caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Atacul chimic din Damasc: indicii tulburătore

de (11-9-2013)
3 ecouri

Un reporter proaspăt eliberat din captivitatea rebelilor din Siria afirmă că atacul chimic din 21 august este mâna rebelilor

Un reporter al ziarului italian La Stampa, Domenico Quirico şi scriitorul belgian Pierre Piccinin da Prata, au fost eliberaţi cu câteva zile în urmă după 5 luni de captivitate la rebelii care luptă contra regimului lui Assad din Siria.

La câteva ore după eliberare, Pierre Piccinin a declarat că a surprins o discuţie între răpitorii săi din care reieşea că nu regimul lui Assad este vinovat de atacul chimic din 21 august. Cei doi ostateci au surprins această discuţie printr-o uşă întredeschisă; Pierre Piccinin atrage însă atenţia că nu ştie dacă acei răpitori aveau informaţia din prima mână sau au auzit-o la rândul lor. Cei doi foşti ostateci au declarat că au fost foarte prost trataţi.

Ei au mai precizat că, deşi erau la început de partea revoluţiei siriene când aceasta s-a declanşat acum doi ani, de o vreme aceasta „s-a transformat în ceva foarte periculos”. „Poate că nu mai este aceeaşi revoluţie pe care am cunoscut-o acum doi ani la Aleppo, când era o revoluţie seculară şi democrată”, a declarat reporterul Quirico.

Pentru alte detalii, vezi aici, aici şi aici.

Ecouri

  • Wanda Lucaciu: (11-9-2013 la 17:14)

    Poate acest youtube sa ne faca sa intelegem cu cine aveam de a face.

    https://www.youtube.com/watch?v=GfHSPLW63Gg

  • Alexandru Leibovici: (11-9-2013 la 18:52)

    @Wanda

    O oroare!!!

    Numai că la minutul 2:30 îl vedem pe Putin, după ce a făcut referinţă la acest episod, exclamând: „Pe aceşti oameni vreţi să-i sprijiniţi?! Acestor oameni vreţi să le livraţi arme?!”

    Putin este un făţarnic.

    Eu nu cred că tov. Putin a condamnat vreodată violurile în masă a femeilor, fetelor şi fetiţelor germane vii în 1945 de către trupele sovietice. Care apoi au fost omorâte. Sau s-au sinucis(*).

    Aşa că faptul că un sălbatec a muşcat din ficatul unui om mort mă impresionează mai puţin – prin comparaţie.
    ________
    (*)Asta Putin n-a condamnat, chiar din contră, Putin se opune din răsputeri însăşi pomenirii unor asemenea episoade în manualele liceale şi universitare ca fiind „nepatriotice” şi defăimătoare.

  • Christina Vlad: (11-9-2013 la 20:21)

    Pe aeroportul din Hanovra au sosit primii 5.000 de refugiati sirieni. Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a salutat sirienii pe pistă și a subliniat necesitatea unui răspuns european la situația refugiaților de război.

    „Vom avea de-a face cu noi decizii atunci când presiunea va fi în creștere”, a declarat Fredrich pentru ARD.

    Germania ia lunar în jur de 1.000 de solicitanți de azil din Siria, astfel că numărul lor s-ar putea sa ajunga până la sfârsitul anului la aproximativ 27.000.

    Refugiații care au aterizat în Hanovra vor petrece următoarele două săptămâni în lagărele de tranzit din Friedland și Bramsche din Saxonia Inferioara.

    Majoritatea refugiaților sunt sirieni din Liban și alte state vecine. Ei speră o viață mai sigură în Germania.

    Potrivit Guvernului Federal anumite criterii de vulnerabilitate au fost esențiale pentru selectarea lor cum ar fi: copii sau femei singure. Dar un rol important l-a avut legăturile de familie cu Germania.

    Ca refugiați,acestora le este permis,spre deosebire de azilanti,să participe la cursuri de integrare sau sa munceasca.

    Politicienii din toate partidele germane au salutat sosirea sirienilor.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Amintirea turnurilor din New York

In Memoriam World Trade Center, In New York, la Pentagon si in alte locuri din SUA

Închide
44.212.26.248