caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Vinuri între vinuri

de (29-12-2013)

 
Sărbătorile de iarnă coincid şi cu scoaterea vinului bun de peste an sau doi din butoaie şi decantat într-o zi însorită, înainte de Revelion.

În noaptea Anului Nou se mănâncă peşte pentru că acesta aduce noroc. Nu mâncaţi carne de pui (ori găină) că banii vi se vor rispi ca între ghearele găinii.

Am ales un vin alb Chardonnay 2011 de Murfatlar, îmbuteliat sub producătorul Doyna.

Căldura Dobrogei şi solul pietros, arid, înconjurat de apa marii dă o notă de dulce tropical (ananas, mango) şi de consistenţă cremoasa, terminată în migdale.

Ploile primăverii pregătesc viţa să se dezvolte rapid. Căldurile din mai şi până în octombrie, seceta determină coacerea strugurilor în voie. Să nu uităm că nopţile mai reci asigura o balanţă în densitatea structurii boabelor.

Această reduce aciditatea.

Vinul se aşează în butoaie de stejar cel puţin 6 luni.

Vinul se asociază cu fructe de mare în sosuri albe (Alfredo) sau cu o saramură traditionala.014

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Ca o libarcă strivită. Însemnări pe un ambalaj de salam

Nu există animal mai scîrbos ca libarca. Mă trec fiori pe şira spinării imaginîndu-mi-le cum amuşină din antene. Se apropie...

Închide
3.15.5.183