caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ultima Ora



 

50 de ani de la Marsul lui Martin Luther King

de (29-8-2013)
7 ecouri

Astăzi se sărbătoresc 50 de ani de la Marşul lui Marin Luther King.

Astăzi PreşedMLKintele Obama şi foştii preşedinţi în viaţă au oferit un exemplu de uniune şi multă demnitate politică. Au înţeles că America e mai presus decât orgoliile proprii, decât viziunile politice.

Un steag şi o naţiune sunt celebrate în ciuda istoriei controversate şi a multor teorii conspiraţioniste.

Intonarea imnului în DC surprinde încă o dată măreţia unui lider american, cinstit astăzi si mereu.

Astăzi în Bucureşti liderul grupului Pink Floyd, Roger Waters, a susţinut un concert maiestuos. The Wall a însemnat victoria spargerii zidului separator de libertate, dar şi strigătul de protest preluat de miile de oprimaţi în toate ţările totalitare.

Să nu neglijăm aceste lecţii de istorie contemporană!

Uniunea face forţa!

Ecouri

  • nico_ionesco: (29-8-2013 la 09:26)

    A fost superb aseara la Bucuresti, in piata Constitutiei. A trebuit sa astept 30 de ani sa vad si eu un asa spectacol, PINK FLOYD, formatia mea din copilarie favorita, nu credeam ca voi vedea vreodata fascinatia sunetului live…!

    Poate vom regasi in romane amintiri placute cu aceasta formatie, ma refer la cei care au terminat liceul, faculatea, acum 30-40 ani cind formatia era in plina ascensiune… creativa.

  • Christina Vlad: (31-8-2013 la 21:45)

    Martin Luther King a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea sa, iar la cinci ani după discursul său, el a fost ucis de un rasist.

  • busuioc: (1-9-2013 la 09:57)

    In urma cu 15-20 de ani s-a incercat in America productia unui film, relativ la biografia reala a leaderului de culoare. Dupa cate stiu, au fost cateva actiuni a unor grupuri de afroamericani impotriva realizarii filmului, pentruca era vorba si de viata privata a lui Luther King, cu episoade mai… deochiate, deloc inconcordanta cu „I have a dream”… De fapt si Jaqueline Kennedy, in memoriile sale, se refera la acest lucru. Ori e si acest fapt tabu, ca si alte aspecte din viata publica si privata a unor personagii de culoare din America…

  • Wanda Lucaciu: (1-9-2013 la 17:04)

    @ „Christina Vlad”
    ….si? Care este morala comentariul dv.?

    Nimeni nu a spus sau a dat a intelege ca nu mai exista rasism in SUA. Si Robert Kennedy a fost asasinat de un racist, si J. F. Kennedy a fost asasinat de un rasist.

    Rasismul a fost si inca mai este in SUA.

    In ce priveste Nobel Prize for Peace, pres. Obama a primit si el. Ati citit in ziarele dv din Germania ca americanii s-au implicat in Siria? Anglia nu!

  • Alexandru Leibovici: (1-9-2013 la 18:18)

    > Ori e si acest fapt tabu, ca si alte aspecte din viata publica si privata a unor personagii de culoare din America

    Şi nu numai de culoare…

  • Christina Vlad: (1-9-2013 la 21:10)

    Morala ceruta de „doamna Lucaciu” ?
    Visul lui Martin Luther King a ramas înca neîmplinit.

    „Doamna Lucaciu” ramâneti la subiect si nu mai scrieti alte prostii ! [Mod: nu vă jucaţi de-a provocarea, nu puteţi decât să pierdeţi! Această rugăminte este valabilă şi pentru dv. A.L.]

  • busuioc: (1-9-2013 la 21:31)

    > Si nu numai de culoare…

    Asa este, numai ca tabuizarea o gasim „in special” cand e vorba de „clasa desavantajata”, nu-i asa?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
44.200.210.43