caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul: catedrală – moschee – muzeu

de (15-2-2014)
2 ecouri

Mulţumim d-nei Christina Vlad pentru sugestie.

Alte detalii despre catedrală : http://ro.wikipedia.org/wiki/Catedrala_Sf%C3%A2nta_Sofia_din_Constantinopol

Ecouri

  • Christina Vlad: (15-2-2014 la 20:52)

    Fondatorul Turciei moderne, Ataturk, a decis sa transforme în 1934 constructia care apartine Patrimoniului Mondial UNESCO, în muzeu.

    În prezent, cât mai putini turci sunt de acord. Se doreste ca muzeul sa redevina moschee.

    http://youtu.be/N7ysB50Pbv4

    http://youtu.be/H4ZvmupXj-I

  • Gabriela Munteanu: (15-2-2014 la 23:42)

    Pe superbul „Dans ungar” al lui Brahms, o foarte binevenita si concisa istorie a formarii imperiului Bizantin si a infiintatii Constantinopolului pe fondul superbei Sf. Sofia….
    Si Ataturk…. sigur, ne priveste increzator , de pe Calea Victoriei din Bucuresti, in frumosa si binecunoscuta piateta din fata Săli „Comedia” a fostului Teatru National, care astazi se numeste Teatrul ODEON .
    (cind am fost in Bucuresti in 2007, dupa 20 de ani, ajunsa in fata Palatului Telefoanelor, am zarit o statuie , si crezind ca o fi a lui Caragiale, am mărit pasul sa o vad si sa citesc ce scrie….. si scria intr-adevar…. Ataturk.
    (eu sint un vulcan, dar atunci am ramas stana/sloi de ghiata…. parca cazuse pe mine o boare polara…. cred ca 10 minute nu m-am putut mişca din loc; mie mi s-a parut o veşnicie… fusesem „transbordata” in alta…. dimensiune….
    parcă aş fi fost in necunoscutul….. Istambul, si nu in Bucurestiul meu… fusese Sala de teatru , unde…. mi-am petrecut copilaria…. si acum să nu o mai recunosc…



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Abator

Darling, / de când prin mine curg neoane, / umblu nopţile ca somnambulă! / aş zice că-i soare...

Închide
3.149.26.246