de Federaţia Mondială de Canotaj să participe la Rio 2016. Cei 22 de canotori respinşi nu sunt acuzaţi că au participat la dopaj, dar ei nu satisfac condiţiile stabilite de IOC, fiind testaţi de mai multe ori de un laborator din Moscova care a fost implicat în falsificarea rezultatelor, ceea ce a fost constatat de agenţia de antidoping.

Federaţia Internaţională de Halterofilie a interzis participarea tuturor 8 halterofili ruşi şi a afirmat că testele de dopaj ale sportivilor ruşi au fost şocante.

Se observă că, de regulă, au fost blocaţi de la participare sportivii de la care se cere o mare anduranţă, multă forţă şi viteze explozive, aşa cum arată deciziile de mai sus.
Dimpotrivă, sporturile care cer aptitudini speciale, ca gimnastica, scrima, tirul, sau tenisul de masă, nu au fost afectate.

Pentru amănunte v. aici.

Victor Manta, 2 august 2016

Ecouri

  • Victor Manta: (5-8-2016 la 20:04)

    Arta de a prezenta ştirile proaste drept bune, sau teoria paharului pe jumătate plin:

    Russian Olympic Committee president Alexander Zhukov told reporters earlier that 271 of his country’s athletes had been cleared.

    „We have good news for the fans of the Russian Olympic team,” he said. „The majority of the sports have been admitted in full.”

    http://www.foxnews.com/sports/2016/08/04/russia-will-still-compete-in-most-olympic-sports-despite-doping-scandal-official-says.html

    În fapt Rusia a stabilit un prim record la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, cel de număr maxim de sportivi cărora le-a fost refuzată participarea de către diferite federaţii sportive internaţionale.

  • Victor Manta: (23-8-2016 la 14:30)

    Pe 7 august 2016 Comitetul Paraolimpic International (IPC) a interzis tuturor sportivilor ruşi participarea la Jocurile Paraolimpice de la Rio din 2016 (7 – 18 septembrie).

    În anunţul său de la Rio de Janeiro, Preşedintele lui IPC, Philip Craven, a declarat că vina îi aparţine exclusiv guvernului Rusiei. El a declarat că Rusia şi-a tratat în mod catastrofal paraatleţii şi că mentalitatea lor de „medalii înaintea moralei” îl dezgustă.

    Ministrul sportului din Rusia a declarat agenţiei ruse de ştiri TASS că va depune un apel la Curtea de Arbitraj a Sporturilor (CAS) din Lausanne, Elveţia.

    http://edition.cnn.com/2016/08/07/sport/russia-paralympic-athletes-banned/index.html?eref=rss_topstories

    Acest apel a fost judecat şi respins astazi, 23 august, de CAS, care a menţinut decizia iniţială a IPC. CAS a adăugat că decizia de interdicţie a participării paraolimpicilor ruşi „a fost facută în concordanţă cu regulile IPC şi a corespuns circumstanţelor”.

    http://www.cnn.com/2016/08/23/sport/rio-2016-paralympics-cas-russia-ban-upheld/

    Cele 267 de locuri, la 18 discipline, atribuite sportivilor paraolimpici ruşi, vor fi redistribuite de către federaţiile sportive internaţionale.

  • Alexandru Leibovici: (24-8-2016 la 08:20)

    Cine pune automat thumb down la toate comentariile lui Victor, inclusiv la acelea în care el nu-şi expune nicio opinie personală?? Este o copilărie !!!

  • Victor Manta: (24-8-2016 la 13:04)

    >Cine pune automat thumb down la toate comentariile lui Victor, inclusiv la acelea în care el nu-şi expune nicio opinie personală??

    Laşii, adică cei care nu au curajul să contrazică prin comentarii publicabile ceea ce am scris eu.

    Sunt curios dacă vor confirma ceea ce afirm acum printr-o avalanşă de dislike-uri.

  • Victor Manta: (5-12-2017 la 21:36)

    Ca urmare a unei decizii a Comitetului Olimpic Internaţional (IOC), sportivii ruşi nu vor participa la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud (19 – 25 februarie 2018) sub propriul lor steag. În plus, IOC a suspendat pe o perioadă nedeterminată Comitetul Olimpic al Federaţiei Ruse pentru organizarea unui dopaj în masă.

    Atleţii care nu s-au dopat în trecut vor fi desemnaţi ca „Atleţii olimpici din Rusia” de către o comisie specială. Ei vor purta o uniformă cu această denumire, vor lupta pentru titluri sub steagul olimpic, iar la ceremonii se va intona imnul olimpic. Este prima sancţiune de a acest fel luată de IOC.

    Comitetul executiv al IOC a ajuns la această decizie după ce a primit un raport despre „manipularea sistemică a regulilor antidoping şi a sistemului la Olimpiada de la Soci”.

    Raportul (zis McLaren, avocat din Canada) a arătat că peste 1.000 de atleţi ruşi au fost implicaţi într-un sistem larg de doparea a lor şi de ascundere a rezultatelor pozitive de testare.

    La Pyeongchang, IOC va organiza ceremonii pentru reasignarea medaliilor de la Soci, pentru a-i compensa pe acei sportivi care au fost privaţi de medalii din cauza dopingului rusesc. Sursa.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Anne Applebaum: „Rusia participă în mod clar la campania lui Trump”

Anne Applebaum, cunoscută cercetătoare în domeniul istoriei contemporane, politolog și analistă, consacră un articol în Washington Post consecințelor nefaste pe...

Închide
18.221.165.246