caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Poeme, Eseuri, Proza



 

Poveste de iarnă

de (10-1-2015)

O pisica aciuiată pe lângă casa noastră se perindă de dimineaţă până seară, doarme afară şi se bucură de libertate totală. Vecinii de alături i-au pregătit o căsuţa cu saltea şi îi cumpără conserve cu mâncare, mama mea îi lasă mereu oase, mâncare gătită.

După venirea piscii au dispărut din ograda noastră şobolanii, şoarecii şi în ultima vreme am remarcat că şi vrăbiile…

De o săptămâna o mierla pripăşită în viţa de vie ne încânta în cirirpit şi în zgomot de aripi.

Într-o dimineaţă la ieşirea din casă pisica mă aştepta docilă, cu privirile războinicului victorios întors acasă şi cu labele peste corpul mierlei moarte. Abia după ce micul tigru s–a asigurat că am luat cunoştinţă de acţiunea ei a început să devoreze mierla, să o mănânce.

M-a întristat sfârşitul tragic al mierlei. Felină predătoare se gudură la picioarele mele lipindu-şi fruntea şi fornăind uşor.

Alte câteva zile şi o altă mierla şi-a făcut apariţia în viţa ninsă şi coborâ pe terasa de la intrare unde pisica obişnuieşte să se întindă în zilele însorite.

Am hâşăit-o. Mierla se întorcea însă că şi cum nu ar fi înţeles că se află în arealul predătorului, un tigru în miniatură, la înfăţişare dulce…

ian 15 003predator

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Je suis Charlie

"PARCE QUE LE CRAYON SERA TOUJOURS AU DESSUS DE LA BARBARIE…"

Închide
3.146.105.194