caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Un film amator redescoperit: capitularea Japoniei, 14 aug. 1945, Honolulu, Hawaii

de (21-11-2013)
8 ecouri

Scene de bucurie la Honolulu după anunţul neoficial al capitulării Japoniei. Discursul de capitulare al Împăratului Hirohito va fi difuzat a doua zi, pe 15 august, iar capitularea a fost semnată oficial pe 2 septembrie 1945.

Ecouri

  • Christina Vlad: (21-11-2013 la 20:57)

    Deși comandantul american din Pacific , Chester W. Nimitz , a avut o duzină de tragatori și numeroase crucișătoare grele care s-au adunat în fața Insulelor Gilbert, pușcașii marini americani au suferit la 20 noiembrie 1943 un adevarat dezastru.Numarul mortilor a socat America.

    Probabil ca amiralul american Chester W. Nimitz si-a amintit de ziua de 20 noiembrie 1917 când armata britanică a deschis asaltul lor asupra Cambrai , în nordul Franței, folosind primul tanc de lupta din istorie. Nu a luat însa natura în calcul.

    Abia după ce tancurile au fost debarcate pe insula, unitățile de pușcași marini au fost capabili să își coordoneze acțiunile.

    Pierderile americane au fost de 1000 morți și 2500 răniți.

    Un film documentar ne arata brutalitatea razboiului:

    http://www.welt.de/geschichte/zweiter-weltkrieg/article122110205/Die-Toten-der-Gilbert-Inseln-schockten-Amerika.html#letztes_Video_wiederholen

  • CHARLIE: (21-11-2013 la 23:09)

    Ce legatura are capitularea Japoniei in 1945 cu dezastrul din 1943?

    Daca vorbim de Hawai sa ne reamintim ca in 7 Decembrie 1941 flota americana stationata la Honolulu a fost atacata de avioane japoneze. Multe din vapoarele de razboiu au fost scufundate. Si cu aceasta SUA a intrat in razboiu cu Japonia si cu Germania. Rezultatele sunt cunoscute!

  • Christina Vlad: (22-11-2013 la 16:55)

    Offf… am iritat iarasi epiderma… opiniei publice ‽‽‽

    Pai, dragul meu Charlie, tocmai pentru ca ati înteles prea bine mesajul meu sunteti atât de furios si ati uitat sa va puneti molecula de zahar în cafeluta…

    Vai, dar ce grimasa adânca v-ati facut !!!

    Ca sa secretati putini hormoni si sa putem converti molecula de zaharel (sau s-o înlocuim cu amfetamina?) transformând-o în energie creatoare pura, haideti sa discutam atunci despre un subiect care ma pasioneaza de câteva zile si stiu ca sunteti în domeniu: neutrinii. Chiar ma bucur ca am dat peste dvs., fie si la un subiect de razboi, ca sa ma ajutati sa-mi completez lacunele. […]

    Moderator: subiectul cu neutrinii n-are nicio legătură cu discuţia de aici. Dacă doriţi să-l abordaţi, puteţi s-o faceţi aici: http://acum.tv/articol/56708/ Vă ţin la dispoziţie textul şters.

  • Christina Vlad: (22-11-2013 la 17:41)

    De acord cu deportarea dar puneti-mi-l în Heißluftballon si pe domnul Charlie.

    Scuze pentru deranj.

  • CHARLIE: (23-11-2013 la 02:02)

    Nestimata Christina! Nu inteleg de ce trebuie sa insulti oameni. Daca acesta este stilul tau, tine-l pentru altii. Cat despre baloane du kannst auch mit einem Kaltluftballon fliehen sau ceva asemanator. Daca ai agresie in tine te sfatuiesc sa faci dus rece de doua ori pe zi.

  • Christina Vlad: (23-11-2013 la 08:23)

    Domnule moderator, stiu ca neutrinii sunt invizibili dar vad ca au avut puterea sa faca si textul invizibil. Desi m-am uitat si cu binoclu, nu l-am vazut la „Bosonul Higgs şi Dumnezeu”…

    Va rog sa faceti dumneavoastra „transferul” si sa precizati ca este un mesaj pentru domnul Charlie.

    Multumesc.

  • Alexandru Leibovici: (23-11-2013 la 11:16)

    @Christina Vlad

    > Desi m-am uitat si cu binoclu, nu l-am vazut … Va rog sa faceti dumneavoastra “transferul”

    Eu nu pot (şi nu vreau) să postez comentarii în numele altora. De aceea v-am şi scris „Dacă doriţi să-l abordaţi [subiectul cu neutrinii], puteţi s-o faceţi aici: http://acum.tv/articol/56708/ Vă ţin la dispoziţie textul şters.”

    Deci vă trimit prin email textul şters şi faceţi dv. ce vreţi cu el.

    De asemenea insist ca războiul de ironii şi sarcasme între C. Vlad şi Charlie să înceteze.

  • Ion Ionescu: (23-11-2013 la 19:46)

    poate se potriveste aici :

    http://www.jpost.com/Features/Front-Lines/Foreign-Affairs-Obamas-retreat-from-empire-332636



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Pasărea Măiastră

Deunăzi am primit cu tristeţe vestea că unul dintre prietenii mei de o viaţă se află într-o situaţie precară de...

Închide
3.149.213.209