caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Marturii



 

Carte către un preşedinte

de (5-1-2015)

 
Klaus Johannis şi-a început anul 2015 la Sibiu, într-o scurtă vacanţă înainte de începerea din plin a mandatului său de preşedinte. De acum încolo el nu mai aparţine numai cetăţii transilvane, ci întregii ţări.

Participarea sa la serviciul religios la Catedrala ortodoxă din Sibiu, prezenţa să pe străzile natale şi în ultima parte a zilei antrenamentul de tenis pe terenul Pamira, alături de antrenorul Marius Vecerdea fac parte din agenda primei duminici a noului an.

Deşi în ultimele săptămâni timpul sau nu-i mai permite ca în alte daţi să ne vedem şi să depănăm amintiri ori să bem o cafea, Klaus a avut amabilitatea să-mi acorde răgazul unei scurte întâlniri înaintea plecării sale spre Bucureşti.

Klaus şi Carmen nu s-au schimbat. Au făcut semn agenţilor de protecţie din jurul sau, am trecut printre maşinile oficiale şi ne-am îmbrăţişat urându-ne La Mulţi Ani. I-am felicitat pentru reuşită şi ne-am limitat la bucuria revederii ca foşti colegi. Nimic nu s-a schimbat în comportamentul lor.

Au acceptat cu bucurie mesajul din partea revistei www.Acum.tv şi un mic însemn transpus într-o imagine de către pictoriţa Dorothy Maier din Washington DC. I-am adăugat că nu numai editorii publicaţiei noastre îi transmit gânduri de bine, ci şi alte zeci de români imigranţi din zona capitalei S.U.A. Conturul modest transpus în acuarelă reprezintă un peisaj transilvan, o definire a sufletului celor ce nu uită de unde au plecat.

În discursul său de la învestitura sa a accentuat asupra coeziunii dintre ţară şi diasporă. Klaus Johannis e primul preşedinte român ce înţelege importanţa celor din afara ţării printr-un posibil aport la restaurarea unei alte Românii.

Maşinile au demarat lent prin ninsoarea abundenţă. Klaus a deschis portiera :

-Mulţumesc, Florin !

Mă aflu acasă de ceva timp şi ca alţi mii de sibieni încerc tristeţea pierderii unui bun primar. Este ca şi cum te despărţi de un dascăl drag. O altă voce îmi spune că prefacerile oraşului nostru pot deveni realităţi pentru întreaga ţară, şi nu e loc pentru regrete.

Sat Transilvan de Dororthy Maier

Vladeni – Sat Transilvan de Dorothy Maier

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Are oare dl. Octav Bjoza simpatii legionare?

Câteva fapte şi gânduri în jurul unei polemici recente... Este greu de ştiut cu certitudine ce gândeşte de fapt un...

Închide
18.119.133.228